Tényeket tagadott ország-világ előtt – nyílt levél HELLER ÁGNESNEK

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tisztelt Hölgyem!

Ön március elején Brüsszelben, külföldön, nyilvánosan, mint filozófus tagadott le 2006-os történeti eseményeket, tényeket Magyarországról és hazám ellen beszélt. A „miért” okát nem keresem, mert azt ön tudja a legjobban. Erről nem írok levelemben és nem elemzem állításait. Célom nem az, hogy filozofikus elméleteibe vagy hitébe gázoljak, hanem csupán felhívom szíves figyelmét arra, hogy feltételezni merészelem: nem ismeri kellően a magyarságot, a magyar népet és tájékozottsága hiányosnak tűnik számomra a mai magyar valóságról.

Ettől még ön lehet kiváló filozófus a maga nemében még akkor is, ha úgymond „burokban” élt és él Magyarországon. Több olyan embert ismerek személyesen, akik 1990 óta is szintén „burokban” – anyagi és szellemi egzisztenciájukat védő munkakörökben – élnek Magyarországon, és nem tudják elképzelni sem azt, hogy az egyszerű, magyar emberek élete, életvitele milyen lehet, esetleg a saját városukban, nemhogy az országban!

Mert a „védőburok” magabiztossá, szinte vakká teheti az embert és nem lát a saját orránál tovább. Ráadásul tényként csak azt fogadja el, amit ő tapasztal a „védőburkán” belül. Majd meglepődik, amikor kipukkad a „védőburok” és belecsöppen az egyszerű létformában élők közé.

Mert minden „védőburok” egyszer kipukkad!

Sajnálom kedves Ágnes, hogy ön és a barátai alábecsülik a magyar embereket.

Azokat a magyar embereket becsülik alá, akiknek a leszármazottai is segítették hajdanán elbújtatni a zsidókat, enni adtak nekik, és megmenekítették a koncentrációs tábortól vagy egyéb meghurcoltatásoktól; azokat a magyar embereket becsülik alá, akik a cigányoknak enni adtak és adnak, hogy ne éhezzenek; azokat a magyar embereket becsülik alá, akik úgy a múltban, mint a jelenben együttérzéssel, segítőkészen fordultak, fordulnak az elesettek felé, legyenek azok bárhol e Földön. Azon a morális jogon tettem e felsorolást, mert magam is közéjük, a segítők közé tartozom a már elhunyt szüleimmel és nagyszüleimmel együtt. Ráadásul ezen morális szemléletnek megfelelően neveltem gyermekemet és fordulok az unokáim felé. Mert tetszik tudni kedves Ágnes, ez az igazi, nemzedékeken átívelő magyar mentalitás moralitásának az egyik fontos eleme.

Csak remélni merem, hogy nem az egyszerű magyar emberekkel, nem a magyar néppel van baja, hanem az ország vezetőivel, a jelenlegi kormánnyal.

A magyar nép ellen, Magyarország ellen felbújtani sok nemzetiségű kontinenseket – Amerikát és Európát – vagy bármely nemzetiségű országokat, embereket: a legnagyobb felelőtlenség. Azért felelőtlenség a Szent Korona égisze alatt élőket támadni, mert a támadó félnek ez, még mindig „visszaütött”, bumerángként visszaszállt. Kérem, tájékozódjon erről, majd vegye fontolóra, hogy ön méltó e – vagy önhöz méltó e? – a magyarságot lealacsonyítani, vagy jobb, ha bölcs marad?

Amennyiben a jelenlegi magyar kormánnyal elégedetlen, azt is jobb, ha itthon tisztázza személyesen azokkal a kormánytagokkal, akikről úgy érzi vagy gondolja, hogy méltatlanul megbántották önt. Mert nem a külföldön elhangzó felháborodott hangnemből, hanem az itthoni igaz szóból ért a magyar ember. A külföldön tett bántó megjegyzésekkel visszájára fordulhat a dolog a felfokozott igazságérzetű magyar emberek tudatában. Ugyanis külföldről támadni bármely magyar embert, vagy Magyarországot annyit jelent, hogy árulóvá lenni azzal a nemzet egészével szemben, amelynek „burokvédelmében” élt és él. Ha ön ezt a „burkot” meggondolatlanul, személyesen áthasítja, akkor  – demokrácia lévén – szabadon elmehet az országból. Senki nem fogja bántani, de visszatartani sem.

Amennyiben továbbra is személyes sérelmei miatt támadja hazámat külföldről, magyar állampolgárként, az ugyancsak a magyarországi tartózkodásának méltatlanságára utaló jel.

Tisztelt Heller Ágnes! Az intelligencia és a filozófus történeti tájékozottságának jeleit várom öntől, a későbbi megnyilvánulásaitól úgy itthon, mint külföldön. Nem várom külföldről a felelőtlenül fenyegetődző megjegyzéseit, sem a kormánnyal, sem Magyarországgal szemben. Amennyiben ön valóban okos filozófus, akkor türelmesen, higgadtan átgondolja jóindulatú szavaimat, soraimat, és megérti – megértik barátaival együtt – azt, hogy miért és miről írtam önnek.

Megértésében, intelligenciájában bízva zárom soraimat azzal a reménnyel, hogy nem egy rögeszmétől vezérelt infantilis dac hatalmasodik el személyiségén, és gondolatain a levelem olvasásakor, hanem a racionálisan filozofikus ember megfontolt belátása arra nézve, hogy tévedett, amikor 2006-os magyarországi történeti tényeket tagadott ország-világ előtt, Európában, Brüsszelben.

Köszönöm soraimra vetett figyelmét!

Komárom-Szőny, 2011. március 4.

Szőnyi Bartalos Mária

Író Kilencek Nemzetközi Köre elnöke

http://www.irokilencek.hu

szonybm@pickup.hu

Nemzeti InternetFigyelő

 

0 thoughts on “Tényeket tagadott ország-világ előtt – nyílt levél HELLER ÁGNESNEK

 1. Az alábbi bejegyzést beírtam a Polgáinfo Honlapjára is, ahol szintén megjelent Szőnyi Bartalos Mária levele:
  Tiszteletem Szőnyi Bartalos Máriának az önuralmáért, és a kimért, de mégis határozott szavaiért. Magam is végighallgattam Heller Ágnes mélységes magyar-gyűlölettől átitatott szavait. Amit Heller Ágnes a magyarokról, mint népről, és nemzetről az Európai Parlamentben mondott, az minden országban gyűlöletbeszédnek minősül.
  Igaza van azonban a fenti levél szerzőjének. Emberként, és magyarként nem ereszkedhetünk le arra szintre, ahonnan Heller Ágnes rikácsolja a Trianont megelőző magyarellenes propaganda nemzetbecsmérlő közhelyeit. Még jó, hogy nem a mi anyanyelvünkön szólt. A szóban forgó beszéde alapján, azonban, Heller Ágnes angolul is csak konyhanyelven tud.
  Kaslik Péter
  Cambridge, Ontárió, Kanada

 2. Viszont nekem meg kedvem van kimondani ennek a szutyok aszott múmiának, hogy saját „eszközével” verje a csalánt, és legszívesebben ízekre szaggatnám ezért a röfögése miatt, és lehánynám keményen, ami nem esne nehezemre ezek után, pedig alapjában véve békés ember vagyok…
  Ez az elmebeteg meri magát filozófusnak nevezni?! Zárt osztályon a helye, nem Brüsszelben!!! ( vagy Brüsszelben zárt osztályon…:) )

 3. Igen, ez hazaárulás.
  Büntethető-e a mai jog alapján?
  Ha nem, mert annyira „liberálisak” vagyunk, tegyünk róla, hogy az lehessen.

 4. Igen, büntethető!
  De nem fogja senki megbüntetni! Még csak eljárást sem folytatnak le ellene, az esetleges feljelentéseket pedig kapásból el fogják utasítani!
  Ilyen ma a narancs vigécek és a vörös-kék bárók országa!
  Amíg egyáltalán országnak lehet nevezni!

 5. Burok, védőburok…
  Ez jó. Én is felelős vagyok ezért a védőburokért.
  Hagytam, hagyom, hogy így legyen.
  Ezek az emberek odarondítanak, ahonnan esznek, nem hazájuk szegény Magyarország, csak itt élnek/gyűlölködnek. Nem kell ezeknek külföldre menni, á dehogy: bármikor gyalázkodhatnak utcán, főműsoridőben, késő este, éjjel-nappal…következmények nélkül.
  Tűröm, vétkezem a hazám ellen.

 6. Mit varhatunk egy salaktol?A salak dolga az,hogy vadaskodjon-hazudjon-,es tenyeket megmasitva kozolje a kulvilaggal egy bizonyos kor vedelme miatt.Ez egy jo pelda arra,hogy a ket cionista part –partfogoltjai—ezt csinaljak.(Mszp-Fidesz)
  Heller nember gyulolettol atitato sziszegese is bizonyitja,hogy a a jelen Magyarorszagon a cionista partok,hogyan mukodnek kozre a hazugsag eszkozevel.

 7. Folytatnam–meghogy elitelje a jelen kormany?
  Meghogy raszoljon?
  Ugyan mar mit kepzeltek?Odahaza ez kell–a cirkusz– az aljas tobbsegnek.Igen aljas tobbseg–MERT—megmutatkozott az utobbi szavazason is,hogy NEMKELL a valtozas- jo ahogy a jelen cionista partok csinaljak.Nemlehet mar hivatkozni arra,hogy nemtudtuk–nem hallottunk rola–..stb..stb.. Akik nemkepesek leszavazni a jelen hazaarulo,es nemzetarulo cionista partokat–AZOK megerdemlik.

 8. Sosem szabadul meg Magyarország ama bizonyos uralomtól ha nem tértek vissza őseitek Táltos vallására erről a … majd megmondtam milyenről. Emiatt birka Magyarország! Pokolba a már ezer éve igában tartó idegen vallással! Óvakodjatok Kovács Andrástól és mindenféle mű-táltostól – indiántól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük