KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt

Horthy szobor (MTI-fotó)
Horthy szobor (MTI-fotó)

Mint korábban megjegyzésünkben megírtuk, ifj. Hegedűs Lóránt hivatalának elvesztése volt a célja annak a koncepciós pernek, melyet a fiatal lelkész ellen indított a Református Egyházmegyei Bíróság. Ma megszületett az ítélet, melyről az Alfahír számolt be.

Csupán írásbeli megrovást kapott palástvesztés helyett a Horthy-szoboravatás miatt ifj. Hegedűs Lóránt, és háromezer forintos illetékdíjat is kell fizetnie, ezzel az ügy lezárult.

Emlékezetes, a Budapest-Észak Református Egyházmegye bírósága már januárban tárgyalta volna a lelkész ügyét. A lelkész elleni eljárást Bogárdi Szabó István püspök kezdeményezte, miután tavaly novemberben a Szabadság téren ifj. Hegedűs Loránt felavatta Horthy Miklós mellszobrát.

A vád szerint a rendezvény pártrendezvény volt, ráadásul a lelkész „fattyúknak” nevezte a megjelent antifasisztákat, amivel még provokált is. A jogtanácsos, Horváth György a legsúlyosabb büntetést, palástvesztést kért Hegedűsre.

Külön támadta a lelkészt azért is, mert többször írt a kuruc.infóra is, illetve szerinte több alkalommal uszító módon antiszemita megjegyzéseket tett.

Hegedűs Loránt következetesen elutasította az ellene indított fegyelmi eljárást, és a kettős mércét demonstráló jellege miatt távol is maradt a tárgyalásoktól,

Védekezését ügyvédjén keresztül írásban terjesztette elő az egyházmegyei bíróság elnökségéhez, ebben az állt, hogy Gyöngyösi Márton nem jobbikos politikusként beszélt, a lelkész felesége pedig történetesen szintén képviselő, aki több más képviselőt is meghívott.

alfahir.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt

 1. Nagyon örülök, hogy nem győzött a gonoszság, és ifj. Hegedűssel szemben nem született túlságosan igazságtalan ítélet, hiszen ő teljesen ártatlan. Annál inkább vádolhatóak mindazok, akik megtámadták őt a Horthy szobor miatt. Kíváncsi lennék, hogy mikor tárgyalják annak a vadbarom csőcseléknek az ügyét, akik a szoboravatás szertartását durván megzavarták…
  Lenhardtné

  1. A „vadbarom csőcselék” éppen hogy emlékeztette a nácikat, ők hiúsították meg Horthy kiugrási szándékát. Tudni illik Szálasit és bandáját. Ha ők megérdemlik a szobrot, nem kellett volna a Horthyéval kezdenie a neonyilas Hegedűsnek.

   1. A “vadbarom csőcselék” éppen hogy emlékeztette a nácikat, ők hiúsították meg Horthy kiugrási szándékát. Tudni illik Szálasit és bandáját. Ha ők megérdemlik a szobrot, nem kellett volna a Horthyéval kezdenie a neonyilas Hegedűsnek.
    Káldi József

 2. No, lám! Bebizonyosodott, hogy felesleges volt az egész eljárás. Remélhetően a meghurcoltatást rövidesen kiheveri a Lelkész úr, viszont – finoman fogalmazva – ellenzői nem nyertek még lelki kielégülést sem, amire annyira vágytak, vágynak. Jobb lenne, ha maguktól tennének le a további próbálkozásokról, mert, mint látják, teljesen feleslegesek…
  Anna

 3. Ha győzött is az igazság, ennek a meghurcoltatásnak akkor sem lett volna szabad megtörténnie. Szégyelljék magukat azok, akik ezt a pert kezdeményezték az egyház leple alatt!
  Baumag

 4. Az antiszemita dumájáért előbb vagy utóbb súlyos büntetést fog kapni.
  A református egyház nem ápolhat nyilas eszméket.
  Ámen
  Káldi József

 5. Elítélték a Magyart! 🙁
  Nem felmentették, csak nem súlyos a büntetés.
  Szégyen ez a református egyházra!
  és szégyen, hogy a fizetett csűrhére még egy szavuk se volt.
  Ebből látszik, hova vannak bekötve a vezetők. 🙁
  G.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük