Magyar Szolidaritás Tüze – FELHÍVÁS

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.

2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította  e fontos kezdeményezést.  Ennek nyomán otthon, a Kárpátmedencében, Kazahsztántól Honoluluig,  Svédországtól Buenos Airesig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák lángjai.
Ma már az évi munkatervünk állandó része  a Magyar Szolidaritás Tüze.  Kérjük csapatainkat, barátainkat,  hogy ezt  figyelembe véve,  valósítsák meg  e tervet.
Eddigi tapasztalatok alapján  kérjük, hogy a lángok mindenhol a helyi időszámítás  szerint augusztus 20-án, este 21.00 órakor lobbanjanak fel, s a tábortűz/gyertyaláng  a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zeland, Ausztrália vonalától kezdve kelljen útra,  és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban (Hawaii)  aludjék ki.  Így, amikor  Budapesten felröppennek a Szent István napi tűzijáték  első rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton, és Honoluluig még ugyanannyi  órai útja  van hátra.

Valószínűleg nincs olyan időzónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, így csak szervezés kérdése  a megvalósítás: tábortűz Croydonban, Fillmore-ban,  Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Buenos Airesben, Caracasban, Sydneyben,  Csikszeredán, Münchenben, Oslóban, Torontóban, Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban  vagy Körösmezön.  Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felröppenő  első rakétát  tekintsék a magyar szolidaritás tüze  fellobbanásának.

Kérjük a magyar szervezeteket is, OTTHON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON, csatlakozzanak e kezdeményezéshez! Ez a világot átölelő testvéri összetartozás kifejezése váljon hagyománnyá,  és legyen a magyar identitástudat egyik pillére.
Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék E-mailen: corvinus@mountaincable.net

Jó Munkát!
Lendvai-Lintner Imre cscst.
Elnök.
Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Magyaródy Szabolcs, cscst.
Hunyadi Öcs. Mk.
KMCSSZ

One thought on “Magyar Szolidaritás Tüze – FELHÍVÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük