KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Szolidaritás Tüze – FELHÍVÁS

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.

2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította  e fontos kezdeményezést.  Ennek nyomán otthon, a Kárpátmedencében, Kazahsztántól Honoluluig,  Svédországtól Buenos Airesig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák lángjai.
Ma már az évi munkatervünk állandó része  a Magyar Szolidaritás Tüze.  Kérjük csapatainkat, barátainkat,  hogy ezt  figyelembe véve,  valósítsák meg  e tervet.
Eddigi tapasztalatok alapján  kérjük, hogy a lángok mindenhol a helyi időszámítás  szerint augusztus 20-án, este 21.00 órakor lobbanjanak fel, s a tábortűz/gyertyaláng  a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zeland, Ausztrália vonalától kezdve kelljen útra,  és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban (Hawaii)  aludjék ki.  Így, amikor  Budapesten felröppennek a Szent István napi tűzijáték  első rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton, és Honoluluig még ugyanannyi  órai útja  van hátra.

Valószínűleg nincs olyan időzónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, így csak szervezés kérdése  a megvalósítás: tábortűz Croydonban, Fillmore-ban,  Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Buenos Airesben, Caracasban, Sydneyben,  Csikszeredán, Münchenben, Oslóban, Torontóban, Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban  vagy Körösmezön.  Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felröppenő  első rakétát  tekintsék a magyar szolidaritás tüze  fellobbanásának.

Kérjük a magyar szervezeteket is, OTTHON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON, csatlakozzanak e kezdeményezéshez! Ez a világot átölelő testvéri összetartozás kifejezése váljon hagyománnyá,  és legyen a magyar identitástudat egyik pillére.
Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék E-mailen: corvinus@mountaincable.net

Jó Munkát!
Lendvai-Lintner Imre cscst.
Elnök.
Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Magyaródy Szabolcs, cscst.
Hunyadi Öcs. Mk.
KMCSSZ

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Magyar Szolidaritás Tüze – FELHÍVÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük