KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Morvai Krisztina: Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Normális világban már a címben szereplő kérdés feltétele is zavaró és sértő lenne – természetesen azért nem szavaztam a Magyarországot elítélő jelentés mellett, mert magyar ember vagyok és szeretem a hazámat.

Ezt a gondolatot fejtettem ki bővebben az egyperces szavazatmagyarázati lehetőség során ma, 2017. május 17-én Strasbourgban, miután a plenáris ülés elfogadta a magyarországi helyzetről szóló gyalázatos „négypárti” jelentést.

Felszólalásomban párhuzamba állítottam a hazaszeretetet és a családszeretetet: mindkét esetben van úgy, hogy elégedetlenek vagyunk, illetve haragszunk, de ha kívülálló bántja családunkat vagy hazánkat, mégis kötelességünknek érezzük megvédeni. Szintén a család és haza párhuzamára utalva mutattam rá az Európai Unió erőszakos migrációs politikájának tarthatatlanságára: a hazánk a miénk, mi döntjük el, hogy kivel szeretnénk együtt élni és nem kényszeríthetnek ránk idegen bevándorlókat. Mint rámutattam: nem rossz ember valaki attól, hogy saját családjába, saját otthonába nem óhajt „beengedni” idegeneket, akik a továbbiakban a család tagjaként kívánnak élni.

Amint azt nemrégi közleményemben leírtam: volt egy enyhébb, „puhább” verzió Magyarország elítélésére – ezt az Európai Néppárt (EPP) kezdeményezte -, és volt egy „keményebb”, „brutálisabb”, amely négy baloldali, illetve liberális párt nevéhez fűződött. A kettő közül az Európai Parlament ma a „keményebbet”, „brutálisabbat”, azaz a „négypártit” (szocialisták (S&D), a liberálisok (ALDE), a kommunisták (GUE/NGL), valamint a zöldek (Verts/ALE)) fogadta el. Az előterjesztők között név szerint szerepel a magyar Niedermüller Péter és Jávor Benedek is. Emlékeztetőül álljon itt az elfogadott határozat-tervezet, amelynek szövegében csak néhány apró módosítás történt:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=B8-2017-0295&language=HU

A határozat-tervezetekkel és a szavazással kapcsolatos 2017. május 16-i közleményemet az aktualitásra tekintettel ismét közöljük, itt tekintető meg:

http://morvaikrisztina.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1390:2017-05-16-10-19-13&catid=111:nemzeti-oenrendelkezes&Itemid=228

Dr. Morvai Krisztina 

jogász, EP képviselő

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Morvai Krisztina: Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére?

  1. Ez a tipikus süketek párbeszéde. Kicsit pontosítva az EU süket minden épeszű javaslatra. Ezek, mármint az EU vezetői, el akarják, és el is fogják érni az őslakók nemzetállamainak az elpusztítását. Még annyit, ebből a reménytelen helyzetből lenne szép a magyar győzelem.

  2. Kell nekünk ez a sz**** kupac eu? Szerintem máris túl sokáig voltunk bennne. Ha el akarnak pusztulni, tessék, tegyék, de a magyarok hősei nem azért haltak meg a hazáért, hogy mindenféle semmirekellő belerúgjon és lábtőrlőnek nézze..

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: