KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondatnák Zoltai Gusztávot

Civil kezdeményezésre indult aláírásgyűjtés, mely lemondásra szólítja fel Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz ügyvezetőjét. A felhívás szerzői szerint csak így állhat helyre a „jog és a tisztesség” tekintélye.

Zoltai Gusztáv, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának lemondását és lehallgatási ügyének kivizsgálását kérő aláírásgyűjtés indult pénteken. A Mandiner szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentum szerzői Vajda Károly irodalmár-hermeneuta, Novák Attila, a Szombat szerkesztője, a Magyarországi Cionista Szövetség egykori elnöke, valamint Zalai Gábor.
A felhívás szerint Zoltai Gusztáv a Központi Nyomozó Főügyészség által hitelesnek elismert lehallgatási jegyzőkönyv alapján áthágott egy morális határt. Ez a szerzők szerint alkalmatlanná és méltatlanná teszi hitközségi funkcióinak betöltésére. A lemondás elmaradása esetére kérik Feldmájer Péter ügyvédet, a Mazsihisz elnökét, hogy haladéktalanul határolódjon el Zoltaitól és funkciójából távolítsa el őt. Ezzel a lépéssel „jog és a tisztesség” tekintélyét állítanák vissza.
Forrás: mandiner.hu
Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Lemondatnák Zoltai Gusztávot

  1. Egyetértek a kezdeményezéssel, a volt munkásőr őrnagynak semmi keresnivalója nincs még a mazsihisznál sem.
    És egyben szeretném, ha vizsgálat indulna az általa emlegetett Tordai-ügy kivizsgálása ügyében is!

  2. Ezek azt hiszik még vajon, hogy Aczél et. még él? Mit keres a vallását tekintve nem, de származását tekintve zsidó Zoltay? Egy régi kommunista, aki soha nem hitt Istenben, és köze nincs a zsidó hitélethez. Ja, meg a cigányok kárpótlási ügye…. és sorolhatnánk. Menjen a fenébe nyugdíjba, úgyis mint kommunista, és úgy is mint e szervezet vezére óriási nyugdíjat fog kapni. Hagyja már békén a tisztességes magyar zsidóságot magyarként élni, és ne utáltassa meg őket még a leggalamblelkűbb emberrel is. Lejárt az ideje. Ma már nem tud sikálni… az elvtársai vagy sitten vannak,vagy sitten lesznek… tán vele együtt, de ő bizonyára élvezné a dolgot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük