A Magyar Nemzeti Gárda Kenderesen emlékezett meg Horthy Miklós bevonulásáról (fotókkal)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Ismét nagy élményem volt, hogy a politikai koncepciós per keretében bűntelenül betiltott Magyar Nemzeti Gárda társaimmal közösen utazhattunk főhajtásra a Kormányzó emlékére.
A megemlékezők nagy tisztelettel és hangos ünnepléssel fogadták a Gárdát a helyszínen. A rendőrségi tiltás ellenére zárt rendben vonultak a Gárdisták a Kormányzó családi kriptájához, ellőtte katonai tiszteletadással körbejárva a Kormányzó tiszteletére emelt emlékoszlopot. Az egész országot, a megyék többségét képviselő  sokszáz gárdista kicsit megkésve ért a főhajtás és a koszorúzás helyszínére, mert Pintér fogdmegjei úgy döntöttek, hogy a mellékutcán a helyszínre alakzatban történő felvonulás nagymértékben zavarná a közforgalmat, ezért csak a gyalogjárdán engedélyezték a vonulást, nem szabályos alakzatban, hanem kettős sorban történt átrendeződés formájában.
Meg kell jegyezni, hogy a tíz perces odaérkezésünk alatt egyetlen jármű sem haladt át a település mellékutcáján. Ugyancsak zavarta a rendőrség tekintetét egy sál, ezért teljesen szabálytalanul, igazoltatással zaklatták a Jobbik ünnepi beszéd elmondására készülő alelnökét, országgyűlési képviselőjét, a Gárda alapítóját és 1956 bebörtönözött harcoló tanúját, Murányi Leventét, akinek a piros fehér, Árpád -házi szimbólum sál volt a nyakában. Lám a Draskovics-hagyomány egyenes folytatói a  narancsos fülke-forradalmár Pintér sintérek a piros fehér színre „izgulnak fel” olyannyira, hogy egy köztiszteletben álló és országgyűlési képviselői mandátuma által is védett ember zaklatásától sem riadnak vissza!
Talán megbocsátanak olvasóim, ha a hely szelleméhez méltó megemlékező beszédek ismertetésétől most eltekintek, mert egyrészt az ünnep ott lévő avatott krónikásai ezt magas színvonalon úgyis bemutatják, másrészt a képeim reményeim szerint maguk helyett beszélnek. Számomra a Kormányzóra történt ezévi kenderesi megemlékezések egyik legfontosabb momentuma, hogy a főhajtásra érkezők nagy örömmel láthatták, hogy a Nemzetünk élő lelkiismeretét szimbolizáló Magyar Nemzeti Gárda erősebb és egységesebb, mint korábban, minden tiltás, üldözés, bírság kiszabás és ügyészségi, rendőrségi zaklatás ellenére. A Nemzet élcsapatát láthatóan és érzékelhetően megerősítette igazsága hitében a hatalom általános támadása és  félelme. Jó volt látni a megválasztott főkapitány higgadt és végtelenül nyugodt arcát komoly beszéde közben és Gárdatársaim eltökéltségét, bátorságát és egymást tisztelő és szerető tekintetét.
Miközben a Gárda dalárdája az égig hatolóan dalolta a legszebb Horthy nótákat az a biztonság sugárzott lelkükből a megjelentekre, amelyről csak a jövőben és egymásban bízó embereken érezhet az erre fogékony közvélemény. Hiába minden hatalmi arrogancia, Istennek hála a Gárda szellemiségét már semmilyen erő többé nem zárhatja vissza a dugójától végleg megszabadított palackjába.
Adjon az Isten szebb jövőt!
Reiner Péter
Kenderes, 2010.11.13.

[slideshow]

A fotók a szerző felvételei

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “A Magyar Nemzeti Gárda Kenderesen emlékezett meg Horthy Miklós bevonulásáról (fotókkal)

 1. Kedves Reiner Péter és Kedves résztvevők!
  A Kormányzó Úr igaz tisztelőjeként lenne néhány észrevételem a fent leírtakkal és a képekkel kapcsolatban. Ha Önök valóban ismernék és tisztelnék Horthy Miklós életét és munkásságát, akkor a következő dolgok Önöknek is szemet szúrnának:
  – A Kormányzó Úr ellene volt minden szélsőséges szervezetnek!
  – Amit Ön „a Kormányzó tiszteletére emelt emlékoszlopnak” ismer, az Kenderes I. Világháborús emlékműve, mely a 13. huszárezred hősi halottainak állít emléket, köztük Dr. Horthy Szabolcsnak. (Gondolom nem árulok el vele titkot, hogy Ő a Kormányzó Úr testvére volt!)
  – Igaz magyar férfiember sírboltban nem feszít, sőt be sem lép sapkával a fején!!!!!
  Bízom benne, hogy a Kormányzó Úr személyének és munkásságának megítélése végre a helyére kerül és nem használják föl politikai nézetek terjesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük