KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Levél a felsőzsolcai cigányhelyzetről

Szüleim Felsőzsolcán élnek, lassan 30 éve. Június elején jött az árvíz, amit külön nem részleteznék. A ház félig összedőlt, lakhatatlanná vált, az önkormányzat bontásra ítélte. Szerencsére volt biztosítás, bár ez is külön történet. Úgy néz ki, hogy fedezi egy új ház építési költségeit. Édesapám, mint „vasas” szakember rendelkezik egy 130 nm2-es műhellyel, ami szintén bontásra lett ítélve. A gépek egy része (2-3 milliós nagyságrendű tétel) még menthető volt. Napokon keresztül pakoltunk, selejteztük a MÉH-be kerülő dolgokat.

Július 1-jére virradóra a helyi „kisebbség” önkényesen elvitte egy részét a MÉH-be készülendő dolgoknak, illetve ami még ép volt, azt is tönkretették. A kábeleket levagdosták, használhatatlanná téve a gépeket. Rendőrség, feljelentés. Ott az a válasz érkezett, hogy csak jogtalan behatolás, nem betörés, mert nem volt kulcsra zárva a ház. Kérdezem én, hogy kidőlt falú házat hogyan kulcsoljak be?

Az önkormányzattól nem kaptunk konténert, azt mondták, hogy pakoljunk ki mindent a ház elé, szombaton lesz lomtalanítás. Pénteken, azaz a jogtalan behatolás másnapján pakolás közben a bátyám rájuk szólt, hogy ne vigyenek el innen semmit. Szó szót követett, azzal ment el a helyi kisebbség neves szereplője, hogy: „megtalállak”!!! Sok idő nem telt el, kb. fél óra. Visszajött 5-6 társával együtt. Én voltam, aki kiment a kapuba, hogy ki jött. Az első mondat, amit hallottam kintről az volt, hogy: „Mindenki fogjon egy ütőszerszámot a kezébe!!” Ezt követően elszabadult a pokol. Mi öten a saját, zárt kerítésünkön belül próbáltunk a kintről érkező tárgyak (autógumi, szögvas, síléc kötéssel, és még sorolhatnám) elől ugrálni, és csak a szerencsének, illetve a lélekjelenlétünknek köszönhető, hogy nem lett bajunk. A 107 természetesen nem vette fel, a 112 automata. Mire a rendőrség kiért, már rég nem voltak sehol. Úgy mentek el, hogy meg fog mindenki dögleni, ott nem lesz nyugta senkinek, ha leüli az 5 évet, akkor is tönkretesz mindent és mindenkit ott… Csoportosan elkövetett garázdaság, életveszélyes fenyegetés, stb…

A hírekben, médiában nem jelenhet meg. Aki cigányozik, rasszista. Az én – mint adófizető állampolgár – kárán próbálnak meggazdagodni, a jog, ombudsman és társai őket védi, az én pénzemen. Kérdem én: Hol tudok ennek hangot adni, ki áll majd az én és tisztességes szomszédaim, rokonaim oldalára, nem az ő jogaikat védve, az általam keservesen megkeresett adóforintjaimból? Hol van ilyenkor Pintér Úr, mint Belügyminiszter? Hol van Orbán Viktor, ősmagyar?

Szeretném megvédeni a nyugdíjas szüleimet, a környéken élőket, mert más választásuk nincs, mint ott leélni az életüket…

D. H.

Jövőnk.info

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Levél a felsőzsolcai cigányhelyzetről

  1. Felsőzsolca lakossága, 50%a roma, 20 % öreg, ki is a kisebbség, és mi a trendi? Nem a nyugdíjunk, de a segílykét ki fogja megtermelni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük