KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Maláj utasszállító – Kijev: a szakadárok megsemmisítik a bizonyítékokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
© Photo: RIA Novosztyi/Andrej Sztenyin

A kijevi kormány szerint a kelet-ukrajnai szakadárok akadályozzák a malajziai repülőgép lezuhanásának kivizsgálását, és igyekeznek eltüntetni a bizonyítékait annak, hogy közük volt a tragédiához.

A kabinet szombaton kiadott közleményében azt állította, hogy a szeparatisták 38 holttestet a katasztrófa helyszínéről egy donyecki halottasházba szállítottak. „Ott erős orosz akcentussal beszélő szakértők közölték, hogy ők végzik el a boncolást” – áll a közleményben. A kormány azzal is megvádolta a szakadárokat, hogy „olyan nagy méretű járműveket próbálnak szerezni, amelyeken a repülőgép roncsait orosz területre szállíthatják”.

Kijev azzal vádolta továbbá az általa „Oroszország irányította terroristáknak” nevezett szakadárokat, hogy nem engedik az illetékes ukrán szervek munkatársait, valamint a nemzetközi közösségek és külföldi kormányok szakértőit a katasztrófa helyszínére.

„Az ukrán kormány hivatalosan kijelenti, hogy az Oroszország támogatásával tevékenykedő terroristák igyekeznek megsemmisíteni a bizonyítékait ennek a nemzetközi bűncselekménynek. A nemzetközi közösséghez fordulunk azzal a felhívással, hogy kötelezze Oroszországot terroristáinak visszarendelésére, valamint arra, hogy adjon lehetőséget az ukrán és a nemzetközi szakértőknek a tragédia körülményeinek körültekintő kivizsgálására” – hangsúlyozta a kabinet.

Közleményében leszögezte, hogy „nem lesz bocsánat a nemzetközi bűnözőknek, sem azoknak, akik őket kiképezték, finanszírozzák és fegyverekkel látják el”.

A vizsgálat akadályairól az ukrán kormány hivatalosan tájékoztatta az Európai Unió tagországait és az Egyesült Államokat.

Kijev kijelentette továbbá, hogy minden szükséges technikai eszközt, és megfelelő szakembereket biztosított a tragédia körülményeinek kivizsgálásához, beleértve a holttestek törvényszéki kórboncnoki vizsgálatának elvégzését, valamint az elhunytak külföldre szállítást is. „Mindezt azonban a szakadárok jelenleg lehetetlenné teszik” – szögezte le a kormány.

Pénteken az orosz védelmi minisztérium tétlenséggel vádolta meg Kijevet a Donyeck megyei Torez közelében csütörtökön lezuhant malajziai Boeing 777-es utasszállító csaknem háromszáz halálos áldozatot követelő tragédiájának kivizsgálásában. Kijev szerint a gépet légvédelmi rakétával, vélhetően egy Buk típusúval találták el, és a kelet-ukrajnai szeparatistákat, valamint Oroszországot teszi felelőssé a katasztrófáért. Moszkva és a szakadárok tagadják, hogy közük lenne a légi balesethez.

Közben Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy a lezuhant gép fekete dobozai közül még egyetlen sincs az ukrán fél birtokában. Szintén azzal vádolta a szeparatistákat, hogy akadályozzák a tárgyi bizonyítékok begyűjtését. Hozzátette, hogy a mentést végzők „fegyveres fenyegetettségben” dolgoznak a helyszínen.

(MTI)

0 thoughts on “Maláj utasszállító – Kijev: a szakadárok megsemmisítik a bizonyítékokat

  1. A cionista háttérhatalom – miként szeptember 11-én – most sem riad vissza semmitől. Párezer élet ezeknek nem számít! „Viselj harcot megtévesztéssel”. Most készülnek a hamis zászlós hadművelet „bizonyítékai”. Gőzerővel folyik az oroszok démonizálása – hasonlóképp az iraki esethez. Csakhogy ennek a következményei beláthatatlanok. Világosan látható, hogy ki akarják provokálni a halál vámszedői a 3. Világháborút.
    Nagy Péter

    1. Már régen közzé tették volna ha a legkisebb bizonyítékuk is lenne! A gyártáshoz kell egy kis idő! Előbb lőtték le a gépet és csak utána jutott eszükbe a „bizonyíték” hiánya!
      kató rudi

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: