Morvai elszámolást követel Völgyesitől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jobbik kiváló választási eredményétől rettegő sajtó – Ron Weber izraeli tanácsadó receptje alapján – rendületlenül folytatja az ellenem irányuló gyűlöletkampányt, ezzel is elterelve a nyilvánosság figyelmét a választás főkérdésétől: hagyjuk-e, hogy Magyarország gyarmati sorba süllyedjen, vagy szembeszállunk a „Birodalom” által nekünk szánt szereppel, amelynek elfogadásával az elmúlt húsz év politikai elitje tönkretette hazánkat. (Ld. például az egész magyar gazdaság külföldi kézre juttatása, a gyalázatos feltételek elfogadása az EU csatlakozáskor, a nemzetek önrendelkezését felszámoló Lisszaboni szerződés elsőkénti elfogadása, a Barroso -féle Európai Bizottság újraválasztása – mindezek a FIDESZ és az MSZP teljes egyetértése alapján).

A legújabb vádat Völgyesi Miklós fogalmazta meg a folyamatosan hazudozó Magyar Hírlapban. Eszerint igen komoly összegeket vettem fel a 2006. őszi emberi jogi jogsértéseket kivizsgáló Civil Jogász Bizottság (Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért) nevű szervezetben végzett társelnöki munkámért. Már a cikk első szavai is hazugok, miszerint: „A Civil Jogász Bizottság utolsó ülésén, 2007. decemberében …”. 

A CJB nem szűnt meg 2007. decemberében, csupán én léptem ki a szervezetből, két okból. Az egyik: világossá vált előttem, hogy a Bizottságot illetve az annak jogi és adminisztratív hátterét nyújtó Október 23. Bizottság Alapítványt a színfalak mögül – Völgyesi Miklós társelnök közvetítésével – a FIDESZ kívánja irányítani, elfedve a párt saját tétlenségét és gyávaságát a 2006. őszi eseményekkel kapcsolatban.  Gyalázatosnak tartottam, hogy a FIDESZ semmiféle jelentős, érdemi lépést nem tett a saját október 23-i nagygyűlésén történt szemkilövések, bántalmazások, jogtalan bebörtönzések kivizsgálására, e cselekmények belföldi és nemzetközi elítélése, az áldozatok segítése érdekében. Szégyenszemre sem a magyar, sem az Európai Parlamentben nem kezdeményezték vizsgálóbizottság felállítását, tekintettel arra, hogy „a külföld”, más néven a „Birodalom” ezt nem nézte volna jó szemmel.  A gyáva tétlenséget úgy kívánták folytatni, hogy közben a Civil Jogász Bizottságot a FIDESZ fiókszervezetének, bennünket, akkor pártfüggetlen jogászokat pedig a FIDESZ „nevében” eljáró szakembereknek tüntették fel.  Mi sem bizonyítja jobban állításaimat, mint a www.fidesz.hu honlap Rendőri brutalitás rovata, ahol a legutolsó bejegyzés 2007. szeptemberi, s nyoma sincs benne a felelősségrevonás, vagy az áldozatok sorsa iránti legcsekélyebb érdeklődésnek vagy ezekkel kapcsolatos információnak.  A Bizottság társelnöke illetve az Alapítvány első kuratóriumi elnöke, Völgyesi úr viszont – a jelenlegi kuratóriumi elnökkel M.Szabó Imrével együtt az Október 23. Alapítvány nevében – felhívást tett közzé, arra, hogy „mindenki szavazzon a FIDESZ-re”.  Ennek fényében minden gondolkodó ember számára világos, honnan is fúj a szél, amikor az egész ország nyilvánossága előtt végzett Civil Jogász Bizottság–beli munkámat kívánja utólag befeketíteni a FIDESZ rajongó Völgyesi, azt sugallva, hogy az áldozatok és az igazság melletti harcos kiállásomat voltaképpen az anyagi érdek motiválta. A tények a következők.

A Civil Jogász Bizottság mellett szinte az egész ország megmozdult . A 2006. őszi események feltárására irányuló munkánkat igen jelentős pénzösszegekkel is segítették az emberek. A Bizottság bankszámláját vezető Október 23. Alapítvány számlájára 2007. évvégi távozásomig közel hatvanötmillió (!) forintnyi adomány futott be. Az Alapítvány szabályzatának megfelelően ezen összegből kifizetésre kizárólag Völgyesi Miklós kuratóriumi elnök és Szöőr Anna kuratóriumi tag együttes aláírása és rendelkezése mellett kerülhetett sor. Én magam nem voltam tagja a kuratóriumnak, így egyetlen fillér felett sem rendelkezhettem. Egyre nyomasztóbbá vált számomra, hogy a hatalmas összegről semmiféle elszámolás, kimutatás nem készült, a kuratórium az adományozókat, de még a bizottsági tagokat sem tájékoztatta az óriási összegű adományok  felhasználásáról. Miközben az Október 23. Alapítvány számlájára mind a mai napig folyik be a ma már beláthatatlan mennyiségű adomány, tudomásom szerint semmiféle elszámolást nem kaptak az adományozók illetve nem kapott a nyilvánosság.  Ez a pénzügyi és számviteli zűrzavar, s az ezzel kapcsolatos bizonytalanság volt a Bizottságból való kilépésem másik oka. (Nem véletlen, hogy tagtársaim sorra követtek a kilépés útján, s a régi tagok közül úgy tudom, egyedül Völgyesi Miklós maradt a ma Október 23. Bizottság az Ember Jogaiért néven működő egykori Civil Jogász Bizottság tagja.)

Tekintettel arra, hogy a Jobbik, az új erő ellen egységfrontba tömörült sajtó támadásait hitelesen csak megcáfolhatatlan tényekkel tudom kivédeni, ragaszkodom hozzá, hogy Völgyesi Miklós egykori és M. Szabó Imre jelenlegi kuratóriumi elnökök hozzák nyilvánosságra az Alapítvány számlájára és kezelésébe került minimálisan 65 millió forintnyi összegre vonatkozó tételes, pontos és könyvelési szempontból hitelesen dokumentált elszámolást. Ragaszkodom hozzá, hogy a magyar nyilvánosság megtudja, milyen összegek kerültek kifizetésre Völgyesi Miklós és Szöőr Anna rendelkezése alapján munkadíjra, külső szakértők szakértői díjára, „tárgyi eszközök beszerzésére” , útiköltségekre és egyéb költségtérítésekre.  Természetesen ahhoz is ragaszkodom, hogy a –fillérre pontos – nyilvánosságra hozandó elszámolás alapján kiderüljön, hogy név szerint kik és mekkora összegeket vettek fel, valamint milyen „tárgyi eszközöket” (pl. komputer, fényképezőgép, filmkamera) kaptak az adományozók pénzéből.  Nyilvánvalóan alaptalan az a feltételezés, hogy a Bizottság (az Alapítvány) a 2006. őszi áldozatokat, a megalázott és megfélemlített embereket (nagyrészt FIDESZ szavazókat) eláruló párt, a FIDESZ kampány-szervezetévé züllött, s a „fiatal demokratáknak” nem csupán erkölcsi és politikai, de holdudvarukon keresztül jelentős anyagi támogatást is nyújtott.  A remélhetőleg nyilvánosságra kerülő, hiteles dokumentumokkal alátámasztott precíz anyagi elszámolás ezt a kérdést feketén-fehéren fogja megválaszolni a nyilvánosságnak, felnyitva azok szemét is, akik ma még bizonytalanok abban, hogy a FIDESZ-re, vagy a magyarok véleménynyilvánítási szabadsága, gyülekezési joga, emberi méltósága, önrendelkezési joga és ellenálláshoz való joga mellett kiálló Jobbik-ra adják-e szavazatukat most vasárnap.

Ezúton kérem mindazon hírközlő szerveket, amelyek nyilvánosságra hozták a Civil Jogász Bizottságban végzett munkámat és személyemet lejáratni hivatott hírt arról, hogy „nagy összegeket vettem fel”, hogy a kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatás jogszabályi követelményének megfelelően jelen közleményemet is hozzák a nyilvánosság tudomására.

www.morvaikrisztina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük