Hirdetés

Létbiztonság, rend és elszámoltatás – A Jobbik évadnyitójáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2014. január 18-án tartotta évadnyitó ülését Újbudán, a Sportmaxban a Jobbik, melyen több, mint kétezren vettek részt. A rendezvényen jelen volt az iráni és az iraki nagykövet, valamint számos ország képviseltette magát. A rendezvény hagyományosan a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. Az igényes kulturális műsorban felléptek: Délvidékről a Fokos népzenei együttes, Sűrű Tamás kétszeres magyar bajnok, foci-freesytle játékos, Kassai Kaszás Imre előadóművész, Bálint Natália operaénekes, Kurul dobosok, és Vári-Kovács Péter előadóművész.

Pongrátz Gergely érdemkereszttel tüntették ki Csath Magdolna közgazdász egyetemi tanárt, a Százak Tanácsának tagját, aki elmondta, hogy büszkeséggel tölti el a kitüntetés, és „a legfontosabb az, hogy mindenki nemzeti elkötelezettséggel végezze a munkáját, szakmájában pedig legyen tisztességes”. A kitüntetést Vona Gábor pártelnök és Murányi Levente adták át. A rendezvény Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök jelölt beszédét követően a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével zárult. Szünetet követően az Ismerős Arcok együttes adott koncertet.

 

Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt, beszédét a jelenlegi állapotok felvázolásával kezdte.

 

A magyarok jövőképe

Ma, hazánkban kétféle párhuzamos jövőkép érzékelhető. Egyik oldalon a TV-műsorok segítségével lebutított, azok függvényében élő, az ország sorsával nem foglalkozó tömegemberek érdektelensége, mely ezáltal az ország elpusztulásához vezet. A másik oldalon azoké az embereké, akik a haza, a megélhetés, a becsület jegyében a hazugságság ellen, az igazság kimondásával küzdenek egy szabad Magyarországért és jövőjéért.

A 10 esztendős Jobbik az utóbbihoz tartozik, mely bár az új erőt jelenti, de már meglehetősen sok tapasztalattal. Az igazság kimondása önmagában nem elegendő, annak bizonyítása elengedhetetlen. A Jobbikot nem a hatalomszerzés motiválja, hanem Magyarország sorsáért való aggodalom – mondta Vona Gábor.

A negyedszázadnyi eltelt idő

Az eltelt 24 év „fekete menü-sorában” elsőként említette, hogy az emberek bizalom vesztettek lettek, mivel a hatalomra kerülő kormányok szinte minden nemzeti vagyontól megfosztották az országot. Napjainkra odáig jutottak, hogy „lopni is csak magánvagyont lehet”. Maradt még a föld, és a trafikmutyi.

Eközben az államadóság változatlanul nő, napjainkban 22.728 milliárdra, négyszeresére emelkedett. A kormányok mai napig elzárkóznak annak újra tárgyalásától, holott azt már a rendszerváltozáskor meg kellett volna tenni.

A hazai üzemek, gyárak eltűntek a privatizáció következtében. Új tulajdonosaik bezárták, felszereléseit elvitték, s ha netán nem, a magyar munkások helyett sajátjaikat hozták ide. A mezőgazdaságot is tönkre tették. Félmillió szociális emigráns hagyta el az országot.

Desszertnek az EU csatlakozást említette, amitől jólétet, igazságosságot vártak az emberek, de helyette gyarmati sorsot kaptak. Az EU fejlődés helyett eutanáziát hozott az országnak.

Kivándorlás a második Trianon

Az a tény, hogy félmillió magyar ember megélhetési gondok miatt hagyta el az országot, az egy második Trianon. És nem minősíthető „kalandvágy”-ként a szociális emigráció. Ráadásul ezeknek az embereknek a szavazását is megnehezítették, mert ők nem szavazhatnak levélben, ami már a választások legitimitását veszélyezteti. Vona Gábor véleménye szerint, aki ezt a bizonyítványt megszerezte, annak mennie kell.

A devizahitelesek nem segélyt kérnek, hanem igazságot!

Látva a kormány imitált megoldásait, pártja létrehozta a kérdésben a kerekasztal tárgyalásokat. Erre a devizahitelesek érdekeit képviselőket is meghívták, akiket a kormány kihagyott a tárgyalásokból. Sajnálatosan itt a meghívás ellenére sem képviselteti magát a kormány és a pártok. A Jobbik a devizahitelesek mellé áll, részt vett a Kúria előtti megmozduláson is. Februárban tüntetés sorozatot terveznek az egész országban. Amennyiben a „baloldal” nyerné meg a tavaszi választásokra, a devizahitelesekre kilakoltatások várnak.

A Föld-kérdés a végső Trianon

A föld-kérdés nemzetstratégiai ügy. A magyar föld védelmének hiánya pedig a végső Trianon a magyar nemzet számára. Ezért vállalták fel a Jobbik képviselői – minden következményt vállalva – az országgyűlésben a pulpitus elfoglalását is. Sajnos a társadalom egyik fele átlátja, érti ezt a kérdést, de a másik fele nem. A termőföld magyar kézben tartására mindenkép szükség van, mert ezen áll vagy bukik a jövőnk. Ennek felépítése a magyar mezőgazdaság és a magyar feldolgozóipar újjáélesztése nélkül nem lehetséges. Ezért a január 20-ával kezdődő héten népszavazást kezdeményeznek a magyar föld megvédéséről, és a magyar európai uniós csatlakozási szerződés módosításáról. Magyarországon ribillió lesz, ha nem változik a földvédelem-jelentette ki a pártelnök.

Elismerően szólt Tanka Endréről és Hossó Andreáról, aki az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője.

Pártokról szólva kifejtette, hogy a „baloldali” pártok az alkalmatlanok szövetsége. Az MSZP 12 év alatt nem változott. Képtelenek megújulni, mert igazi lényegük, hogy kommunisták. Kun Béláék és Rákosiék utódai. Kunczéra és Fodorra kitérve szólt arról, hogy olyan megszűnt pártok vezetőinek, akik több százmilliós adósságot hagytak az adófizetőkre, nem volna szabad indulni a választásokon. A Fideszt jellemezve azt mondta: „A Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, és úgy tesz, mint az MSZP.” Úgy tesznek, mintha segítenének az embereken, valójában viszont rájuk teszik a terhet. Soha nem dolgozott ennyi ember közmunkásként és vállalt munkát külföldön. A devizahitellel kapcsolatban az időt húzzák, a bankadó is átkerült az emberekre – jelezte többek közt. Az IMF-hitel megszűnését rosszabb dollárkötvények váltották fel. A közbiztonság pedig egyre romlik. Az elszámoltatás és a korrupció felszámolása pedig várat magára.

Egyre többen vannak az országban azok, akiknek az elmúlt 24 év politikájából elegük lett. A Jobbik ide tartozik. 24 év politikáját kell leváltani. Szükségesnek tartana egy hármas miniszterelnök-jelölt vitát, ahol a programjaikat vitatnák meg sportszerűen.

A Jobbikról

A Jobbik választási programja elkészült, amit februárban ismertetnek. Alapelvük egy reális, szebb jövő. A problémák kimondásával, a megoldásra is tesznek javaslatokat. Hármas céljuk: a megélhetés biztosítása, a rend és az elszámoltatás.

Határon túli politikájuk

Számukra a nemzeti összetartozás nem szavazati kérdés. A választások után is, bárkire szavaztak az elszakított területek magyarjai, számíthatnak a Jobbikra.

Külpolitika

A Visegrádi mellett szükségesnek tartanak egy Észak-Dél tengely kialakítását, az Északi tengertől az Adriáig, Lengyelországtól Horvátországig. Problémáktól terhesnek tartja az Euro-atlanti szövetséget, mely sok kárt okozott. Véleménye szerint egy Eurázsiai szövetségre lenne szükség, mely tiszteletben tartja a nemzetállamok szuverenitását. Meglátása szerint Oroszországgal, Törökországgal és Németországgal kellene olyan megegyezésre jutni, mely hazánk számára előnyös. Semlegesként minden féllel szükséges jó kapcsolatot kialakítani.

Közbiztonság

Megszaporodtak a gyermekek, nők, idősek ellen elkövetett bűncselekmények. Különösen az iskolai erőszak, mely szinte minden területen megtalálható a lopástól a nemi erőszakig. Újabban iskolai öngyilkosságok történtek. Hatalomra kerülésük esetén felállítják a csendőrséget, visszaállítják a halálbüntetést, és bevezetik az önköltséges börtönöket, valamint felvetik a kémiai kasztrálás lehetőségét is.

Magyar-cigány együttélés

Ennek a kérdésnek egyértelmű közbiztonsági vetülete van. Ma ez tabu-téma. A cigány szót szinte mindenhonnan száműzik, még az étlapokról is. Szükséges, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok kell, hogy vonatkozzanak, akár magyar, akár cigány az elkövető.

Arra a kérdésre, hogy hatalomra kerülésük esetén mi lesz a cigány emberek sorsa, a következő választ adta: „Tisztességesnek jobb lesz, a tisztességtelennek rosszabb.”

 

Elszámoltatás

Ebben a témában nincsenek jobbikos érintettek, csak a többi párt érintett.

A mentelmi jogot megszüntetnék, bevezetnék a visszahívás intézményét, feloldanák a titkosításokat, az országgyűlési képviselők bűnelkövetésére dupla büntetést javasolnak.

A Jobbik politikai célkitűzései:

A magyarság szellemi egyesítése, a megosztottság megszüntetése. A problémákon nem túllépni kell, hanem megoldani- hívta fel a figyelmet- a pártelnök. Olyan magasról szemlélni azokat, ahonnan mindenki átlátja, és felismeri, hogy mindannyian Atilla unokái vagyunk.

Vona Gábor számára a Jobbik nem cél, hanem eszköz a magyarság megmentésére. A közelgő választási kampány, kőkemény lesz. A választójogi rendszert úgy mutatta be, mint egy narancssárga foci meccset, ahol minden és mindenki narancssárga, a kormánycsapatnak azonban nincs kapuja, így tehát gólt sem lehet oda rúgni. A Jobbiknak nem csak a meglévő bázisára kell számítania, de a bizonytalanokat is meg kell keresniük. A Jobbik szimpatizánsaitól nem csak szavazatot vár, arra kéri őket, legyenek a Jobbik médiái.

Vona Gábor optimista, mert

–       A legjobb program a Jobbiké.

–       Nem kell hazudniuk.

–       A 35 év alatti fiatalok körében ők a legnépszerűbbek.

–       Az internet hatalmas erő, és a kommunikáció terén ezen a területen jól állnak.

–       Sikeresek az óriás plakátjaik (nem másokról készítik, hanem a saját táborukról).

–       Álruhás kampánya sikeres volt, és továbbra is folytatja, mert a Jobbiknak mindenki számít. Sokféle ember sorsával ismerkedett meg. Minden helyen egy teljes műszakot dolgozott le.

–       Sikeres eredményeik vannak. Monorierdő, Tuzsér, Ásotthalom jobbikos polgármestert választott. Ha egy közösség bizalmat szavaz számukra, azzal nem visszaélnek, hanem meghálálják.

 

Vona Gábor üzenete:

 

A pártelnök bátorító üzenettel zárta beszédét. Ismeri a táborát, a céljaikat, a bátorságukat, a félelmeiket, a szívüket. Mert ugyanolyanok mindannyian. Egy nemzethez és egy törzsbe tartoznak.

Az elmúlt időben több országban járt, és azt tapasztalta, hogy „minden nemzetnek van célja, hogy minden nemzet feladata dicsővé válni, megtalálni a feladatát, és a küldetését.” Csodálatos nemzetek, nagyszerű történelmek, dicső, példaadó hősök oly sok helyen fellelhetők.  De „Sehol nem jutott eszembe, hogy bárkivel is cserélni akarnék (…), hogy miért vagyok magyar, és nem valami más. Mert (…) minden tragédiájával, és minden rá váró rettenetes megpróbáltatásával együtt, ez az én népem. Ez az én nemzetem. Ez az én vérem. Ide tartozom. Ide tartozom közétek.”

El kell taposni minden kishitűséget, az ősöket és a történelmet felidézve gyermekeink jövőjére kell gondolni. „Küzdjetek és harcoljatok velem együtt a győzelemig! Ne feledjétek soha: mi Atilla unokái vagyunk. És Atilla unokái nem félnek senkitől és semmitől.”

A teremben a rendezvényt egész idő alatt mindvégig izzó, együttgondolkodó és érző hangulat jellemezte. Vona Gábort felállva ünnepelték. Beszédét követően a Szózat és a Székely Himnusz közös éneklése töltötte be a termet.

Orbán Éva

Nemzeti InternetFigyelő

Facebook hozzászólások

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás