Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Miniszterelnöki válasz a Budaházyék közkegyelmét célzó nemzeti jogvédő javaslatra- egyre több önkormányzat az amnesztia mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Még tavaly decemberben intéztem levelet Orbán Viktor miniszterelnökhöz a koncepciósan első fokon 125 évre elítélt Hunnia Csoport (Budaházy György és 16 társa) érdekében is elfogadandó közkegyelmi törvény ügyében. Személyes egyeztetést is kezdeményeztem. Egyúttal megküldtem a kormányfőnek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi rendőrterror áldozataiért és az igazságtételért folytatott máig tartó jogi küzdelmeit összefoglaló „Jelentés a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006. őszi rendőrterrorral és megtorlásokkal összefüggő jogvédő küzdelmeiről a 10. évfordulón” c. kötetünket.

A levélben azt írtam többek között, hogy “a 2002 és 2010 közötti 8 évben politikai ellenállást tanúsítók hátrányos következmények alóli mentesítése jogos elvárása azoknak, akik a magyar szabadságért kiálltak és ezért meghurcolták őket, de egyúttal megkerülhetetlen erkölcsi és politikai kötelessége az Ön által vezetett kormányerőknek. 2006 véres őszének bekövetkezett 10. évfordulója kiváló alkalom a javasolt tartalmú közkegyelmi törvény hatályba léptetésére!”

A miniszterelnök – titkárságvezetője útján jegyzett – most kézhez vett levelében megköszönte a megkeresést és azt jelezte, hogy kezdeményezésemet továbbította dr. Trócsányi László, igazságügyi-miniszter részére, így a választ tőle kapom meg. Érdeklődéssel várom a mielőbbi pozitív választ. Közben pedig már az Országgyűlés előtt van a saját javaslatomon alapuló közkegyelmi törvényjavaslat, amely remélem mielőbb tárgysorozatba és elfogadásra kerül.

Mindehhez közelebb vihet az a biztató körülmény, hogy közben sorra állnak ki önkormányzatok Budaházyék közkegyelme mellett.

Ma a Magyar Nemzet c. napilap számolt be arról, hogy két, fideszes többségű önkormányzat csatlakozott Kerepes Város Önkormányzatához, amely Budaházy Györgyék melletti közkegyelmi kezdeményezést fogadott el tavaly novemberben A hírt már Budaházy György közzétette, de most egy országos napilap is tudósított róla.

Sátoraljaújhely önkormányzata 280/2016. sz. határozatban kérte fel Áder János államfőt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az Országgyűlés közkegyelemben részesítse azokat, akik ellen a 2006 és 2010 közötti, „politikai ellenállásként értékelhető cselekmények miatt” indult büntetőeljárás. A képviselő-testület ezzel Kerepes és Kunszentmiklós mellé csatlakozott.

A települések javaslatai mindenekelőtt Budaházy György és társai büntetlenségét célozzák. Sátoraljaújhely az említett közjogi méltóságok mellett Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közreműködését kéri.

Budaházy György testvére, Budaházy Edda a lapnak helyesen úgy fogalmazott, „nincs legitimebb kiállás, mint a közvetlenül választott képviselőké”, ezért reméli, a parlamentben ülő honatyák meghallják ezen, többségében kormánypárti városatyák hangját. Hozzátette, mindez azt is jelzi, hogy a jobboldalon pártokon felül álló ügyről van szó. Úgy tudja, további településeken is készülnek arra helyi képviselők, hogy hasonló döntést kezdeményezzenek.

Így tovább magyar önkormányzatok!

A 2002-2010 közötti időszak utáni igazságtétel fontos eleme lenne ez a közkegyelem – kommentáltam a hírt a lapnak. És ez valóban így van: rendezni kell ezt a múltbeli adósságot, véget kell vetni ennek a szégyenletes rémálomnak: Budaházyék és szeretteik annyi év hányattatásai után élhessenek végre szabadon. Budaházy és hét társa ismét előzetesben várja a ki tudja mikor és milyen tartalommal megszülető másodfokú döntést. Most félre kell tenni minden más szempontot, ezt kívánja a tisztesség és az emberiesség. Nem lehet tisztességes egy olyan rendszer, amely ezt így hagyja.

És a közelgő másodfokú ítéletben drákói büntetést kell mérni Gergényiékre, akik a 2006 őszi valódi terrorcselekményekért felelősek! Ha megúsznák mégis, akkor ellenük, az akkori politikai és rendőri vezetők ellen kell terrorcselekmény miatt vádat emelni, ahogy azt már évek óta követeljük.

Szabadságot Budaházy Györgynek és a politikai foglyoknak!

Budapest, 2017. január 17.

Honfitársi üdvözlettel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd

a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője

www.gaudinagytamas.hu 

NIF

4 thoughts on “Miniszterelnöki válasz a Budaházyék közkegyelmét célzó nemzeti jogvédő javaslatra- egyre több önkormányzat az amnesztia mellett

 1. eddig azt, úgy tudtam (olvastam, hallottam), hogy Budaházy többé-kevésbé ártatlan azon vádakban, amelyeket az ügyészség felhoz ellene.
  Na ha ez igaz, akkor teljesen helytelen (nem vagyok szakérto, ezért boicsánatot kérek …, ha tévedek) egy amnesztiát kérni, követelni. Az
  igazság elegendo. Szerintem csak azt kell kikövetelni; amely maga egy állampolgári kötelesség is … mindenkitol …
  az igazságszolgáltatás, a töorvények … a politikusok a népet (a mai
  nyelven az állampolgárokat) szolgálják. A nép dont arról, hogy a bíróság az igazságot, a törvényseruséget kövesse …
  szeretettel

 2. Sajnos nem ismerem a Budaházy ügy részleteit, hátterét, de az nyilvánvaló a számomra ezek nélkül az ismeretek nélkül is, hogy méltatlan és igazságtalan a kiszabott büntetés. Ha Gergényi, Gyurcsány, az Alstrom ügy tolvajai minden gaztettüket megúszhatták, akkor mért egy náluk százszor tisztességesebb embert zaklatnak és vádolnak!?
  . A szemkilövő rendőrök, szinte kivétel nélkül mentesültek a felelőségrevonás alól. Itt sem érvényes, a parancsra tettem, védekezés, mert az állam fegyveres testületének a tagjai a népük védelmére, és nem elnyomására esküdtek. Ha Budaházy tett is valami törvénytelenséget, nem tudok arról, hogy bárkit megölt volna, killőtte volna a szemét, felrobbantotta volna a házát, vagy elrabolta volna a családját, szóval, ha tett is valamit, akkor az akkori Gyurcsányi törvény és jogsértés ellen követte el, ami egy törvénysértő törvény ellen nem lehet törvénysértő, ha értik, amit mondani szeretnék.
  A Fidesz nagy szégyene, hogy idáig fajultak a dolgok, hogy sem a kommunista rendszer bűnei, sem a 8 év szocialista kormányzás embertelensége, nem került a vádlottak padjára.
  Persze, ahogy hallgatom a rádiót; egyik nap arról szól a hír, őrizetben fogják tartani a menedékkérőket a kérelem elbírálásáig, ma arról szól a hír, hogy azon a területen kell maradniuk, de nincs őrizet, szóval léggömbhámozás, és semmitmondó a köbön, a valódi tettek helyett, a bizalom valahogy nem szárnyal az egekbe.
  Remélem, észbekapnak Budaházy ügyben ezek a méltatlanul megválasztott (kit?) képviselők

  1. budahazyek meg egy balfasz gyulekezet.ki kell engedni es karteritest nekik es huzzanak a picsaba haza.ezek olyanok hogy geppisztolyhoz nem mernek nyulni csak bohockodtak.nem is tudom ki all mogottuk?pinterek?attetelesen?

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: