BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ma este az országházban ülésezik a Székely Nemzeti Tanács

Rövid hír: Ma, 2010. nov. 19-én pénteken Budapesten, az Ország Gyűlése Felsőházában ülésezik – a 2003. okt. 26-án Sepsiszentgyörgyön a Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében megalakult, és Székelyföld területi autonómiájáért azóta is legállhatatosabban küzdő, erre a célra alakult köztestület, – a Székely Nemzeti Tanács!

 

Tisztelt Honfitársaim, Kedves Barátaim!

Nagyon régen dobogott úgy a szívem a torkomban az elsők között erre az ülésre meghívottként, mint a napokban erre az eseményre egyre növekvő izgalommal várva!

Közel negyven éve azonos helyen állva, azonos véleménnyel a szívemben, lelkemben még velem lévő – és azóta sajnos eltávozott – feleségemmel együtt jelen lehettünk másodmagunkkal Sepsiszentgyörgyön abban a bizonyos gyönyörű könyvtárban, ahol a jelen lévő közel hatszáz székely küldött a hét történelmi székely szék nevében közfelkiáltással kinyilvánította akaratát a Székely Nemzeti Tanács megalakítására.

Események során vettem azóta tevékenyen részt Erdélyben és Székelyföldön, ahol tanúja és cselekvő részese lehettem a rendkívüli Nemzeti Intézmény sorsa alakításának, erősödésének, és ezzel kapcsolatos növekvő legitimitásának, és egyre jobban a magyar nemzetpolitikát is befolyásoló ténykedésének.

Csak három jelentős eseményt említek, aminek többek között résztvevője és tanúja lehettem: nagygyűlés Kolozsvárott, a Farkas utcai református templomban, nagygyűlés Székelyudvarhelyen a patkónál, és nagygyűlés Gyergyóditróban, a sportpályán, ahol előkerült egy rövid történelmi pillanatra az erre történt eskütétel okán a székelység legféltettebb kegyeleti ereklyéje, a Székely Kehely, melyet az őrzők úgy vigyáznak titkos helyen otthon, szemük fényeként, mint mi itthon Szent Koronánkra.

Kijelentem, hogy az SZNT Nemzeti Alapintézményünkként nyolc éves működése alatt politikailag megkerülhetetlen tényezővé vált, és az európai intézményrendszer is hamarosan tárgyalásra kényszerül megbízottaival.

Az SZNT alakuló preambulumában helyesen egy politikai célra, Székelyföld területi autonómiájának kivívására összpontosított, annak teljes megálmodott intézményrendszerével együtt.

Az Országházbeli ülése számomra – és valamennyi Nemzetben gondolkodó magyar ember számára – azt jelenti, hogy a tanács közel egymillió székely nevében még erősebbre fokozza az autonómiáért folytatott küzdelmét ezzel is, innen is azt üzenve Európának, hogy a nemzeti önrendelkezésünkért folyamatos harcát egy pillanatig nem hagyja abba, egészen a győzelemig, a területi autonómia teljes intézménye működtetése alapjogának kivívásáig.

Számomra még azt is jelenti ittlétük, hogy Nemzetünk egységes és oszthatatlan!

Igyekszem olvasóimnak hűen beszámolni holnap a Felsőházban történtekről, mert jelen helyzetünkben ülésüket tartom a legfontosabb össznemzeti eseménynek.

Adja Isten, hogy budapesti ülésük sikeres és eredményes legyen!

 

Reiner Péter

 

Budapest 2010.11.18.

 

Nemzeti InternetFigyelő

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük