KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Londonban keresik az ukrajnai pénzt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Fotó: RIA Novosztyi

Április 29-én és 30-án az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az önjelölt kijevi kormányzat képviselői Londonban azzal foglalkoznak, hogy meghatározzák, hol és hogyan keressék a többmilliárdos nyugati befektetéseket, amelyek eltűntek Ukrajnában.

Az UFAR-nak nevezett fórum, amely az aktívumok visszahozásával foglalkozik, azonban csak a Viktor Janukovics elnöksége idején ellopott pénzekkel törődik. Mintha előtte és utána a becsületesség és a tisztesség uralkodott volna.

Európa pénzügyi fővárosába megérkezett az amerikai pénzügy- és az igazságügyi miniszter, közel 20 országból a különféle pénzügyi ellenőrző szervek képviselői, valamint Arszen Avakov ukrán belügyminiszter. Egyébként őt 2013 elejéig pénzügyi machinációkkal és törvénytelen földeladással vádolták. A február 21-i katonai puccs után beszüntette ezt az eljárást.

A londoni konferencia elég furcsa, hiszen a pénzügyi szakembereket, a bankárokat zavarja a nyilvánosság: a pénz, és annak felkutatása sem kedveli a zajt. A londoni találkozó éppen ezért inkább egy show műsorra hasonlít, mintsem komoly foglalatosságra – jelentette ki Borisz Mezsujev orosz politológus.

Természetesen politikai nyomásról van szó. Olyan kísérletről, hogy igazolják: mindenki korrupt, aki Amerika, Európa, a nyugati választás ellen van. Akik viszont mellettük, azok eszmei emberek. Propaganda gyakorlat ez, a „könnyed erő” eleme.

Arszenyij Jacenyuk a londoni találkozó előtt fantasztikus összegek ellopásával vádolta meg a Janukovics-rendszert. Állítólag 2009 és 2013 között Ukrajna arany készletéből eltűnt 20 milliárd dollár, 37 milliárd kölcsön, és az adóparadicsomokba vándorolt több mint 70 milliárd dollár, és még további 70 milliárd dollár adósságról is szó van. Ha ezeket összeadjuk, olyan összeget kapunk, amelyről hajdanán iráni sah, vagy Markos, a Fülöp-szigetek egykori elnöke sem álmodhatott.

Egyes szakértők azt mondják, hogy a londoni konferencia inkább azoknak az összejövetelére emlékeztet, akiket megloptak a klienseik. Hiszen az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Svájc, Liechtenstein és más résztvevők saját pénzüket keresik. Az ukrajnai „demokratikus vezetők” generációi által ellopott összegek befektetésekként és kölcsönként érkeztek Ukrajnába, és „távoztak” a nyugati offshore-cégekhez, bankokhoz és ingatlanokba.

Az orosz szakértők szerint az új ukrán vezetőknek nem kell örvendezniük. Inkább aggódniuk. Ha ugyanis a Nyugatnak vannak kompromittáló anyagaik Janukovicsra, akkor rájuk vonatkozóan még inkább.

Oroszország Hangja

0 thoughts on “Londonban keresik az ukrajnai pénzt

 1. A jelen írásban bibi van!
  Virtuális pénzt szeretnének most állami javakra váltani!
  Mint mikor nálunk bitorolta a tisztséget Bajnai.
  Még a Nemzet szent erekjéit is el szerették volna vinni a hitelekért cserébe!

 2. Véleményem teljesen megegyezik Kovács Tibor véleményével!
  Az ukrajnai események gerjesztésében oroszlánrésze van a CIA-nek valamint a Moszadnak.
  Loviaguin Alexander

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: