"Legálisan" akarják megölni Tóásó Elődöt!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Koncepciós pert indítottak Tóásó Előd ellen, hogy megfélemlítsék és hivatalosan ” megöljék ” Szerdán idézést kézbesítettek Tóásó Előd, Mário Tadic és két másik személynek, egy újabb ügyben.

A vád : szökési kísérlet. A per célja, Tóásó Előd megfélemlítése, és az El Alton található Chonchocoro börtönbe való szállítása. A börtön 4300 m magasan található, csak köztörvényes bűncselekménnyel elítéltek lakják, és rendkívül veszélyes. Nincsen folyó víz a börtönben, hanem a gleccserről vízgyűjtő medencébe összegyűjtött víz, szolgál ivóvíz gyanánt, ami a külföldi és a normál körülményekhez szokott rabok rendszeres halálához vezet.

Előd esetében az életveszély fokozott és biztos, tekintettel arra, hogy ilyen magasságban egy szív-műtött ember élethez való esélye minimális. Az idézés kézbevétele után azonnal a Magyar Kormányhoz fordultunk, és kértük sürgős közbelépésüket, hogy megakadályozzák Előd nyilvános, egy koncepciós, nevetséges, hamis vád kapcsán való átszállítását, és balesetben vagy tüdőembóliában való elhalálozását. A tegnapi napon 9.30 perckor volt a tárgyalás kiírva, ahová a bolíviai sajtó és az ellenzéki parlamenti képviselők nagy erőkkel vonultak fel, a tárgyalást azonban valamilyen, ismeretlen okból nem tartották meg, és áttették keddre. Az egyik bolíviai képviselő szavait idézve, azt kell mondanunk, hogy a vád nyilvánvalóan hamis, és koncepciós , Tóásó Előd és Marió Tadic csupán a Las Americas hotel golyói elől ” szöktek meg „, és Evo Morales kormányának a jelek szerint a legfontosabb feladata lett, hogy a gyanúsítottakat több mint egy év jogtalan fogva tartás után legálisan megölesse.

Kérem akinek kapcsolata van a Magyar Külügyminisztérium bármelyik tagjával, lépjen velük kapcsolatba, és lobbizzon Elődért, Előd életéért.

Tóásó Edit
Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük