Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Marine Le Pen : “Az euró nem pénznem, hanem egy politikai fegyver”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
© Jacky Naegelen / Reuters

A reményteljes francia elnökjelölt, Marine Le Pen, aki felhívta az országot az EU-ból való kilépésre és az euró feladására, úgy írta le a közös valutát, mint egy “kést, melyet az EU az emberek hátba döf.”

Marine Le Pen © Emmanuel Foudrot / Reuters Leave euro & vote Frexit: Le Pen unveils National Front manifesto

Egy BBC-nek adott interjúban, az általa megfogalmazott jövőképről beszélt, amely az idei francia, német és holland választások, és az Egyesült Királyság kilépése után alakítja majd Európát.

A Politico, szerint Le pen azt mondta, hogy az Európai Uniónak határozott és mélyreható változásokon kell átesnie, és gyökeresen szakítania kell a rá jellemző tekintélyelvűséggel, “vagy elpusztul.”

Amikor arról kérdezték, hogyha Franciaország elhagyja az euró-zónát az a közös valuta végét jelentené e, Le Pen azt mondta: “Meglehet, és akkor mi van? Az euró nem pénznem, hanem egy politikai fegyver. Az euró egy kés, amelyet az EU az emberek hátába döf, kényszerítve őket, hogy arra menjenek, amerre nem akarnak menni.”

Azt is mondta, ha az EU nem adja vissza a hatásköröket Párizsnak, akkor, be fog következni az úgynevezett ‘Frexit.’ Franciaország ki fog lépni az unióból.

“Az EU vagy visszaadja a francia embereknek a területi szuverenitásukat, határaikat, a saját gazdaságuk ellenőrzésének jogát, a valutájukat és a saját törvényeik elsőbbségét, vagy azt fogom mondani a franciáknak, hogy el kell hagyjuk az EU-t.”

A múlt héten megjelent nyilatkozatában a Nemzeti Front vezetője, Le Peni kijelentette, hogy Franciaországnak felül kell vizsgálnia kapcsolatát az Európai Unióval.

A 48 éves elnökjelölt szerint a jövendő francia kormánynak el kell hagynia az euró övezetet, és egy Brexit stílusú népszavazást kell tartania, adót kell kivetnie a külföldi munkavállalókra, csökkenteni kell a nyugdíjkorhatárt és növelnie kell egyes szociális juttatásokat, ugyanakkor mérsékelnie kell a jövedelemadót.

Egy hónappal korábban Le Pen megígérte egy új adó bevezetését, hogy megakadályozzák a külföldi munkaerő foglalkoztatását, azt állítva, hogy az így befolyt pénzt a francia szociális rendszerre fordíthatják.

Le Pen 10%-os adót akar a külföldi munkavállalókra kivetni

A Harris piackutató cég február 9-én kiadott új interaktív közvélemény-kutatási eredménye szerint a francia elnökválasztás első fordulóját Marine Le Pen fogja megnyerni áprilisban, a szavazatok 24 százalékával, más kutatások szerint Emmanuel Macron fog nyerni vele szemben.

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “Marine Le Pen : “Az euró nem pénznem, hanem egy politikai fegyver”

 1. ez nem újság. Minden pénz az. A francia frank is az (volt) …

  egy pénzközösségen belül ez védelem, hasznos … és ott foként segíti ez a kicsiket, gyengéket (pl-ul a görögöket az euró inkább segítette, mint nem. Egy Mo-ot senki sem segítene az eladósodása miatt, ugyanis nincsenek benn a ‘körben’) …

  1. Sajnos ez nem így igaz!
   A stabil árfolyamú euró, ahogy E. William Engdahl elemző írja, és a NIF oldalán olvasható a cikke, nem segíti a nemzetgazdaságokat, pont azért mert merev és nincs figyelemmel a gazdasági és piaci hullámzásra. Ez valóban inkább fegyver. A görögöket pedig nem megsegítették, hanem egyenese beletaszították egy mély válságba, ahonnét nincs kiút, csak az euró feladásával. Az a pénz, amiről azt hazudják, hogy a görögöknek ment, az egyenesen a magánbankok zsebében landolt. Erről a neten lehet hiteles elemzéseket olvasni, vagy ajánlom Bogár László profersszor úr előadásait. Kizárólag a liberális szemlélet az, amelyik a globális elképzelések jegyében, mindent központosítani akar, pénzt, most éppen az adót, a kormányzatot, a férfit és a nőt megszúntetve, mint fogalmat, összekeverve a nemeket – pl. az angol orvosi kamara nem áldott állapotban lévő kismamáról beszél, hanem terhes személy használatát javasolja, nehogy megsértse a transgendereket.

 2. Marine Le Pennek igaza van, az euró semmire nem jó, megöli európát, ahogy valaki írta régebben egy cikkben, itt is megjelent.
  Néztem a France 24 TV adását, Le Penről egy szó sem volt, úgyanúgy elhallgatják, mint Trumpot.
  még egy megjegyzés, egy kép nem jelenik meg, de lehet, hogy csak a böngészőm miatt
  igazán remek írások jelennek meg

 3. Marine egy kés, amit apja hátába döfött, kényszerítve az öreget, hogy arra menjen, amerre nem akart menni.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: