Mészöly Kálmán is elvesztette lakását


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!

Méazöly KálmánA “Szőke Szikla” és hitvese, a korábbi válogatott röplabdázó, Bardi Gyöngyi a 12. kerületi Virányos úton lévő lakásában élt. Eddig. Bankhitelük volt, nem tudták fizetni, el kellett hagyják otthonukat.

Mészöly Kálmánnak az öröm mellett – megjelent az életrajzi könyve – bánata is akadt mostanában. Ugyanis a ház előtt, amelyben a 100 négyzetméteres lakása áll, nemrég egy teherautó fékezett. Mészölyék költözködtek, mivel ahogy a fullank.com beszámolt róla Mészölyék nem tudták fizetni a svájci frank alapú hitelüket. 73 évesen ezt megérni… Szomorú.

Jó nagy teherautó álldogált néhány napja a XII. kerületi Virányos út 30–as szám előtt. Bútorokat pakoltak éppen. A kocsi mellett egy valamikor daliás, világverő futballista: Mészöly Kálmán. Az egyik arra járó ismerős talán viccesen kérdezte, hogy Kálmán, csak nem költözködnek. Költözködtek.

Mészöly Kálmán, ahogy elmondta, nem tudták tovább fizetni a svájci frank alapú hitelt, más lakás után kellett nézniük. Nagyon szomorúan és megtörten hagyta el a Virányos úti szép, több mint száz négyzetméteres lakást, ami úgy látszik, neki sem hozott szerencsét. Előtte ugyanis lakott ugyanott Dávid Ibolya is.

Mészöly 2003 körül lépett be a Fideszbe és kampányban szinte minden hétvégén ment és segített politikai családjának, akik most egyetlen döntéssel cserbenhagyták.

A borsonline.hu érdeklődését a Szőke Szikla udvariasan elhárította, mondván: “Ne haragudjon, eddig sem érdekelt senkit, hogy mi van velünk, hogyan küzdünk minden áldott nap, most se foglalkozzanak velünk! Nagyon kedvesek, hogy együtt éreznek velünk, de már nem tehetünk semmit. Túl vagyunk rajta, sínen vagyunk.”

Sport24, Fullánk.hu, Civilkontroll.com

Facebook hozzászólások

13 hozzászólás a(z) “Mészöly Kálmán is elvesztette lakását” bejegyzéshez

 1. Tisztelem Mészöly Kálmánt, együtt érzek velük. Együttérzésem mellett is felmerül bennem a kérdés, hogy miért gondolja bárki is, hogy az ő fájdalmuk nagyobb, mint a sok száz, névtelen emberé? Azt pedig végképp nem értem, miért kell az írónak belemosni a történetbe Dávid Ibolya nevét is.Ez egy szenzációhajhász ember írása. Ha már szenzációnak szánta, szívesebben olvasnék olyan hírt, hogy O. V-nek, K.L-nek, L.J-nek és társainak kell elhagyni a lakásukat, mert visszatérítették a magyar népnek az ellopott százmilliárdokat.

  • Remélem nem szerveznek neki gyűjtést! Többször is cserben hagyta a Magyar válogatottat a zsíros külföldi állásokért! Talán nem kellett volna nagy lábon élni és akkor készpénzért vehetett volna magának házat! Ő mindig a napfényes oldalon éldegélt szemben azokkal aki valóban földön fútokká váltak és nem a saját hibájukból! Azokat az időket se kell elfelejteni amikor mint bundakirály sorra “mentette” meg a kiesésétől a csapatokat, akkor is csurrant-cseppent kis aprópénz a markába!

  • Sajnálom Mészölyt, de senki sem kényszerítette a sfr. hitel felvételére úgy ahogy másokat sem.Én sem vettem fel hitelt.Ami pedig a hozzászolásod továűbbi részét illeti, ha van bizonyítékod jelentsd fel őket egyébként meg pofa súlyba!

 2. A devizahitelek nem az Orbán kormány alatt halmozódtak fel, hanem ők most megoldani próbálják a helyzet, és minden olyan jogi eszközt felhasználnak, ami lehetséges. Az alkotmánybíróság (mai nevén Kúria) döntéseivel ők sem mehetnek szemben.
  A deviza alapú hiteleket nem az Orbán kormány idején vezették be, mert azok a deviza hitelek voltak, és nem a deviza alapú hitelek, azok később kerültek bevezetésre, a Medgyessy kormány kényszerítette bele az embereket a deviza alapú hitelezésbe, mert minden más államilag támogatott hitelezési rendszert az ELSŐ intézkedések között eltöröltek!

 3. ORBÁN-FIDESZ-KDNP AZ AIG BOTRÁNYBAN? (az okirati bizonyítékok megvannak, nyilvánosságra hozataluk hamarosan)

  —- BEVEZETÉS ———————-—————————————-

  1. A bankjaink biztosítást kötöttek egy biztosító és pénzügyi közvetítő társasággal, hogy ne szenvedjenek kárt, ha esetleg nem tudnánk már fizetni a hiteleinket

  2. Sok magyar devizahiteles bankjának a biztosítója, az amerikai AIG biztosító.

  3. Ha nem tudnánk fizetni a hiteleinket, akkor az AIG biztosító köteles a bankjainkat kártalanítani

  4. A magyar devizahitelek fele bedőlt, mert az emberek nem tudták fizetni a hiteleiket

  5. Ezért a magyarországi bankoknak az AIG amerikai biztosító a mai napig már TÖBB MILLIÁRD DOLLÁRT kifizetett kártalanításként

  —- MOST JÖN A LÉNYEG ELSŐ RÉSZE ——————————

  6. 2014-ben a devizahitelesek és az ügyvédek kiharcolták, hogy a Legfelsőbb Bíróság (Kúria) állapítsa meg azt, hogy a bankjaink csaltak és mondja ki, hogy a szerződéseink érvénytelenek

  7. A Legfelsőbb Bíróság (Kúria) 2014. június 16-án 2/2014 PJE határozatában kimondta, hogy a szerződéseink semmisek abban az esetben, ha a szerződés megkötésekor nem kaptunk kellő tájékoztatást arról, hogy valójában mekkora és milyen típusú kockázatot vállaltunk

  8. Minden magyar és külföldi gazdasági és jogi szakértő egyetért abban, hogy a bíróságokon minden magyar devizahitelről kiderülne, hogy nem kaptunk kellő tájékoztatást, azaz kiderülne, hogy a SZERZŐDÉSEINK ÉRVÉNYTELENEK, SEMMISEK

  ——- MOST JÖN A LÉNYEG MÁSODIK RÉSZE———————–

  9. Ha a magyar bíróságok kimondanák azt a tényt, hogy a magyar devizahitel szerződések érvénytelenek, akkor ez azt jelenti, hogy a bankjaink nem csak minket raboltak ki, hanem a saját biztosítójukat, az amerikai AIG biztosítót is! – hiszen a bankjaink kamu szerződések bedőlése jogcímén vettek el pénzt az AIG-től…az érvénytelenség a szerződésekhez kapcsolódó ügyletekre is kihat

  10. ha kiderülne a szerződéseinkről, hogy semmisek, akkor több milliárd dollárt kellene a bankjainknak visszafizetniük az AIG amerikai biztosítónak

  —– MOST JÖN A LÉNYEG HARMADIK RÉSZE————————

  11. Abból az irtózatos mennyiségű pénzből, amit a Bankjaink az AIG-től és a hasonló társaságoktól jogellenesen elvettek nem csak a bankjaink kaptak, hanem a FIDESZ-KDNP népirtó kormány és cinkostársai is nyerészkedtek… különadó

  —– MOST JÖN A LÉNYEG NEGYEDIK RÉSZE————————

  12. Ha a szerződéseink semmisek, akkor az Orbán-Kormány nemcsak tönkre megy, de meg is bukik.

  13. Az Orbán vezette FIDESZ-KDNP Kormány nem akar ennyi pénzt a saját zsebéből visszafizetni az AIG amerikai biztosítónak és azt sem akarja,hogy a magyar bankszektor visszafizesse az ellopott pénzt az AIG-nek.

  13+1. Az AIG biztosító 2013 december 16. napján kelt Kúria 6/2013 PJE határozat után hatalmas összegeket teljesített hazai pénzintézeteknek, azonban a 2014 június 16.-án kelt 2/2014 PJE határozat után már nyilvánvalóan nem kellett volna fizetnie !

  14. Az Orbán vezette FIDESZ-KDNP Kormány tagjai nem akarják, hogy a magyar bankszektor tönkremenjen, mert a Kormány tagjainak személyes vagyona a devizahitelesek és az AIG pénzéből van ellopva hónapról hónapra

  —– MOST JÖN A LÉNYEG ÖTÖDIK RÉSZE—————————-

  15. Az Orbán-FIDESZ-KDNP Kormány egyetlen dolgot tehetett, hogy ne derüljön ki a szerződéseinkről, hogy semmisek: felfüggesztett minden bíróságon zajló devizahitel-pert.

  16. Az Orbán-Kormány egyetlen dolgot tehet, hogy a személyes vagyonából ne kelljen kártérítést fizetnie az AIG-nek és egyetlen dolgot tehet, hogy a magyar bankszektornak se kelljen visszaadnia az AIG amerikai biztosítótól ellopott pénzeket:

  AZ, HA PIACI ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTJA A HITELEINKET, mert akkor szinte senki nem tud pereskedni és a szerződések érvényesnek látszanak

  —– MOST JÖN A LÉNYEG HATODIK RÉSZE ————————-

  17. Az Amerikai Egyesült Államok védi a saját cégét, az AIG-biztosítót. Az USA nem nézi tétlenül, hogy kirabolják országa egyik legnagyobb cégét, valószínű hogy Amerika újabb lépésre készül a hazai uzsorás bankár és politikai elittel szemben !

  18. Az USA első lépésben hadat üzent a magyar hatalmi elitnek, az Orbán-Kormánynak azzal, hogy kitiltotta Amerikából azokat, akiknek közük van a lopáshoz és azokat, akiknek a kitiltása nagy botrányt okoz itt az országban (pl.: Vida Ildikó)

  —– MOST JÖN A LÉNYEG HETEDIK RÉSZE———————-

  19. Ezért nem hajlandó az Orbán nyilvánosságra hozni azt a dokumentumot, amelyben az USA bizonyítja azt, hogy miért tiltotta ki Amerikából Vida Ildikót és a többieket

  20. Orbánt felszólította a Jobbik párt is a parlamentben, hogy nyilatkozzon és teregesse ki a szennyest

  21. Ha Orbán kiteregeti a szennyest, akkor megbukik

  22. Ha az Orbán-Fidesz-KDNP kormány megbukik,
  http://elgondolkodtato.com/orban-fidesz-kdnp-az-aig-botranyban/#

  • Nem értem, hogy miért bankjainkról beszélsz amikor mindegyik külföldi tulajdonban volt a hitelezések idején?!

 4. Medgyessyék a külföldi és belföldi bankokkal karöltve megtervezték és kivetették a hálóikat a privát kézben lévő Magyar ingatlanokra, s a falak mögött már ácsolták is az akasztófákat a hiteleseknek! Orbánék pedig alamuszi mód érzéstelenítőt adtak az akasztás előtt a tönkretett áldozatoknak, majd végrehajtották a kivégzést! “Senkit nem hagyunk az országút szélén” Valahogy így mondta OV a választások előtt! Nem lehet szépítgetni a dolgokat, 25 év kollaboráns kormányai és parlamenti pártjainak nagyobb része fehérgalléros bűnözőkből áll. Elprivatizálták, saját maguknak, no meg a haveri körnek háztájit csináltak az országból, nincs már iparunk, mezőgazdaságunk, állami vagyonunk és nemzeti vagyonunk, nagy része eltűnt, földünk jött-mentek prédája, elszámolni nem tudnak vele. 22500 millió Ft adósságot halmoztak fel – NEKÜNK! Ezért nem fizetés, jómód és tisztelet jár, hanem minimum életfogytiglan – teljes vagyonelkobzás mellett. Isten tartson minket, RL.

 5. Taly Shaul írásához: Minden hitel THM-ben van kezelési költség(ebből fedezik a jó adós rossz adós nyilvántartásának költségét),kamat(bank saját haszna),kamatfelár(kockázati felár hitelbiztosítási díj).Ha a magyar bíróságok kimondanák azt a tényt, hogy a magyar devizahitel szerződések érvénytelenek, akkor ez azt jelenti,AIG-nek vissza kellene fizetnie az évekig benyelt kamatfelárat ami nem kis píz.

  • Kedves jóóci! Miért is kell nekünk megfizetni, hogy a bank nyilvántartást vezet az adósokról? (ez a bank alaptevékenységei közé tartozik) Miért is kell kamatot fizetni a bank által megteremtett, a semmiből elővarázsolt pénzért? (a tartalék ráta 1 – 5 %, a bank saját választása szerint. Ez azt jelenti, hogy a kölcsönadott pénz 1 – 5 % -ának kell meglennie fedezetként, a maradékot a bank 1 aláírással megteremti. Érdekes, hogy a zsidó bank a zsidótól nem szed kamatot, az iszlám bankok az iszlám országokban kamatmentesen “dolgoznak”. Nekem nem természetes dolog, hogy van kamat. A bank virtuális pénzt ad és értékteremtő munkával “előállított” pénzt kap vissza. Ez a 99% haszon elég nagynak tűnik kamat nélkül is.)

 6. eSzeL írásához: Én nem a bankokat védem de akkor miből fizetik a bérleményt,alkalmazottakat,villanyt,vizet és a betétesek kamatát. Nem értetted az írásom lényegét, nem a kamattal van a problémám hanem a kamatfelárral(kockázati felár hitelbiztosítási díj). A chf-alapú hiteleknél a kamatfelár sokkal magasabb volt mint kamat,alapkamat,és a kezelési költség együtt erről mélyen kussolnak. Azért kussolnak mélyen mert ez a pénz megy az USA-ba(Rothschild,Rockefeller) urak zsebébe.Ha netalántán a hitelek tömegével bedőlnének vagy érvénytelenednének akkor megzsarolják a kormányt(forintosítás piaci árfolyamon) vagy csődöt jelentenek.Ez a világon a legnagyobb buli se pénz nem kell hozzá, semmi kockázat nélkül kaszálnak idestova száz éve.

  • 🙂 Látod, nekem a kamattal is bajom van. Kamat nélkül is 99*-es hasznuk van. Az bőven elég minden költség fedezésére. A kamat ide csak azért kell, hogy tönkre tegyenek. Ha nincs kamat, nincs kamat felár sem. Az, hogy kiknek megy a sarc, jól írod, de nem 100, hanem már vagy 600 éve, ha nem több. A kormányokat nem kell megzsarolni, sokkal egyszerűbb megvenni őket. Sőt, a részesedésért a kormányok szívvel lélekkel pusztítják a népet, amelyik fölött terpeszkednek. Azért nem írom, hogy a saját népüket, mert az ejrópai országok döntő többségében nem a saját nemzetéből való fehérjecsomó van hatalmon, mint ahogy nálunk sem magyarokból áll a kormány. Legfeljebb olyan arányban, mint kunbéla idejében. (tudod, hogy sabbat-kor legyen aki aláírja a kivégzéseket)

 7. A “Szőke Sziklát” valahogy nem tudom sajnálni. Nem végrehajtás volt, hanem a flancos nagy lakásból egy kisebbe költöztek, mert kettejüknek nem érte meg fizetni és fenntartani. Valszeg nem a bank vitte el, hanem eladták.
  Egyébként pedig az összes fidesz szavazó hitelkárosult megérdemli a sorsát. Talán ettől a mocskos, aljas döntéstől észre térnek, — ha későn is.

  Patmosz

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Büntetés helyett bátorítja a bűnözőket az igazságszolgáltatás
Kiállás Kárpátalja önrendelkezéséért – tüntetés a külügyminisztérium előtt
Pókáék házhoz mennek, hívni sem kell őket – avagy beszari-e a fideszes képviselő ?
Close