KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„NACL” ! Döbbenetes ami itt és most folyik

Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik….pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl !!! Se több, se kevesebb !!! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCL-el kevert ha nem 100%-ban az !!!!

De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent !!!!
Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete… Mióta kizárólag csak fluor mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem….. pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl….

Továbbá; Döbbenetes ami itt és most folyik !
30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magasvérnyomásban szenvednek….stb.…. Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom…de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ???!!!
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem…..és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül….

Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal….az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel !
Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam….
10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását….Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám !!!! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !
Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak ! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !!!!!
Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat….nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni !!!! Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek !!!!! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg…..

Azóta olvastam egy bölcseletet: „….az okos ember mindig kételkedik….” Ez nagyon idevág !
Azóta szereztem tiszta NaCl-t a patikából….és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság…..Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL !!!!!! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot…. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez !!! A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen !!!
Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki….van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz….
Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra….itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra….Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott Ő megkíván….Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel…..
Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom….a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra…. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember !!!! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelően választom meg….felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija…..
Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót  patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?! Feldolgozó üzemem van ??? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezéséről ? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag !!!! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból ??? Erre Ő: „….mi csak ezt esszük….”
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak…..
Még egyszer, nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még vegyész sem vagyok….csak gondolkodom és már senkinek semmit el nem hiszek ! Egy vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, aholis a szokásos duma volt felírva…50%-ban NaCl szegény só és a másik 50%-ban pedig KCl volt beletöltve mert így csökkenthetjük a vérnyomást…bla bla bla bla
Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el amikor beszéltem neki erről..de amikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát, illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCl tartalmú sót árulnak…akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér egy gyilkossággal…
Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, lehet megkérdőjelezni, lehet engem lehülyézni és kontárnak nevezni, csak rajta ! Tejfalussy úrnak igazának az ellenkezőjéről engem ugyan meg nem győz senki sem ! Még a jó Isten sem !

Isten áldja meg Tejfalussy urat amiért felemelte, fel merte emelni a szavát és ezzel vállalva az üldöztetését azért, hogy egy páran megmeneküljenek ettől a tömeges mérgezéstől ! Ugyanis sokkal kevesebben vannak azok akik felébrednek és használni kezdik az agyukat és a régen tanultakat – mint a többség akiknek egyszerűbb azt mondani, hogy ez egy összeesküvés elmélet – és másra is használnák az agyukat a helyváltoztatás koordinációján kívül !
Azután; még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról….
Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy Önök is fogyasztják HUMINI… akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel is a következő gondolatmenetet ! Kérem olvassa el, és gondolkozzon el rajta ! Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények nem elhinni kell, hanem átgondolni ! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelően tudatosan cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel ! De hinni max. a templomban szabad ! Különösen nem a reklámoknak !
Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!!
A netten sok infó kereng erről amit én kérésére szívesen megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan !!!

„…. Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, veled is! Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort! A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét.

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene.

A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!!

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 – 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 – 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 – 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 – 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)

Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium
vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 – 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak…”

 

30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só

A magas nátriumfogyasztás növeli a magas vérnyomás, a vese, a szív és az érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen Horváth Rozi termék hozzájárulhat a nátriumbevitel csökkentéséhez, illetve az ajánlott nátrium-kálium arány eléréséhez. Verospiron szedése esetén fogyasztása tilos!  500g-os dobozban kapható.
Magyarországon gyártott termék 
Beküldte: Plósz Sándor

 

 

További részletek a témáról a Magyar Megmaradásért oldalon.

Nemzeti InternetFigyelő

 

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

38 thoughts on “„NACL” ! Döbbenetes ami itt és most folyik

 1. Ezektől a Norbi Update műételektől eldobom az agyam. A Túró Rudija is egy műanyag szemét, a hatóságok is megállapították. De azért még éppen jó arra, hogy rátukmálják azokra, akik már úgyis egészségtelenül élnek.
  Köszönöm ezt a cikket, beszélek erről a családdal.

 2. A saját patikai élményem:
  – a tewa partner apollo gyógyszertárban elsőre közölték, hogy majd 4000 (!) forint kilója. Miután kérdőre vontam, elnézést kért a hölgy, majd közölte, hogy 400, de csak 10 dekát (!) ad. Otthagytam.
  – a kispesti kórház gyógyszertárában adtak egy kilót 495 Forintért, de közölték, hogy csak céges megrendelőre rendelhetek többet.
  Egyszerű konyhai sóról beszélünk!

  1. Bioboltban rózsaszínű Hoimalája só, 1.400 Ft.. / kg. A felkete só is jó, de az is ennyi, ebben van 90 féle elem is.Természetes mindegyik.
   Úgy tudom, hogy rendelhető 15 kg. patikai tisztaságú só a gyártótól, normális áron.
   Havi 1/2 kg. a szükséges mennyiség/fő

 3. Sok a mese!
  Ha ez a mese igaz, akkor miért nem írja oda egyik szerző sem, hogy a boltokban melyik só a „JÓ SÓ”?
  Válaszul kérek már néhány terméknevet, amit biztonsággal lehet a boltokban is megvásárolni!
  Például a természetes Nyirség Étkezési só az jó só?

  1. Tisztelt t.istván!
   Amennyiben Ön nem a patkányok szekértolója úgy kérem olvassa tovább gondolataimat, mert segíteni szeretnék, hogy tisztán, vagy legalább, tisztábban lásson!
   Sajnos az meselátók miatt tart itt ez a világ.
   A jó szándékú emberek sokasága fel sem meri tételezni azt, hogy vannak embernek látszó romlott anyaghalmazok, akik épp erre számítva követik el emberiség ellenes bűneiket, akik a minél nagyobb anyagi haszon reményétől serkentve, szó szerint, bármire képesek. Ezért lehet az emberekkel megtenni azt is, hogy káliummal (is) mérgezzék őket, hisz itt a megbetegített szervezet a lényeg, számukra. A betegnek ugyanis „gyógyszer” kell. Lehetőleg minél több és minél drágább, mivel ez a világ tán legjobb üzlete. (Tessék csak utánanézni! Egy netező embernek erre minden lehetősége adva van.) És ezért van az is, hogy konyhasó helyett káliumsót etetnek velünk, a nekik csak jelentéktelen „barmokkal”. Amiben persze sok igazság van, hisz a gonosz szemével nézve „ha neked csak ennyi eszed van, ha te hagyod, hogy én veled bármit megtehessek, akkor én azt a saját hatalmam és jólétem érdekében meg is teszem, egy a lényeg: minden kizárólag az én javamat szolgálja!”)
   Ez a világ már csak ilyen: Tele van mesékkel. Így hát aludjon csak nyugodtan! Ám, ha felébred, ha fel akar, vagy esetleg fel mer ébredni csipkerózsika álmából, akkor tudnia kell, hogy ez a mese épp arról is szól, hogy Ön a kóser üzleteket leszámítva nem juthat hozzá tiszta konyhasóhoz, mert azt kizárólag a patikákban tudja megvenni. Hát ezért nem írja ki egyik szerző sem, hogy a boltokban melyik só a „JÓ SÓ”, mert az üzletekben olyan nem létezik.(Gondolkozzon miért is? Épp úgy, mint a C-vitamin atyja javasolta aszkorbin is csak a patikákban kapható, a legtöbb helyen mindössze milligrammos adagokban kiporciózva, mikor Szentgyörgyi professzor azt javasolta, hogy az élelmiszerüzletek polcán legyen kilós kiszerelésekben. Próbáljon meg csak tíz deka aszkorbint venni!) E nemlétező szer a patikában az „előkelő” nátriumklorid névre hallgat, ezért ott lehetőleg ne konyhasóként kérje, bár a patikusok zöme így is érti, csak azt „nem érti”, miért akarja e szert ott megvenni.
   E cifra vegyületnek az ára patikánként változó. Általában 350 forint körül lehet kapni egy kilót, már ahol hajlandók Önnek ilyen készítményt és főleg ekkora „tetemes” menyiséget kiadni. (Tőlem számtalan helyen megkérdezték, minek nekem ennyi nátriumklorid…? Hát valóban jobb lenne előbb besózni vele azokat a gazembereket, akik minket ilyen életre kárhoztattak, s elsőre nem étkezési célra használni!) Egyébként nagyon sok tisztességes patikus van, ám azokból is akad jócskán, akik igyekeznek Önt ebbéli szándékától eltéríteni. Vagy, ha a patikus nem is akadékoskodik, de a központ, ahonnét ők is beszerzik, megtagadja a nagy tétel (az egy kg. már nekik ez esetbe az!) kiadását és esetleg örülhet, hogyha tíz dekákat adnak majd.
   Amennyiben fontos Önnek a saját és hozzátartozói, szerettei egészsége, akkor meg kell találnia azt a helyet (patikát), ahol felnőtt gondolkodó embernek nézik és segítenek! Arra is felkészülhet, hogy a legtöbb helyen furcsán néznek majd Önre, az arcát biztos megjegyzik, de ez csak az Ön hasznát szolgálja majd.
   Tisztelettel javaslom, mielőtt legközelebb sommás ítéletet alkotna valamiről, olvasson minél többet az adott témából. És ami a legfontosabb: gondolkozzon! Gondolkozzon minél többet, annál nagyobb hasznára válik majd! Tudom ez a legnehezebb feladat mindannyiunknak, de más út nincs, különben felfalnak minket „természetes” ellenségeink!
   E témában nyugodtan keresse meg Tejfalussy András honlapját, olvasson és gondolkodjon…
   http://aquanet.fw.hu/
   Természetesen olvassa el az ellenfelei véleményét is. (Egy bizonyos, komoly szakmai érveik nincsenek.) Amennyiben Ön egy gondolkodó ember, vagy mer gondolkodni, akkor rá fog jönni, hogy épp az ellenfelei fogják a legbiztosabban igazolni e remek tudós ember minden állítását.
   Soraimat nem sértésnek szántam, csupán a tisztánlátását kívántam vele szolgálni!

  2. Nekem nagyon tetszett a cikk és köszönöm. Nekem az a véleményem, hogy nálunk nem szabad kiírni a termékek nevét, mert ha jó az reklámnak számít, ha rossz akkor becsmérlésnek. Sajnos ezeket büntethetik, de azt nem hogy ezekkel a termékekkel mérgeznek bennünket. Azért hasznos a cikk, /és át kell többször olvasni/ hogy mindenki maga lássa tisztán, tudja eldönteni egy termékről, hogy jó vagy rossz. Káros az ő szervezetére, vagy hasznos. Mindenkinek a saját választása, hogy mit eszik meg és mit nem. Én személy szerint köszönöm ezt a cikket.

  3. Amit a boltokban kapsz az mind kálium-nitráttal mérgezett ergo felesleges kérdés! Gondolom szövegértelmezésből megbuktál. A gyógyszertárban pedig nem konyhasót lehet kapni ,hanem vegytiszta patikai sót.
   Peti

 4. Már sokat olvastam róla és küldözgettem barátaimnak is emailekben: Mi tengeri sót használunk.
  Az Isten áldja meg Tejfalussy urat és a cikk íróját is. Ezt nevezem nemzetszolgálatnak!!!!!

  1. „16./ MAGYAR RULETT: 10-bõl 1 nem kóser étkezési tengeri só olyan sok kálisót tartalmaz, amennyi a tiszta konyhasóra a sportolóknál elõírt mennyiségben elfogyasztva (15-25 gramm/nap/fõ NaCl) életrövidítõ és ivartalanító hatású! 10-bõl 9 fiatal férfinak emiatt már génhibás a spermája!!!! Budapest, 2009. 01. 11.”
   …es meg van tobb is…az alabbi linken olvashato…
   Tejfalussy András: A mellékelt nyilt üzeneteim 2. rész
   2009.10.24
   http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/egeszsegunkert/4587.html
   Izraelnek valoban megerte torvenybe iktattatni Magyarorszagon az EU-Izrael tarsulasi szerzodest (2010. dec.).
   A kerdes csak az,a magyar nemzetnek valoban jo-e?
   A devizahiteleseknek biztos nem jo:
   A jövőt közösen építjük, eljött az egység ideje.
   http://www.feherkemeny.com/2011/02/26/jovot-kozosen-epitjuk-eljott-az-egyseg-ideje
   Válasz a levél írójának
   https://mail.google.com/mail/?shva=1#drafts/12e7b92f22a71123
   http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/egeszsegunkert/4587.html
   http://www.feherkemeny.com/2011/02/26/jovot-kozosen-epitjuk-eljott-az-egyseg-ideje
   http://www.feherkemeny.com/2011/02/27/valasz-level-irojanak

 5. Kedves István!
  Mivel ön keresztnév druszám, azért eltekintek a sértegetésétől. Azért azt szeretném megkérdezni: Vajon történt-e már szakszerű bírósági vagy ügyészségi feljelentés só ügyben? És milyen eredménnyel?
  Mert ha nem, akkor itt az ideje!
  Ugyanis ha a boltokban nem lehet jó sót kapni, az már skandalum. Bíróságilag büntetendő kategória.
  Ezt kellene meglépni. Ezért írtam hogy sok a mese!

 6. Üdv István!
  Csak hogy NE fárassza magát meg másokat,TÖBB feljelentés is készült már só ügyben ,amit persze a zsidó bérenc bíróság ügyészség elhallgat.A gazdáiknak nem érdeke hogy kiderüljön egy tárgyaláson ez a népirtás.

 7. Ez a só ügy hasonló, mint a „szívbarát” margarin. Hidrogénezett növényi zsír, semmi köze a tehénhez vagy a tejhez. Ha az ember visszagondol, hogy régen – már nem tudom, mikor – éppen csak csipetnyit vagy kiskanálnyit raktunk az ételbe, most meg lapátoljuk, még sem sós??!! Debrecenben hiánycikk a gyógyszertárakba, a nagykerekben sincs??!!

 8. Az Árkád patikájában azt mondták, hogy recept nélkül nem adhatnak sót, (nátriumkloridot), mert az alapanyagnak számít… Ha az orvos felírja, akkor 10 dgk-ot már akár 100 forintért is kaphatok. Máshol is ez a helyzet?

 9. Igazolhatom a sós fölvetéseket! 1993 ban egy USA ban egyetemen tanító barátom hazajött, és elsők között azonnal megtiltotta a zacskós itthoni só használatát. Csak és kizárólag tengerből származó sót együnk, ha lehet jódosat. Azóta tudtomon kívül meggyógyultam szívritmus zavaromból, és engem is zavart a zsív oldali fekvés, már azóta nem, meg még amit nem is tudatosítuttunk, magaunkban mik lehetnek….::)ja és semmilyen készített darált hússzerű terméket ne együnk, ha jót akarunk magunknak!.Régi magyar kajákat együnk.!

 10. Egy nap mennyi ételt eszünk olyat, amit mi magunk készítünk el? A legtöbben sajnos elég keveset. Kenyértől a csokoládéig a szalonnán át, minden eleve sózott és tutira nem vegytiszta NaCl-ddal! Persze szerezzünk be ha tudunk jó sót, a semminél több!
  A gyógyszertárak meg hogy fosnak attól, hogy még a végén olyat adnak ki a pénzéhes, mocskos markukból, amitől az emberek egészségesek lesznek! Nekem se sikerült találnom egyet sem, ahol ELadtak volna, és az a pofa, amivel visszanéznek az emberre… bocsánat, gójra!

  1. Nagyon sokan a KOZETKEZTETESben „vesznek reszt”.Az olcso beszerzes miatt esetleg a KCL-dal megdusitott soval fozhetnek.Ellenorizni az ott etkezo nem tudja.Ma mar lehetseges az,hogy sargabarackot vagy meggyet soha nem latott lekvarokat is arulhassanak a multik es az arut UGYANONNAN BESZERZO nem multik.Az elelmiszer ipar es a vegyipar kez a kezben ugykodik a BEETETESUNKON.
   Ez tragikus,megis igy van.A megoldast en sem tudom.Erdekes cikket olvastam a gyogyszertari Nacl kiadasanak tiltasarol…erdemes elolvasni a hsz-eket is.
   ANTSZ-tiltás! Sót se róla!
   http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1743#comments

 11. 2010 december közepén szerettem volna venni gyógyszertárban egyszerű konyhasót. Felvilágosított a gyógyszerész, hogy már nem árulhatnak! Ezek szerint már sehol sem lehet vegytiszta NaCl-t kapni?

 12. Döbbenet!!!Engem meggyőzött és egyben elkeserített a cikk.Ennyit számít nálunk az emberek egészsége?Hajrá,máris sikerült 10 millió alá csökkennünk!Csak így tovább!
  Kérem hozzáértők tanácsát:a jódozott tengeri só(amit nagy megérzéssel már évek óta használok)”jó sónak” számít???Köszönöm a segítséget,remélem,megnyugtattok!

  1. „A törvény és egészségellenes kereskedelmi forgalomban étkezési sóként kapható termékekről viszonylag egyszerűen megállapítható, hogy milyen arányban tartalmaznak kálium-kloridot.
   Tegyünk a hűtőszekrénybe egy üveg csapvizet. Jól működő hűtőgép esetén, a víz 4-10 Celsius fokig fog lehűlni, néhány óra alatt. Egy kb. 2 dl-es pohárba töltve, és egy mokkáskanálnyi sót beleszórva, 10-15 mp-es lötykölés után, a pohár alján maradó konyhasónak látszó fehér kristályos üledék, a kálium-klorid. Nem kell kevergetni, mivel a nátrium-klorid ionos térrácsú, és azonnal eloldódik a vízben, amíg a kálium-klorid alkálifém-halogenid, ami valamivel lassabban oldódik el! A valóban konyhasós folyadékot felhasználhatjuk főzésre, a maradék üledéket pedig célszerű kiönteni (vagy egyéb, egyéni elképzelések szerinti felhasználásra összegyűjteni).
   Ettől sokkal hatékonyabb megoldás, ha megszervezzük a nagyobb mennyiségű erdélyi, bevizsgált minőségű só beszerzését! Ez a feladat, és a csomagok postázása, némi juttatás fejében könnyen megoldható. A postaköltség, és a 3-5 kg só beszerzése így sem fogja meghaladni a 1800-2500,-Ft-os árat, ami kb. féléves szükségletét tudja fedezni egy családnak. Természetesen megkövetelhetjük a pékségek, maszek húsfeldolgozóktól is, hogy ne használjanak mérgezett sót, mivel ugyanezt Ők is elvárhatják a más élelmiszeripari területen dolgozóktól. Ez nem „becsületkassza”, és mindig akadnak ügyeskedők, a termékeik közösen bevizsgáltathatók (részecske scannerrel, 5000,.-Ft-os áron), ami egy sumákoló vállalkozás csődjét, hiteltelenné válását jelentheti!
   A lehetőség adott! Magyarország napi sófelhasználása, a jelenlegi hozzávetőlegesen 100 tonnáról, valódi só esetén 40-50 tonnára eshet, ami csak két kamionnyi!
   Ön nyugodt szívvel adna gyermekének, édesanyjának, édesapjának, testvéreinek, rokonainak, barátainak, olyan ételt, amiről tudja, hogy mérgező sóval, adalékanyagokkal készült, esetleg Ön készítette? És ha rendszeres fogyasztás esetén megrövidíti az életét? Ami súlyos egészségkárosodást, betegségeket okoz, és nem „csak” okozhat? Ki szeretné már 40-50 évesen eltemetni szívinfarktusban, látszólag okok nélkül elhunyt gyermekét? Ki szeretné súlyosbítani beteg rokona állapotát mérgezéssel? Aki szeretné, használjon patkánymérget! Gyorsan megtudja, hogy mi járna büntetésként, azoknak a gyilkosoknak, akik hatalmi pozícióból, bérencként ugyanerre vetemednek!
   Mi gyermekek, szülők, testvérek, barátok, nem kell, hogy ezt tegyük!
   /Tulok/ ”
   http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=39&c_start=0
   Javaslom a hsz-ek elolvasasat is!

 13. Az én csodaszerem mindenre, a női „hátsó”, általánosan jó közérzetet, vidámságot teremt, örömforrás a látványa is, sajnos, csak férfiaknak ajánlott!
  😀 Így igaz! (Híradmin)

 14. (Úgy tűnik), van itt admin vagy moderátor. Sajnos, a butaság nagyon könnyen terjed és (szinte) kitörölhetetlenül szaporodik is a neten. Elég hozzá, hogy valaki szidja a zsidókat és bérenceiket. Csakhogy a tejfalussy valójában báránybőrbe bújt ostoba farkas. Még inkább sajnálatos az, hogy hány magyar embert tud átverni.
  Milyen ellentétes BIZONYÍTÉKA VAN?
  Kedves Uram (vagy hölgyem?) ez, amit Ön írt, bizony kevés Tejfalussy úr bizonyítékaival szemben! Ha okosat nem tud írni, hülyeségre ne pazarolja a mi időnket se!
  Üdvözlettel a moderátor: Híradmin

  1. Előbb talán el kellene olvasnod a mérési eredményeket padre, mielőtt feleslegesen szidkozódol…

 15. Kedves Hölgyek és Urak!
  Saját magam mértem 2010 decemberében 5-féle itthon kapható só
  kálium-tartalmát. Amelyikben a legtöbb volt, az sem érte el a három ezreléket (kálium-kloridra átszámítva). És aki egyértelmű bizonyítékot
  akar arra, hogy a Tejfalussy irománya egy humbug az keressen adatokat az anyatej fémtartalmára. Olyan arányban van szükségünk nátriumra és káliumra amilyen arányban azt (átlagosan) az anyatej trtalmazza. Az anyatejjel elég sokat foglalkoztam, a honlapomon találtok adatokat, szakirodalmi hivatkozásokat (köztük olyanokat is, ami teljes terjedelmében szabadon hozzáférhető – anélkül, hogy valamely tudományos publikációs adatbázishoz lenne hozzáférési jogosultságotok). Itt:
  http://www.origo.hu/egeszseg/komment/20110309-so-stop-inkabb-etterembe-hordjuk-a-penzt-mint-gyogyszertarba.html?SYSref=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fegeszseg%2Fkomment%2F20110309-so-stop-inkabb-etterembe-hordjuk-a-penzt-mint-gyogyszertarba.html%3FSYSref%3DNONE%26cmnt_page%3D1&cmnt_page=1
  egy Etele59 nevű hozzászóló ugyanezt a Tejfalussytól eredő hoaxot
  irogatta be néhány kommentjében – ott részletesen leírtam az igazságot. Érdemes elolvasnotok. És tudni fogjátok, miféle irományt eresztett a világhálóra ez az „igaz magyar ember”.
  A honlapom: http://padre.uw.hu/
  bár ez a hozzászólásomban a Padre-re kattintva is elérhető.

 16. Kiegészítésül – itt van két magyar nyelvű öszefoglaló az anyatejről, Na és K adatokkal (is):
  http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/at.htm
  http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=Az+anyatej+%C3%B6sszet%C3%A9tele+III.&source=web&cd=4&ved=0CDgQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.atk.ke.hu%2Findex.php%3Fmid%3D60%26did%3D603&ei=mQATT5H1OpDSswaKmf23Bw&usg=AFQjCNHFKn2vqhz6gUGHd61sgfemmp5yvQ
  Az anyatej összetétele III.
  Makro- és mikroelemtartalom (Irodalmi áttekintés)
  Salamon Sz., Csapó J. Acta Agraria Kaposváriensis (2008) Vol 12 No 1, 63-89
  A második link egy pdf file, amihez ingyenesen letölthető acrobat reader, vagy foxit reader kell.

 17. Bavó!
  Bloggerünk pár tényt elferdítve közöl, és beáll azok sorába, akik miatt a kereskedelem ódzkodik a csökkentett Na-tartalmú só megrendelésétől.
  Én Budapesten Békásmegyeren élek, és sehol a környéken nem kapok ilyen sót. a budakalászi CORA (Auchan mostmár) a polcon 22 -féle sótermék van kirakva, de egy se csökkentett Na-trtalmú. Holott nekem ilyet kéne fogyasztani, mivel a lakosság azon népes körébe tartozom aki 50 év feletti, hipertóniás és szívbeteg. Ennek okán vérnyomáscsökkentőkre költi pénze egy részét, amik természetesen vízhajtó hatású készítmények emiatt fokozott vízbevitel szükséges, de egyben fokozott ionvesztést is okoz, a kálium meg nem olyan általános összetevője az élelmiszereknek, hogy bőven kerülne a szervezetbe, ellentétben a nátriummal. Emiatt előbb utóbb borul a bili – vagyis az ionháztartás – azon belül káliumhiány lép fel, ami igen fájdalmas tünetekkel jelentkezik: izomgörcsökkel főleg az ember lábában, vádlijában. Egészséges embernél normál esetben a szervezett – ismétlem: normál esetben – az ionháztartást szbályozza, egyensúlyban tartja. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha valamiből több kerül a szervezetbe, az üríti. De a idősebb embereknél – több mint 35%-uk szenved hasonló betegségben – szóval náluk a kálium bevitelét pótolni kell. Ezt a „Kálium-R” tabletta szedésével lehet.
  Úgyhogy most az van, hogy betegségem miatt szethetem a gyógyszert és fizethetek külön érte, nélkülöznöm kell a sót, csupáncsak azért, mert bloggerünk nem tud olvasni, és a minimum 7-8 féle üzletpolcra kirakott só közül valami véletlen során mindíg a csökkentett nátriumtartalmú sót fogta ki, amit kishazánkban összesen két gyártó gyárt, és csomagolásán feltűnően tájékoztat arról, hogy ez a só csökkentett nátriumtartalmú só.
  Ismételten szeretném felé tolmácsolni köszönetemet, hogy polgártársaink egy részét sikerült arra kényszeríteni, hogy a nekik szükséges és praktikus terméket jó sok idő felhasználásával és utazgatással meg kellő mennyíségű érdeklődéssel megtalálhatják
  Így már értelmet nyer az a szabály, ami az élelmiszert árusító üzletekre vonatkozik, miszerint a háztartási vegyiárút elkülönített polcra kell kirakni…igan, nagyon jó, így még véletlenül sem fordul elő, hogy valaki ecet helyett Hypot emel le a polcról. (ami feltételezi azt is, hogy nem csak analfabéta, hanem színvak is, mert az ecet méregzöld palackban van, a Hypo meg fehérben) Persze azt a dilemát még ki kell bogoznom, hogy bloggerünk – ha nem szereti az erőset, hogyan boldogul az erős és az édesnemes örőltpaprika kiválasztásával….
  Rokoko

 18. Én csak azt nem értem,hogy itt egy cikk arról,hogy a jó konyhasó
  áll 97%nátrium-kloridból és max 3% kálium-kloridból,
  erre a végén reklámoznak egy olyan terméket,amiben eleve már nem lehet meg a szükséges mennyiség,merthogy le van csökkentve a nátrium tartalma 70%-ra,a többi 30% az meg mi lehet? Mondjuk káium-klorid? Ami meg már ugyebár nagyságrendekkel több,mint kelllene,
  meg ami ugyebár mérgez minket????

 19. Üdv és Köszönet!
  Mondhatnám azt is szebb jövőt!
  De a kérdésem az lenne most, akkor a rózsaszínű himalája só az jó só? Nem ártalmas az egészségünkre, mert én azt eszem a családdal együtt!
  Tiberius

 20. Elmagyarázná nekem valaki,hogy a cukorbetegség és a sófogyasztás között mi az összefüggés?(puszta kiváncsiság)
  p.agi

 21. Az is eszembe jutott, (tudom egyesek szerint ez echte összeesküvés elmélet), hogy az egyéb módon a szervezetünkbe juttatott egyszerû vegyi anyagok (kcl a nacl helyett, fluor a fogkrémekben, alig ártalmas E anyagok az élelmiszerekben) adják egy komplex vegyület egyik komponensét, míg a mindenkire kiszórt permet a másik komponens, esetleg katalizátor.Akiben mindkét komponens megtalálható, az „lemorzsolódik ” . Aki viszont egyszerre megengedheti magának (családjának) a kóser sót, fluor mentes gyógynövény fogkrémet, tisztított (desztilált) vizet, bio kaját (elit) az benne maradhat a megmaradó 500 millió emberben (eugenika, georgiai obeliszk) .Ez válasz lehet arra a kérdésre is, hogy „nagyjaink” miért hagyják saját gyermekeik fejére is szórni a báriumot , alumíniumot etc. Tisztességes vegyészeink tényleg elgondolkozhatnának, vannak e olyan komplex vegyületek amelyekhez pontosan ezekre a hatóanyagokra van szükség, hogy az emberi szervezetben „spontán módon”összeálljon egy jóvátehetetlen folyamatot generáló vegyületkomplex.
  Butykai Attila
  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar, be tudja azonosítani), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.
  Nifadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük