KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olvasónk hírei Venezuelából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mélyen tisztelt TRANSYADMIN magyar honfitársam!

Engedtessék meg, megköszönjem úgy saját nevemben valamint a venezuelai honfitársaim nevében, irántunk érzett aggodalmukat valamint a venezuelai hazánk sorsa iránt.

Igaz, az ellenzék, a 2015. decemberi Parlamenti választáson  abszolút  fölénnyel jutott a Parlamentbe, ennek ellenére a helyzet egyáltalán nem javult, sőt, mondanom kell, katasztrofálisan romlott.

Az árak sztratoszférában vannak és a havi jövedelmek, az árakhoz viszonyítva, a legnagyobb mélységet érték el.  Az infláció, amit a kormány nem ismer el, meghaladta a 2000%-ot.

A nagy hiány és a spekuláció általános foglalkozássá vált, amiből a hatóságok is szorgalmasan kiveszik részüket.

Luxuscikk lett a kávé, a cukor, a mosópor, a W.C.  papír, a fogkrém a pipereszappan, a liszt, a tejpor, a pelenka, a tojás a rizs …

Vagyis a mindennapi szükségleti cikkek.

Az autóalkatrészek szintén e kategóriába sorolandók.

Az elégedetlenség nagy, de a nép hangulata nem áll fegyveres összeütközésre.  Az új Parlament mindenáron a konstitucionális úton akarja megoldani ezt a soha nem ismert válságot, a referendum törvényes eszközével, amit a kormány szabotál.

Az általános helyzetet így foglalhatnám össze:

   A múltban, a kliens, amikor a hússzeletet vásárolt, figyelmeztette a kiszolgálóját: “Ne vágja vékonyra a szeletet!” Ma: “Ne vágja olyan vastagon.”

Az egyetemekről a diákok emigrálása  súlyos gond. Elhagyják Venezuelát, mert nincs kilátásuk, jövőjük.

A mezőgazdaság, az állattenyésztés, az ipar, a kereskedelem súlyosan tönkre van téve. Mindazokat az iparokat, gyárakat, termőföldeket, amiket az állam kisajátított, csak szimbolikusan termelnek.

Az állam elöntötte a piacot felmérhetetlen inorganikus pénzzel, ami szintén előmozdítja a spirál inflációt. Nézzék, Venezuelában ismeretlen volt a betűk ismétlése a bankjegyek sorszámán, pl.: AA, AN, NM, NQ,..  Ez azt jelenti, hogy ipari módra nyomtatják a pénzt.

Jól tenné a kormány, ha követné I. Pál orosz császár példáját: elégetne pár tonna pénzt.

Reméljük, egyszer csak-csak kikerülünk ebből a szomorú helyzetből.

Sokszor hallom: „Az amerikaiaknak nagyon kell az olajotok. ..”

Kedves Hölgyem/Uram!

Északról is ugyanezt mondják nekem. Előre szeretném bocsátani, NEM vagyok és nem voltam,- amióta megismertem – se Amerika, se más, külföldi politika lelkes híve. Nem hinném, hogy különösebb magyarázatot kellene adnom, hogy, indokoljam ezt az állásomat.

A elmúlt 18 év alatt a szocialista (sic) kormány kitűnő nemzetközi propagandával mutatja be Venezuela helyzetét. Mint minden kommunista kormány, Amerikát hibáztatta és hibáztatja saját képtelenségéért. Tagadhatatlan, hogy a demokratikus rendszerben, a több párti rendszerben, az ország nyakig  el volt adósodva az északi nagy bankokkal. Az ország ma is el van adósodva, csak  Kínával  szemben. Jobban mint előtte, azzal a „kis” különbséggel, hogy ma az ország sokkal kevesebbet termel , de  drágábban.

Az olajipar, a vas és alumínium iparaink államosítva lettek. Tehát venéz kézben voltak. Ma, az olajipar idegenkézbe került, nagy százalékban kínaiéba. Az Orinoko, Venezuela főfolyója, bal partján van a világ legnagyobb extra-nehéz olaj lelete. Területe  akkora, mint hazánk, Magyarország, 2/3-a. A szocialista rendszerben az olajtermelés meghaladta a napi 3 millió barrelt, ma, alighogy elérjük a napi 2 milliót. Az extra-nehéz olaj kitermelése nagyon nehéz. A  technikáját VENEZUELAI OLAJMÉRNÖKÖK FEJLESZTETTÉK KI, akiket Chávez kirugdalt.

Venezuela, földrajzi elhelyezkedéséért valamint stratégiai  szempontból, Amerika  biztos olajellátója volt. Amerika MINDIG  bízott Venezuelába azért, mert Venezuela politikája nem a szembeszállás volt, hanem a együttműködés minden kormánnyal, nem csak az amerikaival.

A mai rendszer kormánya az amerikai imperializmus ellensége, ugyanakkor koldulnak, vásárolja olajunkat. Ez nagyon ellentmondásos imperializmus elleni politika. Még inkább aláhúzza az, hogy a nagy Amerika- elleneseink szédítő vagyona  AMERIKAI, KAJMÁN SZIGETI, ANDORRAI, SVÁJCI BANKOKBAN VAN.

A szocialista mottó: „Mindenki egyforma, de vannak akik egyformábbak.”

Ellenállni az amerikai és brit felforgatóknak annyi, hogy akkor Ukrajna sorsára  juthatnánk? Amint látom, ez a magyarországi média véleménye.

Nem, nem, NEM akarunk Ukrajna sorsára jutni,  HANEM Kuba sorsától, egyszer s mindenkorra,  MEGSZABADULNI.

Kedves Hölgyem/Uram, ez a „Hegy Másik Oldala”.

 
Venezuelai olvasónktól: Toro Sentado
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “Olvasónk hírei Venezuelából

 1. Sok sikert,erőt, egészséget és kitartást. A legjobbakat Önöknek!

 2. Teljesen érthető Chávez miért jelölte meg utódjának Madurot. Egyik kutya, másik eb….

 3. Kedves Toro Sentado!
  Ülj le, vegyél egy mély lélegzetet és gondold át. A világ várja a magyaroktól a lépést, amit különböző jóslatokba foglalt, és nem érti miért nem lép. Tudd nem azért mert gyáva, ha nem pontosan azért, mert tudja, ha a jelenlegi világ fogyasztó rendszeréből kilépne – ellehetetlenítené, ez az uralom – tehát vár, mert tudja, hogy ez az uralkodó birodalom is összeomlik mind a többi – magától! Így olyan politikát folytat a nép, amelyik kedvez népének! Javaslom ott Venezuelában ha teheted ezt érvényesítsd, hisz közénk tartoztok magyarokhoz! Csak így röviden, tudom hosszan nagyon hosszan érvekkel kellene írnom, de ha igényled akkor elküldöm neked emailon – csak kérd!
  tisztelettel: id. Kiss László

 4. T. Sentado!
  Sajnálom, de Venezuelának nem volt jó a szociális jellegű Chavez, most megtudjátok, mi a nyugati vadkapitalizmus vagy globalizmus.
  Ezt csak azért jegyzem meg, hogy nálunk se jó a mérsékelt orbáni rendszer, de majd megtudjátok, ha a Gyurcsányék jönnek vissza!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: