KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor a CPAC-en: A liberálisok és a kommunisták természetes szövetségesek 📺

Csütörtökön indul a CPAC, a világ legjelentősebb konzervatív konferenciája Magyarországon, amelyet Orbán Viktor nyit meg. Kövesse velünk a kormányfő beszédét!

Története során először Európában, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A társrendező az Alapjogokért Központ, a csütörtökön induló konferencia vezérszónoka pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A magyar miniszterelnök köszöntötte a konferencia résztvevőit, külön kiemelve Václav Klaust, Csehország korábbi elnökét. A kormányfő emlékeztetett: egy hónapja nyerték meg zsinórban negyedik választásukat, négy napja alapíthatta meg az ötödik konzervatív-keresztény kormányt.

Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény fõszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum elsõ napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Mindig jó, ha az ember barátok között beszélhet. Az különösen jó, ha az ember szavai mögött van fedezet, és mi magyarok, most joggal érezzük úgy, hogy a szavaink mögött van fedezet”

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor szerint nagy utat tettek meg, a ’80-as években az egykori keleti blokkban illegálisan terjesztett szamizdatokból értesültek arról, hogy mi történik Amerikában. Akkortájt irigyelték a demokratikus vita kultúráját, a szabadságot, irigyelték Reagan elnököt karizmájáért, lendületességért, miközben Magyarországnak szürke öltönyös kommunista funkcionáriusok jutottak, fullasztó légkör és kilátástalanság. Mint mondta a résztvevőknek: ha látták a Csernobil című sorozatot, lehet elképzelésük, hogy miről beszél.

A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk”

Orbán Viktor elmondta, a legtöbbel úgy járulhat hozzá a rendezvényhez, ha elmondja, hogyan győzték le többször is a kommunistákat és a liberálisokat. „Miként vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyájává? A csata mindenkiből kihozza a legjobbat és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz” – mondta a kormányfő.

Amerika legfőbb problémája

A kormányfő ezután kitért az amerikai politika legfontosabb problémájára.

Az élet meghatározó területein a progresszív liberálisok ülnek a legfontosabb pozíciókban, és korábban Magyarországon is ez volt a helyzet

– mondta a kormányfő, hozzátéve: „az államapparátus teljes gépezete a kommunisták hatalmának bebetonozásán dolgozott, és mi ebben nőttünk fel”.

Mint ismertette: Magyarországon kommunista diktatúra volt, az államgépezet azon dolgozott, hogy bebetonozza a hatalmát, akkor is woke-korszakban éltek a mindennapi szocialista diktatúrában, az állam irányította nyilvánosságot és elnyomta a jobboldaliakat.

Ez is érdekelheti:  Manfred Weber szintet lépett a magyargyűlöletben

„Volt egy vicc a kommunizmusban arról, hogy lehet-e viccelni a kommunizmussal, és arról szólt, hogy különféle hosszúságú utazást lehet nyerni Szibériába. Mi úgy döntöttünk, hogy ebből elég volt” – mondta a kormányfő. „Vissza akartuk szerezni a szabadságunkat” – mondta Orbán. „Kitartottunk és győztünk, és azt hittük megkaptuk, amit vártunk, de tévedtünk” – hívta fel a figyelmet Orbán.

Majd pedig a liberálisok a kommunisták mellé álltak”

– fogalmazott.

Szocialisták és mások pénze

Orbán azzal folytatta: „Trump pontosan úgy járt 2020-ban, mint mi 2002-ben. Kiválóan kormányoztunk és a baloldal mocsara lehúzott minket.

2002-2010 között a szocialisták elköltötték az emberek pénzét, a gazdaság recesszióba esett”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az erőszak ezek után elszabadult az utcákon, a jog pedig nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket védte. A Bibliából idézve elmondta a kormányfő: gyümölcséről ismerszik meg a fa, „a progresszívok kormányzása pedig magáért beszélt: gazdasági csőd és utcai erőszak”.

Magyarország 12 pontja

„2010-ben visszatértünk, beletettünk 8 évet, tégláról téglára harcoltunk” – mondta.

Magyarország mára teljesen meggyógyult, a recept nyílt felhasználású és elvihető, 12 pontból áll

– mondta a kormányfő.

Az első pont Orbán Viktor szerint, hogy „a saját szabályaink szerint kell játszani”. Mint mondta, „nem szabad elfogadni a mások által kínált utat”, mert „aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog”. 

A második pont a nemzeti konzervatívizmus a belpolitikában. Orbán ismertetése szerint a választók oldalán kell maradni, példaként említve a déli határfalat.

A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, és a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a lázálmokat”

– mondta Orbán Viktor.

A harmadik pont: nemzeti érdek a külpolitikában. A nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség, és ez sokszor nem könnyű. Orbán Viktor ezalatt az orosz-ukrán háborúra gondolt elsősorban. Elmondta: elítéli Magyarország az agresszort, Oroszországot, és segíti a megtámadottat, Ukrajnát, „de Magyarországot a NATO és a magyar honvédség védi meg, és nem Ukrajna”.

A negyedik pont: legyen médiánk – ismertette Orbán, mert, mint monda „a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik”. Úgy fogalmazott: „ismerem a nyugati demokrácia régi ethoszát, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de a demokraták Amerikában ezt nem tartják be”. A kormányfő szerint a republikánus médiumok nem veszik fel a versenyt a demokratákéval. „Egyedül Tucker Carlson barátom veszi fel a harcot” – mondta a miniszterelnök.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: semmit sem tudunk Trump béketervéről

Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfeleink szándékát. Orbán szerint tabudöntögetőnek kell lenni. „Már azelőtt napvilágra hozzuk mire készül a baloldal, mielőtt hatalomra kerülnének.

Napvilágra hoztuk az LMBTQ-ügyeket, és a magyar emberek a gyermekek érzékenyítését elutasították”

– húzta alá.

Hatodik pont a gazdaság. Orbán közölte: csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak. Az emberek előre akarnak jutni az életben, ha egy jobboldali kormány ezt nem tudja szállítani, akkor bukásra van ítélve.

Hetedik pont, hogy ne szoruljunk ki a szélre – mondta a kormányfő. „Az emberek egyik szélsőségből sem kérnek” – szögezte le.

Nyolcadik pont: mindennap olvassunk. A kormányfő szerint a bonyolult dolgok átadására és megértésére a könyveknél eddig nem találtak ki jobb dolgot, és ő maga is mindennap olvas.

A kilencedik pont: legyen hited. „A hit hiánya veszélyes, aki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, ami a hatalmában áll. Magam is megtanultam, hogyha nem foglalkozunk a hitélettel, akkor leveszünk” – húzta alá.

Tizedik pont: barátok keresése. Orbán Viktor szerint a konzervatívok a legkisebb ügyben is képesek összeveszni egymással, mert „nekünk fontosak a szelleni nüanszok”, de mindig a közös pontokat kell keresni.

Jó példa erre, hogy a Vatikán a legfontosabb szövetségesünk több kérdésben, de az illegális migrációról mást gondolunk.

– mondta.

Tizenegyedik pont: közösségek építése. A kormányfő ismertetése szerint „nincsen konzervatív politika működő közösségek nélkül. Minél magányosabbak az emberek, annál több ember megy a liberálisokhoz” – mondta a kormányfő.

A tizenkettedik pont: intézmények építése. Intézményekre és intézetekre van szükség a sikeres politikához Orbán szerint. Mint mondta, amíg „az intézmények velünk maradnak, míg a politikusok jönnek mennek”. Mint mondta: korábban a kommunisták keletről érkeztek, „soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza”. 

Felkészülés 2024-re

Orbán Viktor szerint ugyanazok az emberek ülnek Washingtonban és Brüsszelben: azok, akik „el akarják törölni a nyugati életformát”.

Fel kell vennünk a harcot, és csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek”

– hangsúlyozta, utalva arra, hogy 2024-ben – amely, mint mondta, sorsdöntő év lesz – választások lesznek az Egyesült Államokban, Európában pedig európai parlamenti választások. „Csak meló van és csinálni kell” – húzta alá a kormányfő.

Thanks, and good luck!”

– zárta mondandóját Orbán Viktor.

Ez is érdekelheti:  Kreml: A nyugati vezetők már-már arra készülnek, hogy semmissé nyilvánítsák Magyarország elnökségét az EU Tanácsában

A magyar miniszterelnök CPAC-en elhangzott beszédét visszahallgathatja itt:

Mandiner

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük