KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már megint…..

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Horthy-szobor - Avatás a Hazatérés templomábanVolt egy nap, ahol egy kicsit és kis körben megadták a tiszteletet Horthynak. Nem volt egy országos banzáj, de még ez is csípte néhány agyhalott szemét. És tüntettek. Igaz kicsinyt és kis körben, de azt hitték – mint mindig-, hogy országos nagy banzájt csinálnak.  Én örülök ezeknek a megszólalásoknak, megmozdulásoknak, mert ez mindig növeli a szimpatizálók táborát ….. a jobboldalon.

A háború után sokan foglalkoztak Horthyval és a zsidókkal történtekkel. Nagyon sok újságcikk és könyv született akkoriban hirtelen. Azt gondolná az ember, hogy a gyűlölet – na, jó az „igazságérzet”- még frissen vezérli az üldözést átélt írástudókat. Érdekes módon nem látom ennek nyomát. Egyértelműen.

Igyekeznek tárgyilagosak maradni, talán mert átélték a történteket.

1946-ban jelent meg Szirmai Rezső (túlélő) könyve „Fasiszta lelkek” címmel a Faust (Imre keresztnevű túlélő) Könyvkiadónál. Ebben gyakorlatilag minden általuk és a közvélemény által fasisztának tartott politikus kór és szellemi képe szerepel személyes interjúk alapján összefoglalva. Sem Horthy, sem sok más politikus, akit szeret a törpe kisebbség lefasisztázni mostanság, nem szerepel benne. Valószínűleg azért, mert az emberi lélek alapján feltételezhető bosszúszomj nem vonatkozott rájuk és akkoriban azért első kézből tudhatták, miért.

Részlet Antal István (sajtófőnök, államtitkár, miniszter) által elmondottakból:

„ Én például már régen ki akartam költöztetni a zsidókat…… A Kormányzó mindig közbelépett. Így jutottunk el március 19-éhez. Az előző éjszakán Hitler ezt mondta a Kormányzónak: két okból szállom meg Magyarországot. Először azért, mert ki akar ugrani a háborúból…… Másodszor azért, mert Magyarország még mindig eldorádója a zsidóknak. Nemcsak, hogy nem telepíti ki a zsidókat, hanem a tőlem elmenekülőnek menedéket ad.” 27. oldal)

Nem is érdekes a további idézni. Antal és közvetve Hitler mindent elmond a valós (a körülmények figyelembevételével a lehető legjobb) helyzetről. És ezt a képet senki nem kifogásolta akkoriban. Senki nem tüntetett Horthy fasizmusa ellen vagy aránylag pozitív beállítása ellen. Senki nem tiltakozott a zsidóságból az írónál, a kiadónál. Az már egy másik történet, hogy pestiesen mondva, hogy megszívták ők személyesen is az új, szabad, demokratikus rendszert……

Arról nem is beszélve, hogy Szirmai Rezső és Faust Imre milyen oltári fasiszták lennének most az agymosottak értékítélete alapján!

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó: 

Horthy és a zsidóság

A zsidóság és az újcionizmus “jelesei” pert indítanak Horthy Kormányzónk ellen

Horthy Miklós kormányzó megkésett portréja

Emlékezők és ellentüntetők a Horthy-szobor avatásán – és a reakciók

Tom Lantos Horthyról és arról, milyen szerepe volt a budapesti zsidóság nagy részének megmenekülésében

5 thoughts on “Már megint…..

 1. Nem emlékszem olyan, a magyar történelem kimagasló személyiségei közül egyetlenre sem, akit ne ócsároltak volna. Magyar részről mindezt mindig magyarázkodás vagy hallgatás követte, ahelyett, hogy kemény büntetéseket vont volna maga után, illetve a másoknál jól bevált módszert alkalmazva, megelőző csapással kellene elhárítani a legapróbb ilyen jellegű szóbeli avagy tettleges cselekvéseket.

  1. Ha tetteivel rászolgált akkor azt meg is kell tenni!
   Vannak olyan személyek akikre nem hallottam negatív kritikát például Zrínyi Miklós (kettő is), II.Rákóczi Ferenc, Szent László.
   Elkövette azt a hibát, hogy a Magyar nép ellenségeit a zsidókat kiváltságos helyzetbe hozta akik vissza is éltek vele ahogy a nagykönyvben meg van írva!
   A Magyar népnek az összes ellensége együttvéve nem okozott annyi kárt mint a zsidók!
   Azt gondolom, hogy nagyon finoman fogalmazok amikor ezeket szóvá kell tenni!

 2. Felesleges Horthy ügyben bármit is érvelni, ez a közönség vak és süket. Ha csak jelenlegi viszonyainkra pillantanának és a történeteket tennék mérlegre, akkor láthatnák, mit jelent egy szövetségesi rendszerhez tartozni. Megkérdezhetnénk akár most: Mit kerestünk Irakban? Afganisztánban ? Mibe került ?De hát erre majd egypár évtized múltán kell a válaszokat megadni… A mi sorsunk itt Közép- Európában a Habsburg uralom és Trianon után, már csak ilyen. Annak idején Horthy legalább abban a reményben csatlakozott a szövetséget, hogy vissza kap valamit a Trianonban elrabolt magyar földből. Ha mást nem, ezt mindenképpen méltányolni kellene a magyar kormányoknak , de hát…
  Kiszolgáltatottságunkra mi sem jellemzőbb mit az, hogy 1944- ben megszállták az országot. Most pedig ,liberális barátaink ,Arkangyal szobrát dobálják tojással, mert itt csak nekik lehetnek sérelmeik! Az embernek meg áll az esze ekkora vakság és gyűlölet láttán.

  Ugyan ez a helyzet az 1945- ös budai várban történt harcokról. Várból való kitörésről. Lehet ez ellen tiltakozni, tüntetni, de ettől az a harc egy hősi küzdelem marad! Jó azt fejben tartani: akik állva hallnak meg egy hazában, saját földjükön, annak védelmében, azok hősök maradnak! El lehet hallgatni egy ideig, de ha él a nemzet, akkor lesz ifjúság, aki megemlékezik az róluk . Most még tart a gyűlöltet. Ezzel is számolni kell. Józanul és megfontoltan. Provokációknak nem szabad felülni. Az idő mindent a helyére tesz majd! Semmi se tart örökké.

  Az idők változnak. Ahogy Jézus mondta : Kicsikből lesznek a nagyok. Az utolsókból lesznek az elsők… Én még azzal is megtoldanám : A jegenyefák nem nőnek az égig. Tudom ez közhelyesen hangzik, de egypárszor már beigazolta az élet…

  Jenő

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: