KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Osztogatás helyett fosztogatás?

A jó öreg Mark Twain írta egykoron, hogy „ Soha, a világ egyetlen népe sem vívta még ki szabadságát csupán kegyes szavak és erkölcsi meggyőzés segítségével: megváltozhatatlan törvény, hogy minden forradalomnak, amely győzni akar, vérben kell fogannia.” Biztos vagyok benne, Mark Twain tudott valamit, és hihetünk szavainak, az idő vasfoga nem bánt el az írózsenivel, írásai a mai napig frissek, aktuálisak. Ma igencsak meglepődne a Fidesz „forradalmán”, és biztos elejtene egy velős, találó megjegyzést.

Kósa Lajosra, és Szíjjártó Péterre igen illik a következő frappáns idézet, szintén Mark Twaintől – pedig nem is ismerte őket személyesen, az író szerencséjére.

„ Tegyük föl, hogy hülye vagy. És tegyük föl, hogy parlamenti képviselő vagy. De miért mondom kétszer ugyanazt?

Nos! Ennyi idézet szerintem elég lesz mára, most gondolkodjunk! Mit akar a Fidesz ezzel az izzadságszagú forradalmi marketinggel? Mert nem más ez, mint önreklám, amiben Orbán Viktor játssza a főszerepet, mint lánglelkű hős, aki egymaga bevette a barikádokat, nyolcévnyi kemény semmittevés után, amiben biztos nagyon elfáradt. Valószínű, hogy maga sem gondolja komolyan a forradalom szót, inkább csak jelzésértékűnek szánja a választópolgároknak üzenve ezzel, hogy nagy változások lesznek. A reform szó már Gyurcsány és bandája ténykedése óta értékét vesztette, lejáratódott, az emberek libabőrösek lesznek e szó hallatán.

Lassan, de biztosan véget ér a Fideszre szavazók körében is a választást követő eufória, jönnek a kijózanító hétköznapok. A csodavárás mára idejét múlta, Kósa és Szíjjártó verbális ámokfutása sok Fidesz szavazónál kiverte a biztosítékot, és nehéz elképzelni, hogy e mögött az akció mögött nem állt ott személyesen Orbán Viktor. Lehet,  hogy így akarja tudatni a sokat megélt néppel – akikkel állítólag társadalmi együttműködési szerződést kötött a Fidesz -, hogy ne számítson semmi jóra, újabb brutális megszorítások jönnek. Ha ez így van, akkor minimum gusztustalan amit a Fidesz tesz, és Orbán Viktor nyugodtan kezet foghat Gyurcsány Ferenccel, a nagy konspirátorral.

A legújabb hírek szerint, minimum 500 milliárd forint lehet a költségvetési hiány, jöhet a birkanyirbálás, az állampolgárok újabb megsarcolása, mert ugyebár nekünk meg kell felelnünk az Uniónak, Brüsszelnek, az IMF-nek, mert a végén még összevonnák a szemöldöküket, és csorba esne szavahihetőségünkön, tekintélyünkön, ami valljuk be, a Gyurcsány kormány óta nem is nagyon létezik. Orbán igazából most sem mond semmit, rábízza a piszkos munkát a közkatonáira. Varga Mihály az előző kormányra mutogat, „az előző kormány meghamisította a költségvetési adatokat” – mondja, és nagyon meglepett arcot vág közben. Jó kihátrálási indok ez a választási ígéretek teljesítése mögül! Mi lehet a megoldás?

Elszámoltatás! Ha az előző kormány meghamisította a költségvetési adatokat, börtönbe velük és teljes vagyonelkobzás! Milliók életével ne játsszon pár politikusnak nevezett maffiózó! Börtönbe a politikusbűnözőkkel! Bankadót! A bankok extraprofitot termeltek a válság ideje alatt is! Multik megadóztatása! A tisztességtelen versenyhelyzet megszüntetése! A volt MSZMP káderek luxusnyugdíjának csökkentése! Az energiaszektor nemzeti tulajdonba való vétele! Magyar Bankot! Nyitás a Keleti piacok felé! Soroljam még?

Gondolom, mindenki rájött, ezek mind a Jobbik gazdaságpolitikai programjából való sarkalatos pontok, melyek átvétele nem lehet szégyen egy magát nemzetinek tartó kormánynak. Eddig is előszeretettel vettek át a Jobbik programjából, ami számukra hasznosnak bizonyult. Vegyék át ami jó, és valósítsák meg a nemzet javára.

Végezetül lenne egy szerény kérésem a Fideszhez! Rúgják fenékbe Kósa Lajost, és Szíjjártó Pétert! Nyilvánosan! A kezdőrúgást én vállalom – hogy focihasonlattal éljek és Orbán Viktor is megértse!

R.

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Osztogatás helyett fosztogatás?

  1. Olyan messze áll ez a kormány (Orbán) attól, hogy Magyarországon bárhol, bármiben is a magyar nép érdekének megfelelő intézkedéseket, törvényeket vezessen be, mint Makó Jeruzsálemtől. A külső, globális kívánalmaknak, Izraelnek, IMF-nek, valamint a nyomorult nép érdekeinek megfelelni nem lehet egyszerre. E kettő kizárja egymást, mint a monetáris, valamint az erőforrásokra épülő gazdasági szemlélet. Orbán már úgy beleszáradt a zsidók valagába, hogy onnan kitörölni sajnos nem lehet. (esetleg teljesen belenyomni)Stoffán úrral egyetértek, hiszen számtalan országban egyértelmű a szankció, ilyen esetekben, csak nálunk nem. Látványos kozmetikázással próbálja Orbán elhülyíteni a népet, holott az elmúlt húsz év tolvajainak elszámoltatásával, vagyonelkobzásával, a nyugdíjak lengyel mintára történő megnyirbálásával, stb lehetne némi gazdasági biztonságot teremteni. Oldalakat írhatnék, hogy mennyi fék van a Fideszen, ami miatt nem nyúlhat a hazát ténylegesen rendbetevő eszközökhöz, amely eszközök tisztán és világosan jelennek meg a Jobbik programjában. A múlt piszkosságaiban való érintettsége az egyik legnagyobb visszatartó erő. Így hát felveszi a nemzeti színű palástot, hogy ne lehessen látni, az alatta bűzlő rohadt testet, és szándékot.

  2. A Fidesz, aki nyolc éve állandóan készül a kormányzásra, most megpróbálja az ország kifosztói érdekeinek és az ő nagy általános semmitmondásainak összhangját megteremteni.
    Mindeközben csupán csak a magyar nemzet van lesajnálva. Az igéreteket majd meghallgathatjuk négy év múlva ismét, közben úgyis elfelejtünk mindent. Addig is örüljünk, hiszen négy évig megint „demokratikus” keretek között élhetünk, parlamentáris demokráciában. És örüljünk annak, hogy bekapcsolva a TV-t, Szíjjártó barátunk idióta süketelését hallgathatjuk.
    Milyen jellemző: egyik parlamenti párt sem volt képes legalább egy, valamirevaló szóvivőt kiállítani az elmúlt 20 évben.
    A sok közül még egy apró érdekesség: a magyar „egészségügy” a kommunisták, és a cionisták érdekeinek képére formálva, közben folyamatosan irtja a magyar állampolgárokat, – erről mintha a bársonyszékesek elfelejtkeznének.

  3. „Olyan messze vannak a földtől, talán ezért vannak a súlytalanság állapotában!” (Írtam a 89 utáni rövid sajtószabadság korában) értsd politikusi, történelmi súlytalanok, és pusztítók mint az árvíz, meg az aszály!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük