KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megindult a segítségnyújtás kárpátaljai testvéreinknek – buszkirándulás az ukránok által jogtalanul bitorolt Kárpátaljára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

karpatalja

Sokakkal megosztottam két héttel ezelőtt Popovicsné Palojtay Márta tényfeltáró és megindítóan hiteles levelét Munkácsról, amiben a négy gyermekes Budapestről Munkácsra 17 évvel ezelőtt férjhez ment bátran új otthont választó asszony bemutatja a Kárpátalján élő magyarság helyzetét segítséget főként munka lehetőséget kérve nemzet társai számára

Örömmel jelzem vissza,hogy a levél hatására megindult segítség minden előzetes reményeimet jócskán felülmúlta és újra jó érzés volt megállapítanom jó dolog magyarnak születni és ekként élni sokfelé szakított nemzetünkben

Sokan tudják rólam,hogy az utóbbi másfél évtized alatt közel ezer ismerősnek és barátnak mutattam meg Kárpátalja és a Kárpát-medence természeti csodáit és épített örökségeinket kirándulások közös élményei kereteiben.

Kárpátalján vendégszerető magyar családok várták vendégeimet felejthetetlen emlékeket és tartós barátságokat őriznek élménytársaim.

Most, hogy az idegenek távolban folytatott csatározása lassan elviselhetetlen gazdasági körülmények közé taszítja a Kárpátalján élő magyarságunkat, különösen fontos az ott élő magyarsággal történő személyes kapcsolattartás az egyébként nyugodtan és a háborútól nagy távolságban élő kárpátaljai magyarsággal, ahol sok településen a magyarok ráálltak itthoni testvéreik színvonalas vendéglátására sok településen faluturizmus kereteiben, így a Tisza melletti Mezővári magyar településen is.

Ide hívok várom azon volt élménytársaimat és a reménybeli újakat egy rövid háromnapos buszkirándulásra, aki már egyszer vagy többször már átélték a közös élményt 2015 május 16-17-18-án vagyis szombattól hétfő estig.

A kirándulást reményeink szerint felejthetetlené teszi, azon két felkért ott élő honismereti vezető, akik ma talán a legismertebb ott élő közéleti szereplő jelesei magyarságunknak ,a többszörösen kitüntetett költő óriás ,a Mezőváriban élő Vári Fábián László és a Munkácson élő Magyar Örökség díjas irodalom és helytörténész Popovics Béla.

A kirándulás a szokott helyről a Déli Pályaudvarral szemben található Vagon étteremtől indul Cser Lajos mérnök és sofőr barátunk 24 személyes, kényelmes buszával május 16-án, szombaton reggel hat órakor és ugyanide érkezünk meg három nappal később május 18-án hétfőn a késő esti órákban.

Az utazás feltétele természetesen érvényes útlevél, és 10 ezer Ft útielőleg a szándék megalapozásaként, melyet kérnék vagy személyesen, vagy a megadott alszámlámra átutalni : Raiffeisen Bank 12011148-00519895-00200009, megjelölve a feladó nevét és kárpátaljai utazási előleg.

Az ellátás félpanziós ,villás-reggeli és több fogásos estebéd a magyar családoknál

Az út tervezett ára húsz fő esetén 25 ezer Ft mely tartalmazza a múzeumi belépőket is .

Tervezünk az ottlétünk alatt még egyéb kulturális meglepetést is.

A rövid idő alatt mindössze Mezőváriban élő vendéglátó családokkal lesz lehetőségünk beszélgetésre és a falú illetve Beregszász és Munkács megtekintésére ,mint jeleztem értő és nevezetes vezetők garantálják a felejthetetlen közösségi élményt.

Az utazás 24 személyes,várom jelentkezéseket és arra kérek mindenkit,hogy a kirándulás hírét ossza meg minél több ismerősével barátjával

Ma nem lehetséges eredményesebb segítség nyújtás a személyes ottlétnél a régi barátságok ápolásánál ,újak megkötésénél.

Hogy leginkább mivel érdemes és lehet segíteni,azt mindenkivel egyénileg beszélem majd meg a jelentkezések után

Elérhetőségeimet is azok számára,akik esetleg nem ismerik természetesen megadom ,ugyancsak a sofőrét is.

Szeretettel a szervező:

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: