KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Narancsdiktatúra – A miskolci városvezetés a bírói ítéletet sem hajtja végre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hiába nyert jogerősen pert Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője Miskolc jegyzője ellen, Csiszár Miklós az ítélet ellenére sem adta ki a képviselő által kért közérdekű adatokat Miskolc-Lyukóvölgyről.

Minderről Jakab Péter számolt be hétfői sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, több mint egy évvel ezelőtt fordult közérdekű adatkéréssel Miskolc jegyzője felé azt tudakolva, mennyi lakásfenntartási támogatást fizetett ki az elmúlt öt évben a szocialista majd a fideszes városvezetés egy olyan lyukói utcában, ahol egyetlen egy lakás sincs. Miután a jegyző megtagadta az adatok kiadását a képviselő bírósághoz fordult, mely neki adva igazat kötelezte Csiszár Miklóst a birtokában lévő közérdekű adatok kiadására. Jakab Péter jelezte, a jogerős ítéletet mind a mai napig nem hajtotta végre „Kriza Ákos jobbkeze”, ami azt jelenti, hogy a kért adatok jogellenes eltitkolásával a hivatalvezető több mint egy éve akadályozza sikeresen képviselői munkáját.

Jakab Péter felhívta a figyelmet: egy jegyzőnek nem az a feladata, hogy akár bűncselekmény elkövetése árán is a Fideszt védje, hanem az hogy megőrizze a törvényességet. Miskolcon azonban ma úgy tűnik, a kormánypárt érdekei felülírják a törvényeket is, vélhetően azért, mert a kért adatok újabb jogsértésekről rántanák le a leplet, amellyel a mélyigénytelen rétegek felelőtlen, jogtalan és értelmetlen támogatási gyakorlatát takargatják.

A politikus jelezte, az ügy nem maradhat következmények nélkül, ezért feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen közérdekű adattal való visszaélés miatt, egyúttal bírói végrehajtást kezdeményez az információk megszerzése érdekében.

NIF

2 thoughts on “Narancsdiktatúra – A miskolci városvezetés a bírói ítéletet sem hajtja végre

  1. Hulljon a férgese, mind két, vagy három oldalon! Mészárovits Tamás

  2. Sajnálatos, hogy a kommentárok mindíg „elcsúsztatják a lényeget!!….. Nem az fontos számomra, hogy vkinek a munkáját akadályozza, hanem,hogy „átlépheti” a bíróság ítéletét,noha több mint valószínű a bűncselekmény. Ha pedig így van, akkor már hivatalában sem lehetne ez a bizonyos Fideszes.
    Sz.Kata

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: