KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mogherini asszony füllentett az „Iszlám Állam” támogatásával kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Morvai Krisztina kellemetlen kérdésekkel szúrta szíven Federica Mogherinit, aki az EU külügyi- és biztonságpolitikai főképviselője. Érdemes figyelni a nagysága zavartságát és elképedését Morvai Krisztina felszólalása közben.

A mai napon írásbeli kérdéseket tettem fel Federica Mogherini asszonynak, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének. A feltett kérdések a következők voltak:

1. Az Ön tudása szerint, illetőleg az Európai Unió, mint intézmény tudása szerint ki támogatja anyagilag az ISIS-t („Iszlám Államot”), és különösen kik azok, akik olajat vásárolnak e szervezet(ek)től?

2. Mit tett eddig és mit tesz az Európai Unió annak érdekében, hogy ezeket a vállalatokat illetőleg államokat beazonosítsa, és igazságszolgáltatás elé állítsa, különös tekintettel arra, hogy magatartásuk és tevékenységük nyilvánvalóan a nemzetközi jogba ütközik?

Úgy gondolom, hogy a szíriai menekültek helyzetét leginkább azzal lehet segíteni, ha megpróbáljuk az alapul fekvő okokat feltárni és orvosolni. Éppen ideje, hogy az Európai Unió megállapítsa, hogy milyen finanszírozás áll az „Iszlám Állam” hátterében és megtegye a szükséges lépéseket arra, hogy e „pénzcsapokat” elzárja. Nyilvánvaló, hogy az „Iszlám Állam” illetőleg az egyéb terrorszervezetek tevékenységének ellehetetlenítése lenne a szíriai és más, a térségbeli véres konfliktusok megoldásának egyik fontos eleme.

E kérdéseimet szóban is megpróbáltam egyébként Mogherini asszonynak feltenni a közel-keleti békefolyamatról szóló vitában. Sajnálatos módon a tőle megszokott felsőbbrendű és szívtelen stílusban, gúnyolódva utasította vissza a kérdések megválaszolását, arra hivatkozva, hogy az nem ide tartozik. Sajnálatos módon a Biztos asszony nem mondott igazat, a jelentés ugyanis egyebek mellett tartalmazta a következőket is, annak B pontjában:

„(…) mivel az EU úgy véli, hogy a közel-keleti béke feltétele egy átfogó, regionális megoldás; mivel az erőszakkal terhelt szíriai válság, a Dáis megerősödése, valamint a radikalizmus és a terrorizmus közel-keleti terjedése komoly biztonsági fenyegetéseket jelentenek Izrael és az egész térség számára, tovább súlyosbítva a palesztinok szenvedéseit, (…)”.

Füllentett tehát a Biztos asszony, amikor azt állította, hogy kérdéseim nem tartoztak a témához, ezért voltam kénytelen ezeket írásban is feltenni számára.

Morvai Krisztina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

0 thoughts on “Mogherini asszony füllentett az „Iszlám Állam” támogatásával kapcsolatban

  1. Egyetlen értelmes és és valóban a teljes emberi közösség érdekeit szem előtt tartó EU-képviselő Morvai Krisztina.

    A válasz azért is felháborító, mert elkendőzi az alapproblémát, amivel a világválság valóban megoldható lenne. Nevezetesen azt, hogy KIK FINANSZÍROZZÁK az eseményeket irányító csoportokat szerte a világban.

    Ha a finanszírozó érdekcsoportot sikerülne kivonni a világpolitikát befolyásoló politikából, az egész humán társadalom rendezné tudná sorait.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: