Megérkezett az új Székelyföld-film, nekünk szerelem volt első látásra! – VIDEÓ

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

“A székelység megtelepedése sikertörténet. Az a székely történelem kulcskérdése, hogy hogyan tudta megőrizni a székelység ennyi időn, ennyi századon keresztül, a tizenkettedik századtól napjainkig, a többségét a székelyföldön” – veti fel a kérdést Egyed Ákos történész.

A Székely Nemzeti Tanács által készített filmben felszólal Izsák Balázs, az SZNT elnöke,Balázs József festőművész, Egyed Ákos történész, Haszmann Pál helytörténész,Kolumbán Gábor egyetemi tanár, Dávid László, a Sapientia egyetem rektora, valamintMolnár Judith vidékfejlesztő.

Az SZNT a mai nap folyamán egy felhívást indítványozott, azt szeretnék, hogy október utolsó vasárnapja legyen Székelyföld autonómiájának napja.

Marosvásárhelyi Infó

3 thoughts on “Megérkezett az új Székelyföld-film, nekünk szerelem volt első látásra! – VIDEÓ

  1. IsIsten áldja meg a Székelyeket, és segítse meg őket, hogy megmaradjanak, abban a nyelvi, kulturális gazdagságban, mely kitartott idáig. Sajnos félek egy kicsit, mert azt az archaikus és természet közeli szemléletet, lelkületet, dacos összetartást, amit az elnyomatás sok évszázada nem tudott elérni, azt a politika, a globális „értékek” (inkább mondanék értéktelenséget), csábításai könnyedén elpusztíthatják,
    Sajnos láttam már jeleit ennek.
    Igaz a fejlődés szükséges, de az ősi értékek megőrzése nem mond ellent ennek.
    Sajnos a külső és belső politikai hatások, ahogy valaki írta egy blogban, „politikai génmódosítások” visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, s okoznak is

  2. Sok gyönyörű táj van a világon, de Erdélynek tényleg varázsa van, aki előtt kitárul a kapu, a sok gond, baj ellenére felejthetetlen emlékre tesz szert. Jó egészséget minden székelynek és magyarnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük