Miskolcnak is van Mészáros Lőrince?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jobbik igyekszik feltárni minden olyan ügyet, amiben közpénzek, uniós támogatások vándorolnak a korrupció precízen kiépített, bonyolult járatain keresztül, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

A közelmúltban több, egy irányba mutató információ is eljutott a képviselőhöz. Eszerint a Mivíz  munkáit folyamatosan több, Hercsik István nevéhez kötődő cég nyeri el, a Mento Kft és a P1 Bau KFT. Ezen  cégek kapták meg a Dayka Gábor utca ivóvíz-vezetékének bélelését több miskolci utcával együtt, a miskolci szennyvíztelepen ledepózott inert hulladék elszállítását, az arnóti iszapdepó szállítását, valamint a MiReHuKöz gépjárműveinek javítását. Egyéb olyan nyertes cégek is vannak, amiknek a tulajdonosai Hercsik István üzlettársai. Az ügyről sokat elárul, hogy egy-két hónap alatt 4-500 millió forint közbeszerzést nyertek el, hívta fel a figyelmet Egyed.

Az eddigi gyanú így megerősödni látszik, miszerint Hercsik István működése a Fidesz nagy oligarcháinak mintájával párhuzamba állítható. Szintén fideszes minta, hogy egy Miskolc méretű városban nem találnak megfelelő embert a hulladékkezelő igazgatói posztjára, valamint, hogy ez az ember olyan extra képességekkel rendelkezik, hogy egyben a Mivíz stratégiai igazgatója is tud lenni. Majoros Róbert jutalmul Miskolc egyik legelőkelőbb szállodájában lakhat: a City Hotelben, közölte az országgyűlési képviselő, aki szerint ez az ügy is ékes példája annak, hogy jelenleg Magyarországon csak az a vállalkozás tud érvényesülni, aki jó kapcsolatot ápol a kormánypárttal, a többiekre csupán a mellőzöttség és a csőd vár.

Az elmondottak alapján a közvélemény választ vár az alábbiakra: Ki lehet Hercsik István, talán a borsodi Mészáros Lőrinc? Miért kell az ország másik végéből hozni a városi cégek vezetőit, talán Miskolcon nincs alkalmas ember a feladatra? Hogy tölthet be több önkormányzati cégben igazgatói tisztséget egy személy, hogy látja el a feladatát? Hogy számolnak el a fentiekkel a Miskolc Holding vezetői? Mennyi szuperember, szuperigazgató és szupervállalkozó van még a miskolci Fidesz tarsolyában ?

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük