Orbán tudatosan hazudott a menekültek számáról – írja a Bild

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: Olvasva az alábbi cikket, az a benyomásunk támad, hogy Orbán a magyarság védelme érdekében mindenre képes: még hazudni is! Véleményünk szerint Orbán akkor lett volna igazan nagy hazafi, ha a ránkvándorlókat be sem engedi az ország területére. A Bild összeállítása és a német kormányzati személyek állításai már azt érzékeltetik, hogy a menekültek egy részét visszazsuppolják Magyarországra.


Azt mondta nekik, csak ezer menekült van a Keletinél, akiket be kellene fogadni. Húszezer lett belőle – írja a 24.hu.
huppa.hu

A Bild című német lap a menekültválság tavaly szeptember eleji fejleményeiről közölt összeállítást szerdán. A lap Menekültválság 2015 című sorozatának “Ez egy német probléma” című, több szerző által jegyzett írása szerint tavaly augusztus 31-én – csaknem egy időben azzal, hogy Angela Merkel kancellár egy sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy sikerül megoldani a helyzetet – Günter Krings belügyminisztériumi államtitkár Trócsányi László magyar igazságügyi miniszterrel tárgyalt. Arról már megállapodtak, hogy Németország “a legnagyobb csendben” átvesz Magyarországtól több száz menekültet, mert a budapesti Keleti-pályaudvarnál tűrhetetlen állapotok alakultak ki. Trócsányi azonban félrevonta az államtitkárt, s egy üres teremben közölte vele, hogy “a szám nagyobb lett”, s javasolta, hogy Németország fogadja be a pályaudvarnál tartózkodó összes menekültet.

Az államtitkár ezt elutasította – írta a Bild, kiemelve: ez volt az utolsó alkalom, amikor a német kormány védekezett a “kontrollvesztés” ellen, de Orbán Viktor magyar kormányfő elhatározta, hogy “kész helyzetet teremt”.

A szerzők a többi között hozzáteszik: Orbán Viktor nagy hibának tartja a sok muszlim vallású menekült befogadását, még a hajótöröttek kimentéséről is azt gondolja, hogy csak további embereket vonz, és nincs megértéssel a menekültek üdvözlésének Németországból érkező képei iránt. Brüsszelben meg is adta az alaphangot, kijelentve, hogy a menekültválság német probléma, mert minden menekült Németországba akar menni – írta a Bild, megjegyezve, hogy a későbbiekben “rendesen be is segített” ebben.

A lap összefoglalta a Keleti-pályaudvarnál szeptember első napjaiban lezajlott eseményeket, s hozzátette, kérdéses volt, hogy mennyi menekültről van szó. Ez a következő órákban “döntő jelentőségű” lesz, s az ügyben “nem lesz mindenki őszinte” – írja a lap.

A Bild szerint szeptember 4-én délben Orbán Viktor rövid telefonbeszélgetést folytatott Werner Faymann akkori osztrák kancellárral. Tájékoztatta őt arról, hogy osztrák aktivisták 200 kisbusszal menekülteket akarnak elvinni Magyarországról, az autópálya mellől is, és figyelmeztetett, hogy szükség esetén elrendeli letartóztatásukat embercsempészet miatt. Azt is mondta, hogy a menekülteket ellenőrzött módon kell szállítani, és ő nem fogja tovább feltartóztatni őket. A Bild kiemelte, hogy mindez “fenyegetés” volt a magyar miniszterelnök részéről.

Hozzátették, hogy ekkor már nem egy viszonylag átlátható nagyságú menekültcsoport sorsáról volt szó, hanem irányzatok harcáról, arról, hogy Orbán Viktor “kemény irányvonala” vagy Angela Merkel és Werner Faymann felfogása érvényesül-e.

Még szeptember 4-én a magyar kormány szóbeli jegyzéket intézett az osztrák külügyöz, s ebben – írja a Bild – szó szerint az állt, hogy csaknem ezer menekült indult útnak az autópályán a magyar-osztrák határ felé. Ez a szám nem túl nagy, de Faymann mégsem akart egyedül dönteni, ezért az osztrák és a német külügyminiszter Luxemburgban egyeztetett, s megállapodtak, hogy jöhet ugyan a jelzett menekültcsoport, mert csak erőszakkal lehetne feltartóztatni őket, de beengedésük “egyszeri akció”.

Délután 17 óra körül Werner Faymann megpróbálta elérni telefonon Angela Merkelt, de végül csak este tudott beszélni vele. Megállapodtak, hogy befogadják a Magyarországról érkező menekülteket, egyelőre ellenőrzés és teljes körű regisztráció nélkül, mert minden más megoldás “szégyenbe hozná Európát erkölcsileg és politikailag”. Azonban “nem vették észre Orbán trükközését a számokkal”, ahogy azt sem, hogy hatástalanok az egyszeri akcióról, kivételes intézkedésről szóló sajtóközlemények.

Német kormányzati körökben a Bildnek azt mondták, hogy néhány ezer menekülttel számoltak, osztrák kormányzati körökben pedig azt, hogy megítélésük szerint a magyar miniszterelnök tudatosan igyekezett a valósnál kisebbnek beállítani a menekültek számát. Egy magas beosztású uniós diplomata azt mondta, hogy Orbán Viktor azon a szeptemberi napon tudatosan “menekültmentessé tette országát”.

A csaknem ezerből 20 ezer lett, ennyien érkeztek Németországba azon a hétvégén, a Magyarország nyugati határa felé elindult menekültek beengedéséről hozott döntés után – mutatott rá a Bild.

A cikk hozzáteszi még, hogy a német belügyminisztériumot és a biztonsági szerveket meglepte a kancellária döntése. Angela Merkel szeptember 5-re virradó éjjel, a döntés meghozatala előtt egyelőre ismeretlen okok miatt nem tudott egyeztetni Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel, a Merkel vezette CDU bajor testvérpártja, a CSU elnökével. Csak 5-én reggel 9-kor beszéltek, és a bajor kormányfő nagy hibának nevezte a menekültek beengedését. Azóta is a menekültválság “nagy fordulópontjának” nevezi a kancellár elhibázottnak tartott döntését – mutatott rá a Bild.

24.hu, civilhetes.net, 2016. június 02. – 08:02
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

9 thoughts on “Orbán tudatosan hazudott a menekültek számáról – írja a Bild

 1. Üdv Mindenkinek !
  Ez a „Bild”,vajon honnan tud ilyeneket ?
  Egyébbként meg nyugi ! Ha O.V. ide „migráncsokat” enged,vagy fogad be,-azonnal meg is bukott !
  Én már csak JÉZUSKRISZTUSBAN és Putyinban bízok !
  Ölelek minden KERESZTÉNY MAGYART !

 2. Ezek szerint Merkel és impotens bandájának felelőtlen, majd hebehurgyán egyeztetett döntései gyakorlati megoldásaként az általuk meghívott „menekültek” hazánk elözönlésével Magyarország megszűnése mellett, meghatározatlan ideig, vagy végleg helyet adtak volna az idegeneknek. Miután ez nem jött be, primitív hazugsággal vádolnak bennünket.
  Valóban kész helyzet elé kell állítani őket, mert nagyon nem tudják, hol a helyük!
  Egyetlen „menekültet” sem szabad Magyarországra területére be- illetve visszaengedni. A helyzetet oldják meg azok, akik kezdeményezték!

   1. Admin! Leszúrsz, miközben nem lőttem le? Ott már megjelent, így itt másodközlés lesz. Üdv.

    1. A fontosabb anyagokat hétvégére hagyom!
     Mert akkor többen olvassák!
     Máskor Madarász Ur a szerkesztőségbe küldött levelet, ha egy érdekesebb elemzést publikált.
     Ha előre hsz-ban beharangozzák és linket adnak meg, akkor nem fogom a cikket kitenni, mert a szerkesztés az elég időt rabló.

 3. Jó néhány éve próbálkozik már a nyugat azzal,hogy Európában helyet keressen azoknak,akiket ők nem akarnak az országban látni.Antall 90-ben beengedett az országba egy vonatszerelvényre való vietnámit(kb 1000 sárga) a volt NDK-ból,a Kohl rábeszélte,tu Jozef vedd át őket,majd tőled hazamennek.De nem mentek haza.Később hallottam,pénz fejében próbálták Romániát,meg Ukrajnát rábeszélni,hogy vegye át a nyomorékokat,munkakerülőket,de egyik sem vállalta!Most az EU-t akarják felhasználni arra,hogy a szemetet ide söpörhessék.Orbán tudja,hogy ezen áll,vagy bukik a kormányzása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük