KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Minden magyar érdeke Trianon felülvizsgálata

A Trianoni békediktátum feldarabolta az 1000 éves Magyarországot, azt az országot, amely évszázadokon át Európa védőbástyája, élelem – és kincsesbányája volt. Ezt  a tényt nem tagadhatja senki sem, illetve aki tagadja, az a rablott terület megtartásában, a magyarság kifosztásában, szellemi és anyagi kultúrájának megsemmisítésében érdekelt, mert így tudhatja magáénak a megszerzett javakat. Ez vonatkozik mindazokra az államokra, melyek a Történelmi-Magyarország területéből kisebb-nagyobb darabot leszakítottak, mert tudják, hogy jogtalanul bitorolják, s hogy megtarthassák, mindent pusztítanak, ami magyar, mert azt is tudják, hogy a történelem forgandó. Csak a magyar politikusok nem tudják, vagy nem akarják tudni. Nem tudják, tán még azt sem, amit Churchill mondott: „A politikában nincs örök hűség és barátság, csak érdek és erőviszonyok vannak.” Ebből kifolyólag ide is érvényes, hogy csak a változás örök.

A Trianon utáni, de az 1945 előtti magyar kormányok sohasem mondtak le a REVIZIÓRÓL, mert tudták, hogy a haza, a nemzet egysége egy nép megmaradásának alapja. Azt is tudták, hogy amelyik nép nem harcol az igazságáért, az a nép elpusztul. Horthy és kormányai sohasem mondtak le Trianon revíziójáról – még a legnehezebb időkben sem. Ezért tudták elérni a Felvidék, Kárpátalja, Észak-Erdély és a Délvidék zömében magyar lakta területeinek visszacsatolását az európai nagyhatalmak (Anglia, Franciaország, Olaszország, Németország) egyetértésével, lényegében békés úton.

Az 1945 utáni hitványnál-hitványabb magyar bábkormányok szervilizmusa (szolgalelkűsége) és gyávasága olyan mérvű volt, hogy Trianonról még beszélni sem lehetett. Pedig a nép, a magyarság lelkében ott élt és él ma is Trianonnal szemben: a NEM, NEM, SOHA!, amit József Attila gyönyörű, örökérvényű versében megfogalmazott. (Amit tudatosan kihagytak „összes költeményei”-ből.) No, ezt hitvány, „demokratikus kormányaink” igyekeztek kiirtani – rendszerváltás előtt és után.

Az u.n. rendszer váltás utáni kormányok szeretnek hivatkozni a magyar polgári haladás nagyjaira, többek között Deák Ferencre, az osztrák-magyar kiegyezés létrehozójára. Hadd idézzem a fenti témánkkal kapcsolatban is érvényes cáfolhatatlan véleményét: „Amit erőszakkal elvesznek, az még kellő erővel, bölcsességgel és akarattal visszaszerezhető, de amiről önként lemondunk, annak visszaszerzése bizony nagyon kétséges…az elveszett”. Nos, ajánlom ezt figyelmébe Martonyi Jánosnak, (és mindazoknak, kik rettegnek Trianon revíziójától) aki a napokban az alábbi kijelentést tette a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak: Minden nap ismételni fogom, hogy amikor a magyar nemzetről beszélünk, akkor nem egy állam területéről, nem határokról és területekről, nem revízióról, hanem olyan emberek közösségéről beszélünk, akik meg akarják őrizni nyelvi, kulturális és nemzeti azonosságukat.” A mindennapi történelem ennek az ellenkezőjét ismétli és bizonyítja, azt ugyanis, hogy államról (magyar), területről (magyar), emberek (magyar) közösségéről van szó, akik csak REVÍZIÓ útján tudják megőrizni nyelvi, kulturális és nemzeti azonosságukat. Az a politika, amit „minden nap ismételni fog”, a magyarság pusztulásához vezet határon belül és határon kívül. (l. szlovák nyelvtörvény, rendszeres magyar verések az utódállamokban stb.,stb., lélekszám-fogyás határon belül és kívül.) A ’45 óta eltelt évtizedek ezt igazolják, s ezt nem lehet megcáfolni, mert ezek szemmel látható, kézzel fogható tények.

A belgrádi Danas c. napilapnak szintén Martonyi ezt nyilatkozta:
„Teljes képtelenségről beszélnek, akik azt mondják, el kell végezni a trianoni szerződés felülvizsgálatát. Ez történelem. Ellenezzük olyan dolgok revízióját, amelyek a múlthoz tartoznak. Számos példa van az európai történelemben olyan békeszerződésekre, amelyek egyes résztvevőknek tragédiát jelentettek. Nem szabad, hogy politikai vitáink témájává tegyük ezeket a békeszerződéseket, megterhelve ezzel az államközi kapcsolatokat.”

Az a képtelenség, hogy egy jogász végzettségű politikus ilyen képtelenséget állít! Nincs olyan szerződés, amit nem lehet felülvizsgálni! Nincsenek örökérvényű szerződések! Különösen az olyanok nem, mint a TRIANONI DIKTÁTUM! Minden magyar érdeke Trianon felülvizsgálata. Trianon nemcsak a múlt, hanem nagyon is a gyalázatos jelen, és a kétséges jövő története is. Lám, a szerbek nem ismerik el Koszovó függetlenségét. Nem tartják a „múlthoz tartozó történelemnek.” Tanulhatna tőlük Martonyi úr!

Egy évvel a TRIANONI DIKTÁTUM aláírása után egy francia politikustól származik az alábbi idézet:

„Egy nemzet nincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha késsel a torkán aláírt egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás.”

(Delcassé francia külügyminiszter, 1921)

Ajánlom a figyelmébe néhai francia kollégája gondolatait. Mintha Deák is hasonlót mondott volna.
Isten segítse édes hazánkat, Magyarországot!
Szép István
Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Minden magyar érdeke Trianon felülvizsgálata

  1. „Isten segítse édes hazánkat Magyarországot”az ilyen magyarul beszélő,de szívében nem az „magyaroktól”!!!Mert magyar az akinek fáj Trianon!Nekünk mindig megfelelési kényszer alatt kell tevékenykedni?
    Az idézett nyilatkozatok alapján megint sikerült olyan „külügyminisztert” (és sajnos a többi sem különb) kiválasztani,akinek kívülről mondják meg mit és hogyan cselekedjen.Alakul a szép új jövő,csak túléljük,-ami nem lesz egyszerű- és felemelhetjük a fejünket,de nem ezekkel.Pontosan olyanok,mint az előző rendszer kiszolgálói,csak a színezet változott,az arroganciai maradt.”Szépeket mond,de csúnyán cselekszik”,na vajon ki is???? (nyirkai jóslat)

    1. Az elmúlt évtizedek, évek politikai, társadalmi -számunkra felfoghatatlan, érthetetlen- döntései tudatos, előre megírt forgatókönyv alapján történnek (cionista bölcsességek jegyzőkönyve). Ez alapján semmin sem csodálkozhatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük