Ne kockáztassunk! Alaptörvény-módosítást sürget a Jobbik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Jakab Péter
Jakab Péter

A népszavazáshoz közeledve egyre több fideszes képviselő kezd rádöbbenni, hogy Orbán Viktor a referendummal hazárdjátékba hajszolta Magyarországot. Egyre többen mondják ki, hogy a Jobbik javaslata a megoldás, vagyis módosítani kell az alaptörvényt.

A Jobbik már fél éve javasolja, hogy a rendkívül kockázatos és drága népszavazás helyett Magyarország az ingyenes és biztonságos alaptörvény-módosítással utasítsa el a kvótát, mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Jakab Péter emlékeztetett: a Fidesz korábban akár a házszabály megsértése árán is megakadályozta a javaslat megtárgyalását, most azonban, hogy kétséges a népszavazás érvényessége, Lázár Jánostól kezdve Pelczné Gáll Ildikó Fidesz-alelnökig egyre több kormánypárti képviselő szorgalmazza a Jobbik javaslatát, vagyis az alaptörvény-módosítást.

Érthetetlen, hogy Orbán Viktor ennek ellenére belehajszolja az országot egy bizonytalan népszavazásba, amely ha érvényes lesz, önmagában semmilyen jogi következménnyel nem bír, ha viszont érvénytelen, Brüsszel aduászt kap a kvóta bevezetéséhez. Ha ez utóbbi következik be, a miniszterelnöknek le kell mondania, ahogy David Cameron brit miniszterelnök is lemondott az elbukott Brexit-népszavazás után, nyomatékosította Jakab.

Közölte: amíg Orbán kockára teszi az ország jövőjét, addig a Jobbik felelős nemzeti néppártként újra az Országgyűlés elé terjeszti az alaptörvény-módosítást, mellyel Magyarország biztonságosan és ingyenesen mondhat nemet betelepítés valamennyi formájára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Ne kockáztassunk! Alaptörvény-módosítást sürget a Jobbik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük