KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

MJB: Horn Gyula szoboravatása – Hannes Swoboda „körítéssel”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Horn egészalakos szobraA felelősségre vonás elmaradásának következményeként – a bűnösök felbátorodása – már-már a szemtelenséget (az arcátlanságot) is meghaladó, (nyomdafestéket nem tűrő) kategóriába ment át, a „Na és”-től kezdve, a brüsszeli EP-beni Horn-szoba létesítésén át, a Horn szoboravatásig bezárólag.

1. Azt a hazug, hazaáruló, a forradalom és szabadságharc eltiprásában fegyveresen résztvevő, a Nyugati-pályaudvari tüntetők közül öt személyt tarkón-lövő pufajkások soraiban lévő, a megtorlásban közreműködő, a katonai dossziéját eltüntető, Kádár bandájában funkcionáló, a háromszintes (uszodás, szaunás) szuperlakást kiügyeskedő, a nyugati határmegnyitás tényét önmagának kisajátító, Alois Mock osztrák alkancellárral csalással készült, drótvágó késes szögesdrót nyirbálást imitáló, alkoholista Horn Gyulát emelték piedesztálra, akit az ’56-os forradalom leveréséért, a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékéremmel tüntették ki.

2. A szoboravatásnál résztvevő és beszédet mondó Hannes Swoboda EP képviselő méltatta Horn munkásságát, kiemelve a Németország egységesítésében kifejtett történelmi jelentőségű szerepét! Elgondolkoztató, hogy milyen felkészültségű ember van az EP-ben, aki elhiszi és híreszteli azt, hogy egy külügyminiszter képes volt ilyen feladat végrehajtására. Ennyire ismerte a képviselő úr a szocialista tábor minisztereinek a hatásköri lehetőségét! Azt már nem is lenne érdemes szóvá tenni, hogy a határral (határzárral, határövezettel, határvédelmi rendszerekkel és eszközökkel), valamint a határőrséggel kapcsolatos kérdések, a belügyminiszter és a Határőrség Országos Parancsnokának a hatáskörébe tartoznak és engedélyük nélkül Horn Gyula a „vasfüggöny” közelébe csak néhány lövedékkel a hátában juthatott volna!

3. Ami viszont a Horn-féle szoborkompozíciót illeti, sokkalta élethűbb lehetett volna, ha pufajkában lett volna ábrázolva és dobtáras géppisztolyt szorongatna a markában, a zsebéből pedig egy konyakos vagy vodkás flaska kandikálna ki.

4. Befejezésként – halkan és csendben – megkérdezem, hogy mit szólnak ehhez az ’56-osok, vagy a „félnótás” Gyurcsány, aki Nagy Imrét faggatta egykoron arról, hogy „mi a teendő?”. Most mit szólna ahhoz, hogy az is szobrot kapott Budapesten, aki az őt bitóra küldő Kádár fegyveres támogatója volt. Igaz, hogy nem a Kossuth tér közelében, vagy a Szabadság téren, hanem egy gyermekjátszótér mellett, ahol olyan korú gyermekek is játszogatnak, mint amilyen Mansfeld Péter volt, aki talán ma is élne, ha a Horn-féle pufajkások nem lettek volna!

Lejegyezte:

(Prof. Dr. Bokor Imre) MJB elnök

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

0 thoughts on “MJB: Horn Gyula szoboravatása – Hannes Swoboda „körítéssel”

 1. A pufajkás kínzókamrákat, börtönöket megjárt áldozatok utólag is csak rettegéssel és suttogva mertek beszélni a csak ” kacska kezűnek” nevezett „gonosz törpe” horn gyula kegyetlenkedéseiről ami még az akkori borzalmakat is túllépte.Egy ideig még a neten is lehetett olvasni megkínzottak vagy tanuk nyilatkozatait, de mára ezek már eltűntek. Aki látta horn gyula beszéd közbeni gesztikulálását, biztosan megérti a kacska kezű jelzőt.

 2. És még áll a szobor? Nincs leöntve piros festékkel, nincs meggyalázva, feldöntve, darabokra vágva elvíve? Fura világban élünk.
  Anna

 3. Ez még mindig a deviánsok korszaka.
  „…vannak megtorlott bűnök és vannak megtorlatlanok és vannak büntethető ártatlanok és vannak büntethetetlen bűnözők ”
  A felkavart jelen világunkban most az alja van felül, de már nem sokáig.

 4. Miért csodálkozik ezen bárki is?
  Az orsós likud vitya aki kiemelt ellátásban részesítette a Honvéd kórházban ezt a pufajkás, alkoholista, tolvaj, lakhely áruló gyilkost másodszor kapott 2/3-ot ettől a lesilányodott élőlényektől mert embereknek már nem nevezhető ez a massza!
  kató rudi

 5. Elég szomorú volt az is, amikor 1994-1998 között miniszterelnök volt Horn Gyula…Az ún. rendszerváltás után, ami valójában csak gengszterváltás volt mind a mai napig…A szoboravatáson már nem is igen csodálkozom ezek után.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: