Kunszentmárton is "elesett" ??? – Még éppen nem, de már kb. a lejtő közepén van lefelé!!!


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!
Forrás: http://kkaresz.hu/ Fotó: Sárközi Katalin

Levelet írtak a kunszentmártoniak. No, nem most, még idén áprilisban. Meg is címezték. Csakhogy közben mintha megállt volna az élet, legalábbis, ami helyzet normalizálásának szándékát illeti. Az alábbi levél jó bizonyság arra nézve, hogyan is működnek az illetékes hatóságok és szervek hazánkban. Bocsánat, rosszul fogalmaztunk. Pontosabban, hogyan nem működnek, a közigazgatási és a hozzájuk kapcsolódó szervek, jól megfizetett vezetőik irányítása alatt.

No de, meséljenek a kunszentmártoniak:

“Süllyedő világ” – modernkori rabszolgaság című könyvhöz némi adalék

Jászkun Volán Zrt. Vezetősége Szolnok

Boldog István országgyűlési képviselő Úr

Kunszentmárton Polgármesteri Hivatala

Kunszentmártoni Önkormányzat Képviselői

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

ÁNTSZ Kunszentmártoni Kirendeltsége

Városi Egészségügyi Központ – Tüdőgyógyászat

Kunszentmártoni Városi Rendőrkapitányság

J-N-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányság NAV Szolnok

NAV Budapest ORFK Budapest

 

Tisztelt Címzettek!

Igen sokan, elég sűrűn, nap, mint nap igénybe vesszük a Volánbusz utasszállítását. A várótermet is használnánk  sokan, de évek óta “ember alatti” viselkedésű személyek garázdálkodását már nem tudjuk elviselni, ezért télen-nyáron  inkább nem megyünk be a váróterembe.

De folyamatosan nyomon követjük a Buszállomási történéseket kívül-belül.

 

A Jászkun Volán Zrt., bármely egyéb kereskedelmi üzletek, és ipari üzemek, az emberek igényeinek kiszolgálása által a pénzbevétel miatt vállalkoznak, tevékenykednek.

Semmilyen ipari és kereskedelmi vállalkozás, így a Jászkun Volán Zrt., sem engedheti meg, hogy

-jó hírnevét,

-külső megítélését,

-bevételét, bárki, ill. akárkik lerontsák!

Nem engedheti meg a Jászkun Volán Zrt., hogy

-ingatlanát rongálják garázda, (adót nem fizető) egyének,

-akik félelmet, viszolygást keltenek más normális jegy/bérlet vásárló (adófizető) ügyfeleiben.

1)

Egy rendszeres “látogató” egyén :

-már több éve napközbeni székhelye a kunszentmártoni Buszállomás

 

-semmilyen jegyet/bérletet nem vásárol, gazdasági hasznot nem termel a Jászkun Volánnak,

-koldulása, arrogáns követelőzése az utasoktól, járókelőktől, a Buszállomás teljes ingatlanán, erősen rontja a Jászkun Volán jó hírnevét. E tevékenységét a város más forgalmas részein is űzi, iparűzési adó fizetése nélkül. Ez az arrogáns koldulás jogilag tiltott.

Valószínű kevés ember van Kunszentmártonban, akitől még nem kért/követelt pénzt. Legtöbb esetben “befekteti” alkoholba az összekoldult pénzt.

-mosdatlansága, visszataszító szaga, ellenérzést kelt a jegy/bérlet vásárló utasokban

-távolról, vidékről busszal ideutazók ahogy kilépnek a buszból Kunszentmárton földjére, e személlyel találkozhatnak   először, akinek arrogáns koldulása az “első személyes élmény” részükre Kunszentmárton nevezetességeiből.   Ugyanezzel a dicsőségtelen helyi élménnyel távoznak városunkból, amikor elutaznak innen busszal.

(igaz, hogy Kunszentmárton címerében szerepel a koldus, de ez koldus már nem olyan koldus)

-ápolatlansága miatt , külső ránézésre is az állapítható meg, hogy akár fertőző betegségben is szenvedhet

 

-erre még nagyobb esélyt látni a köpeteinek „vizuális” megvizsgálásakor, első ránézésre is.

Köpködése előtti hangeffektusa, hangkeltése, „mélyből”, tüdőből jövő, beteg szervezet anyagára utal, állandó szipogása, köhögése mellett. A váróterem levegőjét tele köhögi.

A járdára szétköpködött sárgás, zöldes köpete laikus szemlélő számára is fertőző tüdőbetegségre utal. Másokat is könnyen megfertőzhet, akiknek gyengébb az immunrendszerük.

Bárki, aki e köpetekbe belelép, széthordja cipője talpán a Volán/Buszállomás ingatlanán, akár más üzletekben, akár otthonában is, további fertőzésgócot okozva.

Természetesen pontos diagnózist csak alapos orvosi vizsgálat tudna megállapítani. Fertőzés esetén ez már közegészségügyi problémát vet fel.

 

Életvitelszerűen használja a Buszállomás várótermét, annak nyitvatartási idejében. Ott eszik, iszik, alszik, elfoglalva egy egész padot a jegy/bérlet vásárlók elől. Itt gyűjt erőt a további koldulásaihoz.

Noha van állandó lakhelye, azaz nem hajléktalan. Szinte ez az “otthona”. Ki lehetne tenni a Buszállomás falára a “Hotel Menta” cégtáblát (beceneve után).  Ráadásul nyugellátást kap az Adófizetők adójából!

Zseniális! Kétszer nyúlja le az Adófizetőket! Egyszer a nyugdíjával, majd mégegyszer az arrogáns koldulásával Amelyik orvos leszázalékolta, nyugdíjazta, ahhoz kéne beköltöztetni hogy minél jobban megismerjék egymást.

Mosdatlanságából még az is adódhat, hogy tetves. Ha igen, úgy a Jegy/Bérlet vásárló utasokat nem lehet hagyni megfertőződni az apró rovarjaival.

 

A közelmúltban többen felháborodva láttuk, hogy az egyik önkormányzati városvezető is ad pénzt az arrogáns koldusnak. Holott “hal helyett hálót”, azaz munkát kellett volna adnia neki, mert az erőnléte bírna bármilyen fizikai munkát is, hiszen sokat járkál a város forgalmasabb részein is, koldulása miatt. Ezt a jó kondícióját, erőnlétét kamatoztatni lehetne Buszállomás körüli beton bontásából származó nagy betondarabok, kb. 5 kg-os kalapáccsal történő szétaprításával. Ezáltal a város társadalmának eddig effektív hasznot nem hajtó, /-hanem a lakók pénztárcáinak veszteséget okozó-/ jó erőben lévő arrogáns koldus a várható közeli hatósági intézkedések után végre hasznot termeljen, Kunszentmárton útalapjaihoz szükséges kövek, betondarabok összetörésével.

(Referencia példa: Érpatak nevű település, interneten megtekinthető termékbemutató kisfilmje a kézikalapácsos betontörésről)

A fentieket összegezve Jászkun Volán Zrt., mint gazdasági társaságnak joga van a buszállomás teljes ingatlanáról  kitiltani e „rendszeres” látogatót, mint ahogy bármely más cég, vagy intézmény is megtenné vele.

Ez olyan, precedens eset, mintha bárki lakásába bemenne hivatlanul, és ott a nappaliszoba heverőjére lefeküdne.  Persze, hogy a házigazda azonnal kitenné a szűrét.

 

2)

A nap, mint nap randarílozó, falakat összefirkáló, ordibáló, szemetelő „fiatalok”, helyi és vidékről busszal bejárós diákok is sokszor zavarják viselkedésükkel a normális várótermi nyugalmat igénylő Jegy/Bérlet vásárló (Adófizető) utasokat.

A köznyugalom érdekében őket is mód kell legyen „kitessékelni”a Váróteremből, különösen akinek nincs jegye/bérlete, és láthatóan évek óta szinte több órákat töltenek el idejükből a váróteremben, elfoglalva a padokat, asztalokat a tényleges utasok elől, tehát semmilyen hasznot nem hoznak a Jászkun Volánnak.

3)

Délutántól zárásáig a helyi “fiatalok” foglalják el, és össze-vissza szemetelik a várótermet. Falak összefirkálása, asztalok, padok “faragása” radiátorok rongálása, kis és nagy anyagcserefolyamataik alkalmankénti kiürítése a váróterembe a wc helyett, főként ebben a napszakban történhet hétköznap. A disznóól hozzá képest egy komfortos pihenőhely ilyen esetekben. Szombat és vasárnap akár egész nap a nyitvatartási időben ezek “uralkodnak”. Sajátos kultúrájú klubhelyiségnek használják a várótermet, bérleti díj fizetése nélkül.

4)

18 év alatti korú fiatalokat is látni, hogy dohányoznak, alkoholt fogyasztanak akár még drogozhatnak is a tiltás ellenére,   noha igen könnyen tudná a Rendőrség szondáztatni őket, mint az autóvezetőket. Majd megfelelő                pénzbüntetést kiszabva valószínű szüleik fizetnék a számlát, vagy közmunkában ledolgoznák. Talán az is valószínűsíthető, hogy otthonukban a pénzbüntetést mindennél hatásosabb módon „számonkérnék” a szülők a „drága” gyermekeiken.Hogy máskor ilyen pénzügyi terhet ne rójon rájuk.

5)

Az előző mondatokban bemutatott személyek csoportba verődve még bátrabbak, koruktól, nemüktől függetlenül hangosan káromkodnak, obszcén szavaikkal, deviáns viselkedésükkel megbotránkozást keltenek a normális viselkedésű várakozó Adófizető utasokban, akik inkább kimennek a váróteremből, télen a hidegbe, nyáron a kánikulába.

6)

A Buszállomás bármely területén, kívül-belül, napraforgó/szotyihéj halmok szétköpködve, sok szemét szétdobálva, cigarettacsikkek tömkelege eldobálva, holott van kijelölt dohányzóhely.

Némely, határozottabb településeken 30.000 Ft, vagy akár több is a büntetés egy csikk, vagy szemét eldobása A takarítónő elmondása szerint naponta legalább 100 csikket söpör össze a Buszállomás teljes ingatlanán.

7)

Iskolai napokon tanítási órák idején is jónéhány iskolás fiatal a váróteremben tölti idejét az iskola helyett. Hogy   lehetséges ez?

Milyen sok pénz bejöhetne ezekből, ha már működne a térfigyelő kamerarendszer!

Gyorsan rendet lehetne itt tenni-tetetni, ha a Rendőrség szigorúbban intézkedhetne. Valamint igen nagy bevételhez

jutnának a büntetésekből a Rendőrség, az Önkormányzat, és még a Volán is, ha hárman egyezkednének a büntetések   megfelelő arányú szétosztásából, hisz mégiscsak a Volán területén lennének tetten érve a szabálysértők. Mely   bevételből gyorsan visszajönne, megtérülne a Buszállomás kívül-belül történő bekamerázása.

Emberileg sajnálni való mindegyik fenti személy, de a Jászkun Volán Zrt., és bármely gazdasági vállalkozás nem szociális otthon.

Arra ott vannak az állami, önkormányzati, karitatív intézmények.

 

A Buszállomás dolgozói is sokszor figyelmeztetik, a rend betartására kérik a rendbontókat, néha kihívják a Rendőrséget intézkedésre, de 10-15 perc eltetével minden ott folytatódik, ahol abba hagyták.

 

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen naturális részletekbe merülve kell vázolnunk Önök elé az itt lévő tarthatalan állapotokat,  de mindezt azért, hogy minél jobban átérezhessék a gondok súlyát. Nekünk is elrabolja a drága időnket, energiánkat e  problémákkal való bajlódás, és hogy e levelet nyomdafestéket eltűrő mondatokba fogalmazzuk a normálistól eltérő kultúrájú személyek viselkedése miatt.

 

E levél megírására az aggódás mozgat bennünket, hiszen korszerűsítve lesz a Buszállomás, és a fenti személyek  néhány nap alatt újra “leamortizálhatják” a várótermet és környezetét, ha nem lesz a felújítás végére, ill. hamarabb  felszerelve a már nagyon várt térfigyelőrendszer is.

A Buszállomás leendő külső és belső kamerarendszere várhatóan már bizonyító erejű felvételeket tud majd készíteni a koldulás, garázdaság, és más egyéb szabálysértések, bűncselekmények bizonyításához.

Végre köznyugalmi állapotok legyenek ismét e környékben.

Ha nem szabnak gátat a Tisztelt Címzettek a fenti egyének garázdálkodásának, úgy ez a magatartásuk a város más egyéb területére is kiterjedhet, hiszen “vérszemet” kaphatnak, ha látják, hogy semmi bántódásuk nincs a deviáns viselkedésük miatt. Csapatba verődve bátrabbak, mint egyedül, úgy érezhetik, hogy bármit megtehetnek a későbbiekben.

A nap bármely szakában kérdezzenek meg akárhány buszra várakozó utast, mi a véleményük a Buszállomáson   uralkodó állapotokról.

Ugyanez elmondható a város más forgalmas helyeiről is.

A fenti gondolatmenetből fakadóan javasoljuk a város önkormányzatának, hogy mielőbb kamerákat szereltessen fel    minél közelebb egymáshoz a Kossuth L. út, a Szent Imre herceg út, a Szent István út város eleje táblától a város vége  tábláig, mind a négy végétől a városba befelé vezető utakon.

A kamerarendszer kiépítésére is lehetne adományt gyűjteni, úgy, mint a kandaláberekre.

Veres István tanácsnok Úr közéleti hattyúdala lehetne e gyűjtés. Az Adófizetők erre a célra biztosan sokan   adakoznának, ismerve a helyi közbiztonságot..

Esetleges bűncselekmények gyorsabb kinyomozása érdekében, a kamerák jó minőségű felvételeiből visszakereshetők autórendszám alapján ha vidéki bűnözők jönnek a városba.

A bekamerázott helyeken készített felvételekből meg lehet találni a szabálysértőket is. Mint például a szemetelőket, csikk eldobókat, szotyihéj és saját nyáluk köpködőit, stb..

Őket kellő pénzbírságra büntetve, várhatóan gyorsan visszatérülne a kamerák beruházási költsége.

A kieső parkolási bevétel helyett a sűrűn elhelyezett kamerák felvételei alapján a szabálysértési büntetések jó bevételt   hozhatnának a városnak.

Ha kellő jövedelemmel nem rendelkezne a szabálysértő, úgy ledolgozná közmunkában.

Jó példaként átvehető és megtekinthető rövid bemutatófilmen az interneten Érpatak település e modellje, a bontott betonhulladékok törése, aprítása kb. 5 kg-os kézi kalapáccsal. Egészséges testépítés konditerem helyett.

Itt Kunszenten is van nagy bontott betonhalom. Valamint a Buszállomás ingatlanán felbontott tekintélyes beton mennyiség hosszú időre biztosítaná e közmunkára kötelezetteknek a munkadarabokat. Mely közhasznos tevékenységből városunk útalapjaiba kerülne a kézikalapácsokkal összetört beton/kő. Szigorúan ellenőrizve, lemérve a napi norma/fő.

Aki ilyen büntetést kap, feltehetőleg legközelebb kétszer is meggondolja, hogy eldobja e a cigarettacsikket, a szemetet, a szotyihéjat és saját nyálát szétköpje e a közterületen.

Elrettentésképpen, tanulságképpen a bontott beton halmot Buszállomás területén kellene hagyni a nagy fák alatt, hogy itt törjék, aprítsák a betont a megbírságolt szabálysértők a többi utas és erre az járó lakosság szeme láttára.

Két másik település példája:

“Tiszavasváriban a városvezetés egy átfogó cselekvési tervvel állt elő Tisztulj telep! nevű szemétszedési akció, mely igen sikeresnek bizonyult. A lakók a közterületek mellett saját portáikat is megtisztították, s mivel megtörtént a tájékoztatás, hogy ennek jövőbeli hanyagolása szankciókkal jár (jogszabályok lehetővé teszik pl. az állami és  önkormányzati támogatások visszavételét), szemmel láthatóan, és gondolati síkon is elindult a változás. Pozitív tapasztalat az is – osztotta meg a polgármester -, hogy a felnőttek mellé rengeteg gyermek is örömmel csatlakozott a közös építő jellegű munkához, melynek kiemelten fontos célja az is, hogy elkerüljük a tavalyi évben tapasztalt súlyos hepatitis járványt.”

“A cibakházi önkormányzat szinte minden módszert és lehetőséget megragad, hogy valamelyest normalizálja a bátorszőlői közbiztonságot és rendet. Egy helyi rendelet szerint például attól a személytől, aki portáját nem tartja   rendben, megvonják a szociális segélyt. Amióta a telkek tisztaságát rendszeresen ellenőrzik, azóta javult a

Látható tehát, interneten is megkereshető sok más település jó példája, melyeket itt is be kellene vezetnie az   önkormányzatnak. De ahhoz a helyi hatóságokkal együtt nagyságrendileg határozottabbnak kellene lenni. Ami ugyan  tudjuk, hogy a képviselők számára szavazatvesztéssel jár, de végül is ki van, kiért?

A Buszállomás és környéke felújítása után, ha továbbra is itt maradhatnak háborítatlanul a fenti Adót-NEMfizető garázda személyek, elvéve a buszra várakozás nyugalmas helyét és idejét az Adótfizető utasoktól, úgy semmi értelme nem lesz a felújításnak. Fölösleges pénzkidobás a kifizetett sok millió Ft, ha a felújított Buszállomást újra birtokba veszik, és gyorsan leamortizálják az eltérő kultúrájúak.

“A nemzetközi helyzet egyre fokozódik” az Adótfizetők, és Adót-NEMfizetők között.

A közelmúltban egy határozott illető két hatalmas pofonnal már méltányolta rendetlenkedését, tiszteletlenségét az egyik “fiatalnak”. Értett is azonnal az arculcsapásból, és egy időre lecsihadt. Valóban ez volna az igazi, hatásos és leggyorsabb kezelése a fenti elfajult problémáknak? Senkinek nem volna hasznos, ha e két pofonnál keményebben eldurvulna az Adótfizetők és Adót-NEMfizetők közötti ellenérdekeltség.

Igen jó helyi turisztikai látványosság lenne, ha a Helytörténeti Múzeumban Csipkerózsika álmából felébresztett “derest” a Főtéren újra üzembe helyeztetné a város vezetése büntetésvégrehajtás céljából, mint a régi szép időkben.

Az Adótfizetők nem kívánják elvenni a Hatóságok munkáját. Nyugodtan bontakoztassák ki a Hatóságok a tudásukat,  tehetségüket, mutassák meg az Adótfizető lakosságnak, hogy profi módon megtudják oldani a már évek óta tartó fenti   problémákat.

Kik hoznak hasznot a városnak? A dolgozó Adófizetők, vagy a garázda Adót-NEMfizetők?

A Buszállomás felújítása az Adófizetők Adójából származik, vagy Adót-NEMfizetők garázdaságából? A Hatósági dolgozók fizetése az Adótfizetők adójából, vagy az Adót-NEMfizetőktől származik?

 

Mi dolgozó Adófizetők kénytelenek vagyunk más településekre elutazni dolgozni, mert lakóhelyünkön Kunszentmártonban sokan nem tudunk megfelelő munkát találnunk. A szerencsésebbeknek egy óra, de sokunknak több órás az utazási idő, mely pocséklás a drága időnkből. Legalább a rövid várakozási időt szeretnénk nyugalomban, kényelmesen eltölteni a váróteremben, a garázda Adót-NEMfizetőktől mentes helyen. Ennyit igazán elvárhatunk a Hatóságoktól, legalább ezt biztosítsák részünkre.

Bizonyságlevél

Visszakanyarodva a “Süllyedő világ” című könyv helyi “főhőseire, ha a hatóságok legálisnak tekintik azok minden tevékenységét, úgy azesetben őket kell megkérni, adjanak a városnak polgármestert közülük. Hiszen ha családjaikat ilyen káprázatos módon tudják pénzügyileg fellendíteni, úgy a város felvirágzását, gazdagodását is szédítően emelkedő pályára tudnák állítani rövid időn belül.

Ha azonban mégsem legálisak, -(kérdések özönéből néhány kiragadva) -akkor hogyan művelhetik illegális tevékenységeiket már vagy húsz éve a hatóságok orra előtt, szemük láttára???

Közöny? Nemtörődömség? Csak ne kelljen velük bajolni? Félelem? (ne féljenek nem a Magyar Tudományos Akadémia “entellektüelljeivel” kellene foglalkozniuk).

Vagy…..??? ki se merjük mondani, leírni mi mindenre gondolunk még.

Ha így haladunk nemsokára már a garázda AdótNEMfizetők és egyéb bűnözők uralkodnak a város egyre fogyatkozó Adófizetői fölött. A trend ebbe az irányba mutat. S akkor tényleg ki lehet írni a városszéli táblára, hogy Kunszentmárton “elesett”! Mint ahogy az ország több/sok más települése “elesett” már, ahol az ottani garázda AdótNEMfizetők, és egyéb bűnözők kerültek többségbe az Adófizetőkkel szemben.

A hatóságok egyedül élő nyugdíjas munkatársai is potenciális célpontjaik lehetnek a “Süllyedő világ” főhöseinek. Ahogy már volt is, és most is van rá példa.

Vagy, mi egyszerű állampolgárok nyissuk ki a Hatóságoknak a BTK.-t, hogy mely paragrafusokat lehetne, kellene alkalmazniuk a garázda Adót-NEMfizetőkkel, és egyéb bűnözőkkel szemben?

Kunszentmárton, 2014. április

Tisztelettel: Kunszentmárton és Környéke Adófizetőinek Sokasága

Kunszentmárton jelenlegi címere:

 Kunszentmarton

Frissités: 2014. szeptemberben

A fenti 2014. év áprilisi levélben leírt problémák –öt hónap elteltével– szinte semmit nem változtak, nem szűntek meg.

Az elmúlt évtizedek alatt a sok ezer innen elköltöző fiatalok, középkorúak többsége más településeken talált munkát, boldogulást, tehát nem itt Kunszentmártonban fizetnek adót!

Ha 50 %-uk itt kapott volna munkát, biztos megélhetést, talán a fenti problémákkal sem kellene bajlódnunk!

Nemrég volt egy ijesztő álmunk, ahogy a fentiek alapján “elesett” Kunszentmárton!

Egy mozgóképben láttuk városunk címerét, melyben a sok garázda AdótNEMfizetők, egyéb bűnözők, prostik, stricik, drogdílerek, csicskák és fogvatartóik, stb.-k veszik körbe a lovon ülő Szent Mártont, és a maradék fél köpönyegét próbálják lerángatni róla. De városunk eddigi névadója az utolsó pillanatban még kiszabadítja magát közülük, majd elvágtat lovával minél messzebb innen. Talán vissza Szombathelyre, születési helyére és idejére Saváriába.

A mozgókép ekkor kimerevedik, így a város címerében az őt vegzáló, előbb leírt AdótNEMfizető alakok maradnak örök mementóként!

Ekkor szerencsére csörgött az ébresztőóra.

 

Tisztelt Hatóságok!

Nemsokára a folyamat már a valóságban is visszafordíthatatlan lesz! Kunszentmárton, 2014. szeptember

Kunszentmárton és Környéke Adófizetőinek Sokasága

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Kunszentmárton is "elesett" ??? – Még éppen nem, de már kb. a lejtő közepén van lefelé!!!” bejegyzéshez

  1. Akkor lehetne ennek súlya, ha azoknak az adófizetőknek a sokasága aláírná a beadványt.

  2. En csak annyit kivanok hozza szolni,hogy a vezetoseg minden jo munkat vegzo embert eluldoz. Vegyek peldaul az elmult egy evbe jopar tokos rendor leszerelt itt hagyva a varosunkat. Pedig rajuk lehetett szamitani es oda mertek tenni magukat, es nem a nyugdijas oregeket buntetgettek mert megivott egy sort a kocsmaban , es ugy ment haza. Hanem az adot NEM fizetoket. Nem feltek toluk. De ok nem kellettek nem becsultek a munkajukat.

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
(Vedd már észre!) Ezek tényleg ugyanazok! – avagy Az egyoldalúság diszkrét bája
Bayer Zsotyó Miskolcra ment megmondani…
Morvai Krisztina nem szavazta meg Ukrajna társulási szerződését, míg a magukat magyarnak mondó megélhetési szélhámosok viszont igen
Close