VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megjegyezzük azok nevét, akik nem támogatnak minket – mondta az USA új ENSZ nagykövete

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nikki Haley, az Egyesült Államok új ENSZ-nagykövete megbízólevele átadása előtt pénteken  New Yorkban a sajtó képviselői előtt kijelentette: “megjegyezzük a nevét azoknak, akik nem támogatnak bennünket.”

Az új nagykövet, António Guterres ENSZ-főtitkárral  való találkozója előtt  úgy fogalmazott: a Trump-kormányzat célja az, hogy “szerepe legyen az ENSZ-ben, s ahhoz hogy szerepet játszhassunk, erőt fogunk felmutatni, hallatjuk a hangunkat, támogatjuk szövetségeseinket. Ugyanakkor biztosítani kívánjuk, hogy szövetségeseink is támogassanak bennünket”.

Nikki Haley ennek kapcsán hangsúlyozta azt, hogy akik nem támogatják Washingtont, azoknak  – szavai szerint  – megjegyzik a nevét és ennek megfelelő választ kapnak majd. 

Haley az újságíróknak beszélt arról is: az Egyesült Államok kész arra is, hogy átgondolja a világszervezet működését. “Ami működik, azt jobbítjuk majd, ami nem működik, azon megpróblunk javítani, s ami haszontalannak tűnik, attól meg fogunk szabadulni” – fogalmazott.

Az indiai bevándorlók gyermekeként született Nikki Haley, aki korábban Dél-Karolina kormányzója volt, szenátusi meghallgatásán azt hangsúlyozta, hogy nincs ugyan külpolitikai tapasztalata, de kormányzóként széleskörű tapasztalotokra tett szert abban, hogyan kell tárgyalni, egyeztetni, megállapodásokat és koalíciókat kialakítani,. Ez a tapasztalat –  mint kijelentette – minden bizonnyal segíti őt a világszervezetben végzendő munkájában is.

A Guteressel tartott találkozója előtt mondottak  megfigyelők szerint  hűen  tükrözik azokat az elveket, amelyekről szerdán a The New York Times írt. Az újság a többiközött nyilvánosságra hozta, hogy Donald Trump elnöki rendeletet készít elő az Egyesült Államok ENSZ-ben betöltött szerepéről és egyes ENSZ-szervezeteknek nyújtott támogatása esetleges csökkentéséről.

A lap információi szerint Trump elnök felülvizsgálná Washington szerepét az ENSZ-ben és csökkentené az egyes ENSZ-szervezeteknek nyújtott támogatását, ha azok nem felelnek meg bizonyos feltételeknek. Ilyen feltétel lenne például az, hogy ENSZ-szervezet nem adhat teljes jogú tagságot a Palesztin Hatóságnak, nem támogathat olyan programokat, amelyek művi terhességmegszakítást finanszíroznak vagy népszerűsítenek (mint például az ENSZ Népesedési Alapja), vagy nem vehet részt olyan tevékenységben, amely megkerüli az Irán  és Észak-Korea ellen érvényben lévő szankciókat. Az elnöki rendelet tervezetéről kiszivárgott információk szerint Washington átlagosan legalább 40 százalékkal tervezi csökkenteni az ENSZ szervezeteinek nyújtott támogatását.

A héten egyébként, a tervezett elnöki rendeletről szóló információk nyilvánosságra kerülése után António Guterres főtitkár szóvivője jelezte, hogy a világszervezet főtitkára szeretne tárgyalni az amerikai illetékesekkel.

MTI

4 thoughts on “Megjegyezzük azok nevét, akik nem támogatnak minket – mondta az USA új ENSZ nagykövete

 1. “akik nem támogatnak minket.
  ” nem az a kérdés,hogy milyen pártnak vagy a tagja ,hanem hogy kit Szolgálsz!
  A kérdés az, hogy ki az “minket?

 2. Mi is, sokan megjegyezzük annak, azoknak a neveiket, nevüket, akik félelemben tartják a világot. Nagyon hosszú a lista….

  Az ilyen és hasonszőrűek mindig valamely csoport,, klikk, klikkek bérencei.
  Aki, akik száját ilyen mondatok hagyják el, azok természetesen nem lehetnek; nem szabad, hogy bármely népcsoportot képviselhessenek.

  Ezek azok a személyek, akik szemrebbenés nélkül kiadják a tűzparancsot. Ártatlan, jobb életet élni akaró emberek életét elvevén.
  Úgy gondolják, hogy ez a saját érvényesülésük egyetlen módja.

  Hóhérok.

  Atilla

  1. Remélem, hogy előbb utóbb megalakul egy független szervezet amely válaszokat fog várni az effajta megnyilvánulások miértjére.
   El kell számoltatni az ilyen öntörvényű, egoista férgeket.
   H.B.
   “Jellemző zsidó-amerikára, ahogy kazár-zsidó Izraelre és az Efraim leszármazottjai uralta Nagy Britanniára, hogy törvények felettinek képzelik magukat. A Vatikán, a Wall Street, City of London és Tel-aviv a patkányfészkek központjai… “

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: