KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Népszabadság-holokauszt, avagy a határtalan hülyeség még eget is kér…

szabadfold01

A Szabad Föld (agrár lap?!) on-line felületén jelent meg egy riport Keleti Évával. A nyilatkozóról elég sok mindent elárul, hogy 1956 után 10 évig volt az MTI megbízható munkatársa. A bizalom megmaradt töretlenül, mikor az Új Tükör c. hetilapnál folytatta pályafutását. Ennyit kell tudnunk, hogy megértsük Keleti Elvtársnő harcos kiállását a hányatott (másnak hánytató) Népszabadság mellett. Na de észnélküli harcosság nem biztos, hogy építő kritika, hogy szakszerűen nosztalgikus legyek.

Keleti Éva imigyen von párhuzamnál is többet, azonosságot a Népszabadság-történelem és a történelmi holokauszt között:

„… ez egy Népszabadság-holokauszt volt. a dolgozókkal összecsomagoltatták a holmijukat, ráíratták a dobozokra a nevüket, szobaszámukat, mintha új szerkesztőségbe költöznének, aztán másnap bezárták a lapot. Az én szememben ez ugyanolyan aljasság, mint amikor a zsidóknak szappant adtak a kezükbe és így terelték be őket fürödni a gázkamrákba….”

szabadfold02

MI következik ebből?

  1. A Népszabadság dolgozói már nem élnek. Na de kik voltak a végrehajtók? Az Ifjú Gárda? A Demisz, az Úttörők?
  2. A Népszabadság dolgozói élnek. Akkor le lehet vonni azt a következtetést, hogy a holokauszt nem is volt olyan komoly, szomorú és véres valami. Túl van lihegve ezerrel, hiszen Keleti Elvtársnő szerint a holokausztban résztvevők csupán munkanélküliek lettek szenvedésük idejére, de még alapfizetést is kaptak közben.

Nem értem egyesek gondolkozását. Nem gondolják, hogy ha valamit állandóan mintegy kényszeresen emlegetnek, azt az emberek megunják? Azt sem értem, ha valaminek értéke van főleg egyesek szemében (elvégre a szenvedés is lehet történelmileg értékteremtő, lásd a római kora kereszténység) akkor miért kell azt sárba rántani azzal, hogy semmi ügyekből próbálnak ilyen módon „nagyot alkotni”.

Állítólag olvasott emberek. Az iskolában tanultam, Petőfi „A helység kalapácsa” művénél, hogy a humor egyik fajtája, amikor kis ügyeket világtörténelmi méretűként kezel a író.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

Akkor most ki a holokauszt-tagadó? Aki így humorizál vagy, aki érti?

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Népszabadság-holokauszt, avagy a határtalan hülyeség még eget is kér…

  1. Nekem a riport helyett a 404-es hiba jelent meg az agrár(?) oldalon, ahol jobb lenne, ha az őszi-téli munkálatokról írnának. De ha már valamelyik nagyravágyó kolléga/kolléganő ilyesmit firkál, vegye figyelembe, hogy az idősek is két csoportra oszthatók: jótékonyakra és a károsokra. Nos, a ’31-es születésű K. Éva utóbbiba tartozik. Szegény…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük