Hirdetés

Oskar: ÖRDÖGI SZÍNJÁTÉK…… (plusz videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Fotó: Oskar
Fotó: Oskar

Oskar  2009.07.06. 11:31
Milyen ember az, aki rátámad egy ülő emberre? Milyen ember az, aki belerúg egy földön fekvőbe, üti vágja, és az arcába fújja a könnygázt?
Vajon embernek nevezhető-e az, aki egy védekezésre képtelent megtámad, bántalmaz, és még röhög is a bántalmazott szenvedésein? Vajon embernek nevezhető-e az, aki csoportosan, felfegyverkezve, a védőruházat és hamis törvények mögé bújva, – brutálisan bántalmaz, fegyvertelen és védekezésre képtelen, – ülő, fekvő, sebesült, – gázsprayvel megvakított, lebénított embereket?
Mert ez történt, 2009 július 4.-én, a Deák téren is. Amikor a Gárda ülő demonstrációt tartott>>> ”    írja a Szabad Riport internetes  hírportál cikkében a szerző…

Ilyen megközelítésben is teljesen igaz a dolog.  Mi most más oldalról próbáljuk majd megközelíteni, a tényszerű tudósításokkal, képtárakkal a hivatkozott oldal, és az internet is teli van már.  Úgy gondoljuk, hogy vannak  azért olyan kérdések is ebben a történetben, amelyeket talán érdemes felvetni….

Elsőnek álljon itt egy idézet, egy gárdista tollából, nemrég küldték át nekem:

Adjon az isten!

Este megpróbáltam kimosni ruházatomból a droidgázt, vért és egyéb szennyeződéseket.
A mellényem gallérján mégis ott maradt egy kis vérfolt.
Gondoltam rá, hogy mosom még, hátha kijön de aztán meggondoltam magam.
Nem folt az az egyenruhán, hanem egy bajtársam vére és kitüntetés, hogy ott van.

Büszkébben viselem majd, mint bármely érdemrendet.
Ennél nincs nagyobb.
ennyi.

Szebb jövőt!  “

Mint egy erkély-páholyból, vagy zsölléből nézhette végig a nagyérdemű(?) a szombat délután, este eseményeit, akár a népszerű nyári kúlturális eseménysorozat egyik elemként is…  Qrva jót szórakozhattak azok, akiknek ez pusztán látványosság,  netán tudva is azt, ami valójában a háttérben zajlik mostanában….

*.*

Ennek az ördögi színjátéknak a prológusa már a hét közepén lezajlott.  Az Ítélőtábla jogerős végzésével beszüntette a Magyar Gárda Egyesületet. Példátlan módon, annak ellenére hogy a per tárgya végig az Egyesület volt, a vele szorosan kapcsolatban nem álló (!) Magyar Gáda Mozgalom beszüntetését is elrendelte a bíróság. Nem tudok példát kersni így hirtelenjében, de ez szerintem valami olyasmi, mint amikor “Mortimer”-t elítélték a “kárdozsős józsika” ügyben,  annak az ítéletnek a járulékaként  betiltotta volna a bíróság az összes hagyományörző, szerepjátékos, jelmezes és egyéb tevékenységet is az országban…  Körülbelül (jogi értelemben) ennyi a köze a két dolognak egymáshoz….

A szombati nap előzményeiről ennyit.  Azután, a 4-ére először törvényesen tudomásul vett rendezvény bejelentését illetően a BRFK illetékesei “felülbírálták”… Eredetileg Budaházy  ügye miatt volt a tüntetés bejelentve, szolidáris indokok alapján.  Azután törvényszerűen kapcsolódott volna hozzá tematikailag az előbb említett bírói határozat elleni tiltakozás megfogalmazása is.

“Nah, hát persze…  Nem dugunk kocsin, mert ráz….” gondolta Drazsé és vele együtt hű famulusa.  Ezért slamoninak aposztrofált, de az igazságos királyéval köszönőviszonyban sem lévő döntést hoztak villámgyorsan…  Legalább olyan példátlan cinizmussal, mint amennyire jogtalanul, tudatták a közvéleménnyel jó sündörgőink, hogy “se be nem tiltják, se nem engedélyezik” a szombati megmozdulást.

Először a Szabadság térre eredetileg bejelentett és tudomásul vett (az IRM épülete elől kapásban passzolták még az elején az engedélyezést) helyszínt tették át a Bazilika elé, amikor is szinte egy szürrealista filmbe illő helyzet alakult ki… Kordonok, rácsok és állig feltuningolt “utcai harcosok” tövében csemegézhették békésen a maguknak ezt megengedni tudó népek  a különböző  nassokat….  Sőt, a “törvényes összefekvésre” készülődő ifjú pár, páncélozott hadosztály őrizete alatt ballaghatott fel a “nirvána”  mennyei lépcsőjén….

(Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én lettem volna a vőlegény, ilyen kezdeti lépések átélése okán kapásból rendeltem volna az atyától az ostya mellé egy pár kék tablettát is, mert a franc tudja, nem egy ösztönző élménysor a majdani nász-iccakai hancúrozáshoz az ilyesmi….)

A városban már a délelőtt folyamán elkezdték a kopasz frizurás, sőt, mi több: Nagy magyaraország polós (micsoda iszonyatos vétek, jujj….) aztán a “gárdistának látszó” személyek igazoltatását, zaklatását a rend büszke őrei. Hidak lezárva….  Függetlenség Napja is ez a nap, csillagos-sávost lobogtató Berkovitzéknál, sőt: éppen véletlenül az emlékezetes 2002-es hídelzárás  évfordulója is. Úgyhogy a hidakon sem lehetett átgyalogolni, nehogy valaki keresztbe merészeljen feküdni a járdákon….


Szabályos hajtóvadászat folyt a belváros területén a “veszélyes elemekre”.  Mintha az Index fórumának moderátora, a “békésen szántogató traktor” fedőnevű idióta sokszorozta volna meg magát, és nyomta bele ekéjét az utca kövezetébe….. A RÉBUSZ-iskolaszövetkezet lelkes “diákjai” nyomában már kezdetnek, az utcán bóklászó, vagy éppen csak létező, megalázott emberek szétforgácsolt személyisége, biztonságtudata maradt szétszorva.  (Jut eszembe, egyes források szerint a szupertitkos TETRA rádiók is már keringenek a piacon, és eme technikai segédlet használatával, szorgos kezű betörőbandák figyelhették a forgalmazást; és a büdös életbe’ ugyan nem fogja az ORFK sajtóirodája ezt tudatni a nagyérdeművel, de jó pár helyen reccsenhettek a zárak, hiszen minden rendőri erő a belvárosba lett átcsoportosítva…)

Ilyen “díszletezési munkák” után került aztán sor arra, hogy a zömmel gárdistákból álló tiltakozók száznál többre rúgó csoportja, azzal a gyermeki naivitással, ami csak a Gandhi-hoz hasonló tisztességben bízó emberek sajátja:  a mindenhonnan járó kiüldöztetés után, eljutott a Gödörhöz… Ez már eleve megint egy “felségsértés”számba ment, hiszen jól tudjuk, hogy  ez  a máskor is szigorúan és cerberusok által őrzött része a fővárosnak: egyfajta liberális zarándokhely…..  Ez aztán feltehetően még nagyobb dühöt válthatott ki a képmutató hatalom-nokok  körében… Mint ha a siratófalhoz vonulna fel a pápa a húsvéti körmenettel…  Hogyisne!    Úgyhogy aztán a droidok hada is ott termett szinte pillanatok alatt, rádöbbenve talán, hogy nem a násznépre kéne vigyázni a Bazilikánál…  A döbbenetesen szadista-jellegbe át-átcsapó “rendőri intézkedésről  olvashatunk a fennt idézett Szabad Riport oldalán, de jó pár internetes orgánum lapjain is. Nekem most tényleg nincs kedvem őket überelni, vagy ugyanazon a csonton rágódni…  Maradnék inkább annál, amit a bevezetőmben  írtam: a kérdéseknél.  És ha valaki választ is tudna adni vagy akár csak sejteni, rá kell döbbennie miért nem más ez több elemét tekintve, mint egy valóban ördögi színjáték…..

– Ha már  “párthadsereg”-nek lett aposztrofálva (és ténylegesn úgy is működtetve) a Magyar Gárda a “kommiszár elvtársak” által, akkor ki lehetett az a barom, aki ilyen előzmények után, a már napközben tapasztalható zaklatások után ezeket az “ártatlan áldozatnak” tekinthető srácokat, lányokat egyenruhába öltöztetve (hiszen mint tudjuk, erre haraptak sündőrék leginkább) ilyen helyzet vállalására utasítsa?  Nem hívják ezt szerény ismereteim szerint másnak, mint “beáldozásnak”… Tetszik, nem tetszik ezt el kell fogadni….

Ezen a kérdésen nem változtat, élét nem is tompítja az, hogy a felsőbb pártvezetés tagja is ugyebár “elszállíttatta” magát…. Mint tudjuk azóta: őt nem is fogták benn annyi ideig mint a “közkatonákat”,  azon kívül a hirtelenjében saját honlapjukra  feltett videó többek szerint kissé meggondolatlan és elhamarkodott volt. Egy-két eleme kérdéseket is felvethet, meg szokták ám az ilyet vágni, mielőtt terítik a népek elé….  Mindenesetre most qrva jól  hangzik a cikkek címében, hogy egy “Európai Parlamenti Párt”  blablabla….  Ilyen volt már az egyik képviselő kapcsán, régebben, nyomott is a latba egy rakást a későbbi megválasztásánál…

(Vannak olyan képanyagok, amiket nem akarok itt ismételgetni, ha valakit érdekel, nézze meg a SZR oldalán.  Ez a lap nem párt-kampány céljára rendeltetett…)  Merek olyan pofátlan kijelentést tenni: valamelyest profinak tartom magam. És az akkori körülményeket is átélve, kicsit túlzottan “jó időben, jó helyen” lévőnek tűnik egy-két  képsorozat, szint hasonlóan ahhoz, amikor egy másik, későbbi “igazoltatás” képeinek előzetes megbeszélésének fül- és szemtanúja voltam.  De ez más történet…

-Mint tudjuk, több könnyebb, pár súlyosabb sérültje is volt ennek a délutánnak. Majdnem halálos vége is lehetett volna az egyik szívbeteg ember esetét nézve. A kapcsolódó képek tanúsága szerint, kellett a szerencsétlennek már EKG is, azonnali (jól elnyújtott persze…) mentős beavatkozás, és egyebek.  Ha netán: isten őrizz ott meghal, mert NEM KAP ELÉG LEVEGŐT  az őt “féltő módon” körbefogott SÜN-alakzatból kifolyólag, akkor ki tehetett volna a haláláról? Feltételezem, a hívatalos magyarázat majd szólt volna róla: “miért vállalta betegen a veszélyt, miért ment oda, hogy levegőtlen helyen fekhessen a rendőrgyűrűben?

Merészelem borítékolni: Ez, a sok tekintetben (mindenkinek a maga oldaláról) irányítottá váló  szombati eseménysorozat mindenképpen alkalmas a továbbiakban precedens-teremtésre:

a.) kázus termett arra, hogy nomármost a Gárdát tényleg fel kell oszlatni, betiltani, hiszen íme: ugye, hogy nem nyughatnak, nem férnek a bőrükben?  Ezt majd jól fel lehet tuningolni, rá-rátenni egy lapáttal: szegény lakosság ugyabár megint rettegni volt kénytelen, a fel-felvijjogó szirénák, hermetikusan lezárt utcák, stb. stb.   miatt….

b.) Marha jól el sikerült ismét terelni a köz figyelmét a 25%-os ÁFA és egyéb, e hó elejétől megkezdett tök-szorongatások  benyomásairól….

c.) A bámészkodók, és érdekes módon most ismét “naprakészen” jól felpörgetett média-cirkusznak köszönhetően az ország lakói számára egyértelművé vált valami. Nevezetesn az, amit március 15-én már eljátszott egyszer a hatalom:

Nincs itt mese, csinálunk olyan rendőrterrort, hogy csak az elmebetegséggel határos vakmerőséggel merjen bárki is sz utcára kimenni….  És akkor majd amikor 30, majd 40, aztán majd 50%-osra emeljük az ÁFA kulcsát, mindenki majd jól kussol, és azt lehet csinálni, amit akarunk….  Ilyen egyszerű ez.  Hiszen ilyen “kondiciókkal” ki merészel majd kimenni az utcára tiltakozni?  Ha bolond lenne… majd inkább felfalja egymást a jónép, mint a brazíliai őserdő repülős-áldozatai…  Azzal meg aztán megest a hatalom jár jól. Ritkul a nép, tágul az élettér a lakóparkok reménybeli betelepülői számára…

d.) A Magyar Gárda meg ha fel lesz oszlatva mégis, akár a szombatihoz hasonló terrror árán is? Majd kolompérék szabadabban lopogathatnak, gyilkolászhatnak….  Azzal is a “nullszaldó”  eredmény javul: csak-csak ritkul a magyar ezáltal is..  Meg majd jól retteg is a megmaradt réteg… Egyik oldalon a bűnözőktől, a másik oldalon a RÉBUSZ-iskolaszövetkezettől…

És máris nyugodtabban lehet készülni az év végi menora-meggyujtásra….

-végezetül egy érdekes dilemma:

Több videót végignéztem, képeket egyeztettem, sajátokat, másét is. A “kiemelés” folyamata úgy zajlott le,  (még Vona esetében is), hogy berakták a kocsiba az előállított személyt, úgy ahogy volt, megbilincselve, megkötözött kézzel….

Készült azonban egy képsor, általam. Itt meg éppen én voltam “jó időben, jó helyen”.

És ezt a képsort tényleg nem tudom hová tenni…….

Lehet persze ennek több magyarázata… De akkor sem értem….

*.*

Ördögi színdarab volt ez…  A stáblista még nem ismert. Nem körvonalazott a rendező, a koreográfus, az asszisztensek szerepe egyelőre..  Csak sejthető. Ahogy szokás mondani, majd az Idő…  meg aztán: majd kibukik még a szög…  Csak megérjük…..

Részemről a maximális tisztelet és megbecsülés azoknak az általam “ártatlan beáldozottaknak”, akikkel együtt jómagam is részesülhettem a könnygáz jótékony légút-tisztító hatásában, a rendőri markok odébb-taszító, megmarkoló és megalázó érintésében…  Természetesen egyáltalán semmi tiszteletem a végrehajtók, a kivitelezők, és: a “rendezők” irányában.  Ez van.

Kis pátosszal, hadd idézzem befejezésül  Deák Bill Gyula sorait:

“Akármilyen hosszú az éj, lesz új ébredés.
Akármilyen hosszú az éj, lesz új ébredés.

Tudjuk akikért, tudjuk miért
Megvakított, megcsonkított áldozatokért.
Tudjuk mikor, tudjuk hova még.
Fogd a kezem, amíg bírod, s amíg lehet még……”


(Igen, ott volt  akkor délután Laci is. Akinek a szeme ment rá a gumigolyós őrületben azon az októberen….)

KÉPTÁR>>>>>

Kapcsolódó:  SODI  megdöbbentő videója:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gKWFu36hVjU]

Szabad Riport videója:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=shBi9kbAJUA]

OSKAR  – Magyar Világ

Facebook hozzászólások


Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás