Hirdetés

Lovas István: A CIA Trump ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
A szuperhatalom gépezete őrültként ment neki jövendő főnökének

Példa nélküli az, amit ma a magát a status quo elvesztése miatt halálra aggódó politikai elit és az irányítása alatt álló intézmények tesznek a kitűzött időpont szerint január 20-án hivatalba lépő Donald Trump megválasztott elnök ellen. Ez tényleg már a hosszú kések éjszakája. Ez nemcsak az Egyesült Államokban példa nélkül álló, de egy magát valamire tartó, komolyabb miniállamban is.

Az uralkodó elit számára a világvégét jelentő republikánus Trump megválasztása után az utolsó reményt már csak abban látták, hogy a külügyi posztra az irracionális russzofób hisztérivonat egyik utasa, Mitt Romney kerül.

December 9-én a New York Times már meghúzta a vészharangot, hogy ez bizony nem feltétlenül lesz így.
Másnap, szombaton három újságíró (David Sanger, Maggie Haber­mann és Clifford Krauss) inputja eredményeként megjelent sikítás már azt mutatta, hogy a lap előző napi tétova infója megerősítést nyert, és a külügyeket szinte biztos nem a neokonokkal kart karba öltve dolgozó, a hadiipari komplexumhoz közeli Romney, hanem ellenkezőleg, egy Putyin orosz elnökkel jó viszont ápoló Exxon elnök-vezérigazgató, a hatvannégy éves Rex Tillerson olajmágnás vezeti majd.

A vezető amerikai lap rettegése, de a kinevezés megakadályozásának reménysugara átüt a jelentés első sorain is.

Az így kezdődik: „Kapcsolatai Oroszországgal biztosan nagyítólencse alá kerülnek a szenátus megerősítő meghallgatásán.” A demokratapárti lap a második mondatában már köztársaságpárti törvényhozó imádottját idézi: „John (»Orbán neofasiszta diktátor«) McCain arizonai republikánus szenátor szombaton kijelentette, hogy Tillerson Putyinhoz fűződő kapcsolatai »aggasztanak«. »Azokat meg kell vizsgálnom«, jelentette ki a Fox Newsban, hozzátéve, hogy »Vlagyimir Putyin huligán, erőszakos figura és gyilkos, és bárki más, aki ettől eltérően jellemzi, hazudik«.”

Mondta a közel-keleti országok tömeggyilkos amerikai politikájának egyik fő támasza. Röviden: egy „genocidaire”, ahogy a franciák nevezik azt, aki népirtást akár rutinszerűen hajt végre.
A cikk az utolsó reményszálba kapaszkodva megjegyzi, tekintettel Trump híresen szeszélyes természetére, még a külügyi posztot elfoglaló személyének nyilvános bejelentése előtti utolsó pillanatban megváltoztathatja választását.

Az angol nyelvű izraeli Haaretz nevű napilap tegnap Tillerson kinevezését már címében biztosra véve „Putyin haverjaként” aposztrofálta a kiszemelt külügyminisztert, a cikk alcímében kiemelve, hogy Jeruzsálemnek nyilván csalódást fog okozni az az Exxon-vezér, „akinek ipara hagyományosan kerüli Izraelt és az arab világot részesíti előnyben”. Sőt: Tillerson cége Szibériában fúrt olajért több helyen, és hozott létre stratégiai partneri viszonyt a Kreml tulajdonában lévő Rosznyeft olajvállalattal, amely a rothadt korruptsága miatt bebörtönzött és a Nyugat által ikonosztázként imádott Mihail Hodorkovszkij oligarcha Jukoszának romjaira is épült.

Ráadásul a cikk így kezdődik: „El kell ismerni Donald Trump vakmerőségét. Alig huszonnégy órával az­után, hogy a Washington Post szenzációs jelentésében arról írt, hogy Oroszország megpróbálta a választásokat számára előnyös irányba fordítani, Trump válasza egyértelmű volt, és belemászott a világ képébe: Rex Tillersont…” nevezte ki.

Aki „az életben lévő amerikaiak közül a legközelebb áll Vlagyimir Putyinhoz.” És idézi, amit Trump mondott a Fox News tévének (az egyetlen fősodratú tévéhálózat, amelyet Trump nem közvécének tekint): „Tillerson hatalmas üzleteket kötött Oroszországgal”. Ami nem semmi: az Exxon a világ nyolcadik legnagyobb óriásvállalata.

Trump vakmerősége helyett azonban sokkal inkább azt kell megkérdeznünk, hogyan merészelte a mintegy negyven napon belül – hacsak földszakadás-égindulás nem jön közbe – Trump irányítása alá kerülő CIA ismét minden bizonyíték nélkül azt hazudni, hogy Oroszország segítette Trumpot a győzelemre. A mostani mese szerint azzal, hogy (mint a Washington Post, eme álhíreket magából rendszeresen okádó neoliberális/balliberális lap jelentette a titkosszolgálaton belülről kapott anonim forrásból) míg a demokratapártiak levéltárát meghekkelő, Kreml irányította e-mailekből ömlöttek az anyagok a WikiLeaksbe, addig Moszkva egyetlen, Trumpot zavaró e-mailt nem továbbított a WikiLeaksnek, noha a republikánusok e-mail tárába is belemarkolt.

Erre válaszolt nekik Trump azzal, hogy „ezt ugyanazok az emberek mondják, mint akik azt állították, hogy Szaddam Husszeinnek tömegpusztító fegyverei voltak”. Banánköztársasághoz illik az, ami most Washingtonban folyik. Mint hogy a titkosszolgálat nyíltan szembefordul jövendő főnökével.
Paul Pillar volt CIA-alkalmazott így jajongott: „Trump hajlamos a bosszúra és vékony a bőre. Ez ahhoz vezethet, hogy az elnök és a titkosszolgálatok között a viszony tele lesz bizalmatlansággal és renitens magatartással.”

Ez pedig a jövőben még annál is rosszabb lehet – tette hozzá vészjóslóan Paul Pillar. Arra is utalt, hogy a CIA már most nehezményezi, hogy Donald Trump kevés – mindössze heti egyszeri és nem napi – érdeklődést mutat a jelentései iránt. Miközben, hangsúlyozza a Washington Post című lap, Mike Pence alelnök naponta tanulmányozza őket.

Pedig milyen érdekes lehet a langley-beli hírszerzők heti hétszeri figyelmeztetése arról, hogy Putyin éppen most pucolja fényesre az Euró­pára irányított atomrakétáit, miközben a Russia Today helyszíni tudósításnak álcázott álhírével támad, bemutatva, miként térnek vissza aleppói keresztények a kormányerők és a Szíriába invitált orosz haderők által felszabadított Aleppó belvárosába, hogy templomaikban istentiszteleten adjanak hálát a hirtelen megszűnt terrorista rémuralomnak és pusztításnak.

Az amerikai fővárosban a kétségbeesés hulláma valóban cunami-méretű.

Nincs semmi, ami a viszályra, destruálásra beállt és abból gigaprofitot lecsapoló amerikai elitet jobban feldühítené, mint a béke illata. Amit Tillerson kinevezésének híre mellett táplál az is, hogy a pletykák szerint a nemzetbiztonsági tanácsadói posztra jelölt Michael Flynn-nek és helyettesének, K. T. MacFarlandnek is bizony vannak kapcsolatai Vlagyimir Putyin elnökkel.

Ez – kellő tárgyilagossággal nézve – nem jelenti azt, hogy a mi táborunknak ne lenne némi légypiszok a svejki kocsmában függő császári képen: annak ott van a Tillerson helyettesének szánt neokon John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet és a Pentagon irányítására kiszemelt James Mattis tábornok, aki szintén nagyon nem csípi az orosz elnököt.

De mi, Trump hívei a kompromisszumkötő való világában élünk, ahol már azzal a paradigmaváltással is több mint elégedettek vagyunk, hogy a háború szítására esküdt ellenségeink úgy érzik, vérezve hevernek a csatamezőn, miközben azért, reálisan szemlélve a helyzetet, egy-egy bonbont még bekaphatnak. Kapják. Ha már – vagy ameddig – nem állnak a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság előtt.

Magyar Hírlap

Facebook hozzászólások


3 thoughts on “Lovas István: A CIA Trump ellen

 1. Lovas István (mindig) kitűnő cikkéhez egy magánvélemény: amikor nagyon régen, zöldfülűként olyan emberekkel kerültem munkakapcsolatba, akiket kívülről a legfelsőbb polcra helyeztem, egy-egy(?) az írásban említett megnyilatkozásaik után széttörve hevertek a padlón. Akkori főnököm látva elképedésem, az öreg bölcsek mosolyával vígasztalt, “jegyezze meg kislány, minél intelligensebb valaki, annál aljasabb tud lenni”.

 2. 2016 JÖVENDÖLÉSEI!!!
  BABA VANGA – 1 BOLGÁR ASSZONY JÖVENDÖLÉSEI 2016-ra ÉS AZON IS TÚL!!!
  OBAMA LESZ AZ UTOLSÓ USA ELNÖK!!!
  A NŐK MINDIG ÉRZÉKENYEBBEK A LÁTHATATLAN CSODÁKRA!!!
  FOGADD VAGY TAGADD OLY MIND1…; – LÉNYEG, HOGY BOLDOG LEGYÉL!!!
  A bolgár misztikus Baba Vanga megjósolta 9/11-et, a 2004-es cunamit, és az ISIS-t.

  Miközben olvasol, az események folyamatosan történnek körülötted. Ezen események közül sokat évtizedekkel ezelőtt megjósoltak, ami nem valami reklámfogás a televízióban, vagy valamiféle cirkuszi mutatvány.
  Ezen jóslatok valóra válásának tanúi voltak a világ vezetői és tudósok, miközben sokakban felmerült, hogy egy újabb Nostradamus élt közöttünk.
  Kitől származnak ezek a jóslatok?

  Baba Vanga

  A bolgár származású Baba Vanga (Nagymama) 1996-ban halt meg 85 évesen.
  Halálát megelőzően szentként tisztelték Oroszországban és Európában is. Hogy miért? Mert Baba Vangára úgy tekintettek, mint a Balkán Nostradamusára, aki 85 százalékos sikerrel jósolta meg előre a történéseket.
  Bár a “hatalma” lenyűgöző volt, nem volt veleszületett képessége.
  Egy csúf balesetet követően Vanga örökre megváltozott.

  Baba Vanga eredetileg Vangelia Pandeva Dimitrova néven született egy kis faluban az akkor még az Oszmán Birodalomhoz tartozó vulkáni hegység lábánál.
  Az akkori történet szerint 12 éves korában Vanga egy tornádó miatt vesztette el a látását – a szemei összeolvadtak, és egy koromhoz hasonló anyag fedte.
  Vanga családja rátalált, de túl szegények voltak, hogy látását meggyógyítsák, ezért vak maradt.
  Amikor a tornádó miatt eltűnt és várta, hogy megmentsék, megtapasztalta első látomását.

  Látomását követően Vanga megértette életének célját.

  Képessé vált megjósolni a jövőt, és meggyógyítani azokat, akik betegek voltak.
  Beletelt egy kis időbe, mire Vanga meggyőzött másokat, de hamarosan hűséges követői lettek.

  Pszichikus képességei

  Baba Vangát élete során több tudós és híresség kereste fel. Történészek érkeztek a világ szinte minden tájáról, hogy tanúi legyenek képességeinek, és megfejtsék tudását.
  Baba Vanga a bolgár kommunista párt vezetőinek is tanácsadója lett. Ezek a vezetők megfigyelés alatt tartották őt, és állítólag kihasználták adottságait.
  A találkozókat és otthonát is lehallgatta az ország titkosszolgálata. Baba Vanga jóslatai többek voltak puszta spekulációnál, melyekre fokozottan védett titkokként tekintettek, melyek figyelmeztettek a világon bekövetkező katasztrófákra.

  Néhány Baba Vanga jóslatai közül, melyek valóra váltak

  Vanga az 1950-es években megjósolta a globális felmelegedést és a 2004-es szökőárt.
  Beszélt a sarki jégsapkák olvadásáról, és óriási hullámokról, melyek lecsapnak a partokra, mindent elpusztítva maguk után.

  “Minden megolvad, mint a jég. A hideg meleggé válik, és a vulkánok felébrednek,” – mondta Vanga.

  1989-ben Vanga megjósolta a 2001. szeptember 11-i terrortámadást New Yorkban.

  “Horror! Borzalom! Az amerikai nép zuhanni fog, miután acél madarak megtámadták. A farkasok egy bokorban fognak üvölteni, és vér fog feltörni.”

  1980-ban Baba Vanga megjósolta a “Kurszk” orosz tengeralattjáró 2000-ben történő elsüllyedését.

  “A Kurszkot víz fogja borítani, és az egész világ sírni fog,” – mondta Vanga.

  Vanga azt is megjósolta, hogy egy afroamerikai lesz az Egyesült Államok 44. elnöke, és hogy ő lesz az utolsó elnök!!!

  Vanga néhány próféciája 2016-ra és utána

  2016: A muszlimok megszállják Európát. A rombolás éveken keresztül fog tartani, míg végül kiűzik a legtöbb európait.

  2028: Az emberiség a Vénuszra utazik, hogy új erőforrásokat próbáljanak találni.

  2048: Rómát elnevezik az iszlám kalifátus fővárosának. A világ az iszlám uralom alatt virágzik.

  2076: A kommunizmus visszatér Európába és a világ többi részére.

  2084: A természet újjászületik (?)

  2100: Egy ember alkotta nap világítja meg a világ sötét oldalát. (A tudósok már 2008 óta dolgoznak egy mesterséges nap létrehozásán nukleáris fúziós technológia segítségével)

  2130: A civilizáció a víz alatt fog élni idegen életformák segítségével.

  2262: A bolygóknak megváltozik a pályája.

  3005: Egy háború lesz a Marson.

  3797: A Földön minden meg fog halni. Az emberi faj elég fejlett lesz erre az időre, hogy más csillagrendszerekbe utazzon.

  Jelenleg

  Baba Vanga megjósolta az ISIS felemelkedését, és a “Nagy muszlim háború” gondolata foglalkoztatta. Sokak számára egy világvége őrület közeleg. Dermesztő próféciák szerint 2016 az az év, amikor a muszlimok megtámadják az európai területeket azon terv részeként, mely a 2010-es arab tavasszal kezdődött.

  Gondoljunk csak az elmúlt évekre, és láthatjuk, hogy az ISIS egyre közelebb van Európához azáltal, hogy bevették Szirte városát Líbiában, kilátással a Földközi-tengerre.
  Szirte jelenleg a saria törvény szerint működik.
  Vezetői nemrég keresztre feszítésekkel és lefejezésekkel szilárdították meg a hatalmukat.
  Lehet, hogy Vanga jóslatai a szemünk láttára válnak valóra?!

  https://www.youtube.com/watch?v=zoS_5tisBu0

  1. Kedves Pálos Trend!
   Az Ön által leírtak miatt elképzelhető, hogy ugyanolyan hozzászólásokra számíthat, mint a NIF-en is megjelent “Putyin és a bolgár jósnő” c. írásom után én is megkaptam: “Baba Vangára komoly ember nem hivatkozik.” Javaslom: ne is vegye az ilyeneket figyelembe.
   Trumpra visszatérve. Valóban van rá némi – de jelen állás szerint igen csekély – esély, hogy nem lesz az USA 45. elnöke, ugyanis szerintem a háttérhatalom elleni harcát készíti elő! Ráadásul túl nyíltan. Részletesebben erről a “Hétfőn eldőlhet ki lesz az USA 45. elnöke?” címmel olvashat.
   Madarász László

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Érdekesen magyarázta a bankok és a nagyvállalatok adóinak csökkentését a Fidesz szóvivője – Komoly válasz helyett kártyanaptárat kaptunk a szóvivőtől
Megalázó bánásmód, durva jogsértések a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft.-nél

Tállai András még mindig a Jobbikra kenné az elbukott népszavazást
Close