KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olvasónktól: Tarlós, az MTA és más fanyalgók figyelmébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Néhány napja meghalt egy német író, Erich Loest.  Nekünk nem sokat mond ez a név, de német nyelvterületen eléggé ismert volt. Rákeresve a net. kb. félmillió hivatkozást ad ki német nyelven.  A legtöbbje igen méltató, dicsérő tartalmú.  Nem sajnálják a jelzőket. Kivételes tehetségnek, nagyszerű írónak, korszakalkotó egyéniségnek, meghatározó művésznek nevezik és tisztelegnek munkássága előtt.

Hogy mért elgondolkoztató mindez a magyar értelmiség előtt példaképként világító Németországban? Egyszerű a válasz: a kettős mércének nevezett szörnyszülött gondolkodás. Míg nálunk, ha valamelyik írónk, gondolkodónk kezébe vett egy náci, fasiszta, szélsőjobb sajtóterméket, az bizony halálos bűn egyesek szemében. És természetesen nem talál mentséget erre a szörnyűségre.  Tehetség?  Alkotás? Életmű? Ugyan! A szemétdombon a helye.

A híreim szerint Erich Loest Alapítvány is van készülőben. Lehet , hogy még közterületet is elneveznek róla. Valószínűleg megérdemli. Nem irigylem még akkor sem, ha nem ismerem munkásságát. Valószínűleg a non plus ultra szabadság és liberalizmus hazájában méltónak találják arra, hogy feltekintsenek rá, gondolatait ne felejtsék el, hogy tanítsák.

Hogy miért van aktualitása hazánkban?

Nos, Erich Loest 1945 előtt a Német Nemzetiszocialista Párt megbecsült tagja volt egészen a háború befejezéséig.

Ennyi.

Ha valaki párhuzamot vagy paradoxont érez ki ebből és a nálunk történő hisztériából egyes írókkal kapcsolatban, az nyugodjon bele, hogy nem téved.

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Olvasónktól: Tarlós, az MTA és más fanyalgók figyelmébe

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: