KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

MJB: Titkolódzási kórság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

topsecretNehéz meghatározni, hogy mikor és honnan indult ki ez a titkolódzási jelenség, mert kétségtelen, hogy bizonyos dolgokat célszerű, sőt kötelező elhallgatni a közvélemény elől, hogy védve legyenek közös érdekeink, de a túlzásba vitele már elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan.

Nézzük meg a titkolódzási kórság „természetét” két jellemző (de általánosítható) példával illusztrálva.

1/ Az egykori Néphadsereg Vezérkari főnöke (Csémi Károly vezérezredes) személyesen fenyített meg egy főtisztet, mert egy kisebb társaságban megemlítette, hogy a szovjeteknek már van MiG-25-ös repülőgépük is. Vagyis: a MiG-25-ös gép nevének kiejtésével, megsértette a „Szigorúan titkos” utasítás előírásait.

Meg kell jegyezni, hogy egy géptípus nevének az elhangzása semmilyen titkot nem tartalmaz, arról már nem is beszélve, hogy egy szovjet pilóta néhány nappal a főtiszt elmarasztalása előtt „landolt” Japán területre MíG-25-ös géppel, és miután a japánok „ízekre szedték” a masinát, visszaadták a szovjeteknek a repülőgépet, a pilóta pedig menedékjogot kapott a szigetországban.

2/ Néhány nappal ezelőtt jutott a „nagyérdemű felé” a botrányos hír, miszerint Kovács Béla JOBBIK-os politikus azzal gyanúsítható, hogy a KGB-vel „kokettál” és kémfeladatok teljesítése terheli a lelkét.

A bejelentést követően, felzúdult a közvélemény és a közvetve vagy közvetlenül érinthettek tömege. Egyesek „elítélték”, mások a védelmükbe vették a mély hallgatásba burkolódzott Kovács Béla gyanúsítottat.

Nem is érdemes azzal foglakozni, hogy ki vagy kik védelmezik, illetve támadják potenciális kémjelöltünket, hiszen az emberiség nagy kémtörténelmének tanulsága alapján kijelenthető, hogy ebben a korai stádiumban (vagy a bíróság döntése előtt) senki sem teheti a tűzbe a kezét Kovács Béláért, vagy Kovács Béla ellen. Se Vona Gábor, se Balczó Zoltán ne kövesse Gaius Mucius Scaevolát, aki tűzbe tette a jobb kezét, hogy szavai hitelét bizonyítsa, mert nem csak a kezük bánhatja prókátori fellépésüket…

Az viszont joggal megkérdőjelezhető, hogy a nagyhangon beindult Nemzetbiztonsági Bizottság vizsgálatának eredményét mi alapján titkosították 2043-ig, vagyis: 29 évre? Miért nem 28-ra, 30-ra vagy 31-re? Hogyan jött ki ez a szám? Vagy cilinderből húzták ki? Esetleg valamelyik bizottsági tag most született gyermekét akarja meglepni 29. születésnapi ajándékként az addig hibernált információval?

Azok a választópolgárok, akiknek a segítségével az NB elnöke és tagjai eldöntötték, hogy nem kötik a megválasztóik orrára Kovács ügyét, vajon most mire gondoljanak: kijuttassák-e Kovácsot Brüsszelbe, vagy maradjon hazánkban, illetve, – esetleg – Oroszországban?

Vajon mi lehet az a mérhetetlenül titkos vizsgálati eredmény, amely nem tartozik az „éretlen” közvéleményre, csak 29 év múlva? Ha Kovács – esetleg – elkövette a kémkedés tettét, akkor azt az oroszok és a hazai illetékesek is tudják. Ha bűntársai is voltak, akkor mi van azon titkolni való? A MíG-25-ös példához visszatérve, a tisztelt NB alighanem azt a minősítést használja, amelyet Csémi vezérezredes, hatalmánál fogva titkosnak tartotta azt, ami nem más, mint pártérdeket konspiratív módon szolgáló, önkényes döntés végterméke!

Lejegyezte:
(Prof. Dr. Bokor Imre)
Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “MJB: Titkolódzási kórság

  1. Ez a titkosítás semmi másra nem jó egy diktatúrában, mint hogy a hatalom azt csinálhasson amit akar.
    Egyes politikusok ennek a tudatában úgy játszanak egyes emberekkel, mint macska az egérrel.
    Baumag

  2. Részemre nagyon érhetettlen, hogy valaki Brüsszelben dolgozik, és a saját országában kémkedik. Vagy mind a kettö!!! Na a másik, hogy már 5 éve figyelik. A kémet azonnal letartoztatják, és majd a tárgyalása után szoktak emlitést tenni, hogy miért és mennyi az itélet. Ilyet még kémügyben soha nem hallottam, hogy a Legföbb államügyész kéri Brüsszelt. Na és a nagyvilág elött. Még ilyen kémet még a filmekben sem hallottam. Ugy látszik, hogy a kémek a 21-dik században másképp csinálják a dolgaikat. Vagy egy uj Unios dolog.

  3. A titkosítás minden esetben bűncselekmény mert az igazság eltűntetése a cél valakik vagy valami ellen! Csak az titkosít aki sokkal nagyobb bűnt követ el mint akik ellen hozzák! Ami pedig a nép ellen irányul mint jelen esetben is az nevezhető hazaárulásnak abban az esetében ha valóban hazája az elkövetőnek és nem csak rabló-élősködő szálláshelye mint a titkosítóknak! Ha valóban megtörtént az eu elleni kémkedés akkor viszont kitüntetést érdemel mivel a hazánk gyarmatosítói ellen követte el ami minden MAGYAR állampolgárnak kötelessége!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kató rudi

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: