Miskolciak személyes adatai hogyan kerültek fideszes politikusokhoz?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezt a kérdést tette fel csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán. A Jobbik képviselője ismertette: a városban most is, mint minden évben volt szociális tűzifa osztás, azt azonban, hogy ki kapott, csak a Fidesz képviselője és a város polgármestere tudhatja.

A politikus elmondta, minden területileg megválasztott képviselő tíz, a választókörzetében élő rászoruló nevét küldhette el a szociális osztálynak. A lakók ezek után meglepődve tapasztalták, hogy néhány hét múlva névre szóló levelet kaptak az egyik fideszes önkormányzati képviselőtől és Kriza Ákos polgármestertől, amelyben azt sugallták, nekik köszönhető a tűzifa. Azon túl, hogy más tollával ékeskedtek, felmerül a kérdés, hogyan jutottak hozzá a személyes adatokhoz.

Pakusza Zoltán próbaképp közérdekű adatigényléssel kérte ki az adatokat, amelynek teljesítését Miskolc jegyzője – Pakusza szerint helyesen – megtagadta, mondván személyes adatok. Ennek fényében ugyanakkor fel kell tenni a kérdést, a miskolci fideszes politikusok hogyan jutottak személyes adatokhoz. Bevett gyakorlat Miskolcon, hogy fideszes politikusok miskolciak személyes adatai megkaphatják? Esetleg ezek az adatok rákerülnek a Kubatov-listára?

A Jobbik képviselője a pártállami időket idéző történés kapcsán a polgármester hivatalos válaszát várja.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük