Összeomlóban a dollár – jön a válság-cunami?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin felemelte a hangját a dollár monopolizmusa ellen. Véleménye szerint ez a monopol helyzet káros a világgazdaságra.

Ez a hír, és hogy Kína és Oroszország nem akar dollárt használni, jóval nagyobb jelentőségű, mint ahogy a sajtó hírt ad róla. Valójában minden fontosabb, vagy értelmesebb gazdasági szakember tudja, és mélyen kussol róla, hogy ne törjön ki a pánik. Amennyiben a kínai és az orosz gazdasági szakembereknek sikerül megoldani a közvetlen átváltás problémáit, valószínű, hogy sok ország csatlakozik ehhez a rendszerhez. Ez a dollárnak nem a gyengülését, hanem egyszerű kivégzését jelenti.

Már csak egy lépés, hogy Oroszország és Kína megszabaduljon dollárkészleteitől, amely miatt a dollár minden értékét el fogja veszíteni. Ez bármikor megtörténhet. Nem vesztené el minden értékét, ha csak a reális gazdasági-pénzügyi folyamatokat nézzük (akkor csak kb. 30-40%-ot esne az értéke), de a kialakuló pánikot nem lehet majd megfékezni, és a dollár semmivé válik (esélyes a hiperinfláció).

Az események tükrében ez bármikor bekövetkezhet. Holnap is. És akkor nincs amerikai gazdaság, amerikai vagyon, bankvilág, multicégek, sem semmi más. Euró sincs, hiszen az az európai gazdaságon keresztül a dollárhoz kötött. Államadósságok sincsenek, tehát például rendkívül eladósodott hazánk tulajdonképpen kap egy ezermilliárd dollárnak (tavalyi értéken) megfelelő tőkeinjekciót az oroszoktól és a kínaiaktól (hiszen megsemmisül nagyjából ekkora adósságunk, amely az állami szektort, a vállalati szektort és a lakosságot is egyaránt, szétosztva terheli).

Nem véletlen, hogy a koreai háborúval annyira kiélezni próbálják a helyzetet a cionisták, hiszen szó szerint a teljes összeomlás, megsemmisülés fenyegeti őket.

Tamási Attila – Jövőnk.info

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Összeomlóban a dollár – jön a válság-cunami?

 1. Nyugalom, kitalálják a zsidók, hogy mi fizessük meg annak is az árát, ha bekövetkezne a dollár, euro -cunami. Jönne az újabb bank konszolidáció, vagy bármi más néven nevezett sarc.
  Gondoljunk csak az u.n. „gazdasági világválság” kialakulására (a médiában világszerte kampányszerűen szugerálták a lakosságot, hogy pénzügyi világválság van és lesz), és az azt követő állami intézkedésekre a különböző országokban. A bankok ellopott – elherdált költségeit mindenhol az állampolgárokkal, a bérből és fizetésből élőkkel fizetteték meg, nem a „válság” okozóival.
  Az meg eszébe sem jutott egy „államférfinak” sem, hogy az országának az adósságait ezen a címen csökkentse, vagy megszüntesse.

 2. Tamási Attila, ird le miképp számítottad ki az ezermilliárd dollárnak megfelelő tőkeinjekciót?!
  Tóni bácsinak részben igaza van, de én hallottam Amerikából olyan hangokat is, hogy ez a dollár-cunami-világvége, ez pont a zsidóságnak fog cunamit és világvégét okozni!!!
  Itt lehet megrendelni Paul Ron, amerikai szenátus tagja és volt elnökjelölt könyvét:
  „Mentsétek meg a világot a FED-től”
  (sajnos csak német nyelven, vagy az angol eredetinek utána kell keresni az interneten!):
  http://www.kopp-verlag.de/Befreit-die-Welt-von-der-US-Notenbank!.htm?websale7=kopp-verlag&pi=918300&ci=000040
  Figyeljetek a BRIC-re! Ez a jövő hatalmi centruma!
  B-Brazilia
  R- Russia (Oroszország)
  I- India
  C- China
  Ezen 4 ország vezetői folyamatosan összeülnek és egyeztetik a lépéseiket!
  A dollár-cunami nem lesz a világ számára olyan vészes, de akárcsak egy „chemoterápia” után a világgazdaság újrarendeződik, egészségesebb lesz, és egy új nem-zsidós-világrend fog kialakulni!
  Inkább reménykedjünk és készüljünk fel erre a folyamatra, hogy ne kerüljünk az odakozmáltak közé!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük