Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Merkel bűne – A lengyel kormányzópárt vezetője Németországot hibáztatja az európai menekültválságért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Merkel’s fault’: Poland’s ruling party leader blames Germany for EU refugee crisis

FILE PHOTO Sakis Mitrolidis / AFP

Lengyelország volt miniszterelnöke és az ország uralkodó pártjának vezetője, Jaroslaw Kaczynski szerint a német kancellár Angela Merkel a felelős az Európai Uniót elárasztó menekültáradatért, és neki és országának kell majd viselnie ennek a következményeit, tette hozzá.

Kaczynski, aki az euroszkeptikus, konzervatív Jog és Igazság (PiS) pártot vezeti, ismét határozottan elutasította az EU menekültelosztási tervezetét egy interjúban, amit a TVP info műsorában készítettek vele szombaton.

© Leonhard Foeger / Reuters Taking in refugees ‘much worse’ than EU sanctions – Polish interior minister A menekültek befogadása ’sokkal rosszabb,’ mint az EU szankciók – lengyel belügyminiszter

“Nem mi nyitottuk meg Európát a menekülteknek – hanem Merkel asszony és ezért Merkelnek és Németországnak kell viselnie a felelőséget a következményekért, és nem Lengyelországnak,” mondta a lengyel műsorszolgáltatónak, amint azt a Reuters idézte.

Hétfőn megismételte álláspontját, a Codziennej újságnak és elmondta, hogy a nagyszámú külföldi befogadása erőszakos módon változtatná meg Lengyelország kultúráját, és radikálisan csökkentené a biztonságot az országban.

Azt mondta, hogy Varsónak meg kell védenie ezt az álláspontját az Európai Bíróságon, ugyanúgy, ahogy Magyarország és Szlovákia előadta az Európai Bíróság meghallgatásán két héttel korábban, kijelentve, hogy a kvótát jogellenesnek tartják.

Eközben a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, Pavel Soloch azt mondta a Rzeczpospolita műsorszolgáltatónak pénteken, hogy rendkívül nehéz meghatározni, hogy az Európába menekülők fenyegetést jelentenek-e, vagy egyszerűen csak jobb életet akarnak.

Soloch megjegyzései egy nappal azután jelentek meg, hogy Lengyelország elutasította menedékkérők befogadását az Unió elosztási rendszere alapján, annak ellenére, hogy jogi lépésekkel fenyegette meg az Unió.

Lengyelország belügyminisztere erre a fenyegetésre válaszul kijelentette, hogy a menekültek kvóta rendszer szerinti befogadása “határozottan rosszabb volna,” mint Brüsszel büntetése lenne ennek elutasításáért.

© David W Cerny / Reuters Czechs take in a dozen refugees, but no more – minister A Cseh Köztársaság csak egy tucat menekültet fogad be, de többe nem – miniszter

A 2015-ben elfogadott terv szerint az Európai Bizottság előírja, hogy a tagállamok 160 000 menedékkérőt fogadjanak be kvóta szerinti elosztásban Olaszországból és Görögországból.

A szeptemberi határidőre várhatóan csak alig 40 000 menekültkérő áthelyezése történik majd meg

A bizottság kötelezettségszegési eljárást indít minden olyan tagállam ellen, amely megtagadja a menekültek befogadását.

A határozat kemény büntetést helyez kilátásba Lengyelország, Szlovákia és Magyarország és azok ellen, akik nem hajlandók befogadni a menekülteket. Brüsszel úgyszintén felhívta a Cseh Köztársaság figyelmét arra, hogy egy éve nem tett még semmit sem a befogadás ügyében

Több mint 1,6 millió menekültkérő rohanta le Európát 2014 és 2016 között, ami a második világháború óta a legnagyobb menekültügyi válsághoz vezetett.

Ezt a beáramlást Merkel idézte elő az általa bevezetett, úgynevezett ’nyitott ajtó a háború és üldöztetés elől menekülők előtt’, politikájával. Merkel lépését Európa szerte széleskörben bírálták a konzervatív politikusok.

Forrás: Russia Today (RT) hírek

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Merkel bűne – A lengyel kormányzópárt vezetője Németországot hibáztatja az európai menekültválságért

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: