Kubinyi PÁL-fordulása is Petőfiért történik? Vagy valami/valaki másért?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 kérdőjelÉrdekesnek találtam Kubinyi Tamás előadását az „Elhallgatott dokumentumokkal” kapcsolatban, az Álmos-televízió pár napja hozzám is eljutott videó-felvételén. Az előadó komoly bizonyítékok felsorolásával támasztja alá, hogy Petőfit igenis elhurcolták az oroszok (Szibériába, ami Ferenc József reményei szerint elég messze van ahhoz, hogy onnan „azok a rebellis magyarok” ne tudjanak hazajutni, hiszen egy párizsi száműzetés nem lenne ennyire „biztonságos”), és hogy igenis, Petőfi Sándor hamvait találta meg Barguzinban a Morvai Ferenc MAGYAR vállalkozó által finanszírozott, nemzetközi kutató-expedíció.

(Kubinyi nem tette fel a kérdést: – Vajon Morvai Ferenc MIÉRT éppen akkor mehetett – és ment is – Baskíriába Petőfit kutatni, miután híre jöhetett, hogy az Alexandr Sztyepanovics Petrovics „őrnagy és költő” feliratú, immár száz év óta emlegetett barguzini sírt maga a Baskír Állam tervezi felkutatni?)

Persze, azt sosem fogom megérteni, hogy a MAGYAR NEMZET LEGNAGYOBB KÖLTŐJE, PETŐFI SÁNDOR sorsát MIÉRT NEM A MAGYAR ÁLLAM KUTATJA, és ha már „bárki”, egy valóban magyar ember, megtalálta, miért nem kapott ezért kitüntetést? ÉS MIÉRT NEM A MAGYAR ÁLLAM gondoskodik a világszerte ismert, nagy költőnk iránti MÉLTÓ tiszteletadásról, és a hamvak itthoni, ÜNNEPÉLYES eltemetéséről? (A Tienanmen-téri, vérbefojtott tüntetésen Petőfi-verset szavaltak a kínai diákok!)

A MAGYARSÁG HOGYAN TŰRHETI AZT A GYALÁZATOT, hogy egy stróman által állítólag megváltott, ismeretlen sírhelyen állítólag a Petőfi-csontok (Morvai által bevallottan a birtokában lévő, csak 52 darab, tehát) negyedrészének ELFÖLDELÉSE (eltemetése??) állítólag már előbb megtörtént, mint a „Petőfi temetésének napja”-ként hónapokkal korábban meghirdetett 2015. júl. 17-én?!

A nemzet tragédiája, hogy EZ MÁR RÉGEN NEM AZ A MAGYARORSZÁG, amelyért Petőfi Sándor az életét áldozta!

(Igaz, a Magyar Tudományos Akadémia már régen szintén nem „ugyanaz”, mint alapításakor: – már az alapítója: Széchenyi István életében erősen eltért az alapítója példamutatóan hazafias szándékától, és idegen érdekeket kezdett szolgálni…! Széchenyi ezért még halála előtt kilátásba helyezte a támogatása megvonását… De az utóbbiról már korábban olvastam: Botos László: Olvasókönyv-ében.)

Meglepően ÉRDEKESNEK ezúttal Kubinyi Tamás PÁL-FORDULÁSÁT találtam.

Egy évvel ezelőtt, a Magyarok Országos Gyűlésén Balla József MAGYAR költő fel szerette volna olvasni Petőfiről szóló versét, amelyet a barguzini sikeres sírfeltárás lelkesítő hatására írt. Kubinyi Tamás MEGTILTOTTA Balla Józsefnek, hogy költeményét felolvassa, és hogy ott Petőfiről egyáltalán szó essen. (A verset én olvastam fel az érdeklődő hallgatóságnak, miután másik szervezőtől szót kértem.)

Ha már 25 év kevés volt neki ehhez, – az elmúlt alig egy év alatt vajon ki volt képes meggyőzni Kubinyi Tamást arról, hogy Petőfi valóban túlélte Segesvárt, a fehéregyházi csatát, sőt, még Szibériában is élt hét évig? Talán hirtelen felemelkedett egy „sorompó”, és végre átengedte az addig (25 éven át) veszteglő hírszállítmányt? És most Kubinyi Tamás lett a „leglelkesebbnek” tűnő hirdetője Morvai Ferenc (és az expedíciója) sikerének?

(Az expedíciót azért tettem zárójelbe, mert tagjai – nekem úgy tűnik – nemigen osztozhatnak Morvay „dicsőségében”. Kéri Edit könyvét a barguzini kutatásról rögtön elolvastam, amikor megjelent, de a 2015 tavaszi (Pilvax) sajtótájékoztatón Morvai igen udvariatlanul belefojtotta a szót „Editkébe”…)

Biztos lehet-e ezek után, hogy mindez „Petőfi tiszteletéért” történik?!

Vagy valami más célért, hiszen a MAGYAR ÁLLAM sem Petőfivel foglalkozik, hanem „valami más célok” eléréséért?

A NEMZET LEGNAGYOBB KÖLTŐJE ÖRÖKBECSŰ életművet hagyott ránk.

A „perc-emberkék” dicsősége azonban múlandó…

Kincsesné Salca Mária

U.i. Nem véletlen, hogy a barguzini Petőfi-„leletről” Moszkvában tárgyalóknak, mielőtt Kiszely István és az expedícióban szintén részt vett külföldi antropológusok után a moszkvai szakemberek is megállapíthatták volna a Petőfi-csontok eredetiségét, Budapestről odatelefonáltak, ÉS MEGMONDTÁK NEKIK, hogy amit találtak, az „női” csontváz. Szerintem a budapesti „szakemberek” elmentek a Kecskeméti-utcai Petőfi-Múzeumba, ránéztek Petőfi ott kiállított atillájára, és a kabát csapott válla, törékeny alakra illeszkedő méretei azt az ötletet adhatták nekik, hogy VIZSGÁLAT NÉLKÜL kijelentsék: a barguzini „lelet” egy nő csontváza. Amikor ezt kezdték híresztelni, magam is meggyőződtem e tévhír feltehető alapjáról: Petőfi atillája méreteiről. De már bocsánatot kérek: egy KABÁT megtekintése NEM LEHET AZONOS az elhunyt költő CSONTJAINAK alapos vizsgálatával!  J

A kereskedelmi (és a köz-) televíziók rengeteg kitalált, rossz, külföldi krimit sugároznak.

MIÉRT éppen ezt a LEGDÖBBENETESEBB MAGYAR „KRIMIT” HALLGATJÁK EL?!

Talán, … mert még NINCS VÉGE?!

KSM

NIF

Kapcsolódó:

NEM LEHET A PETŐFI-ÜGYET A SZŐNYEG ALÁ SÖPÖRNI – KUBÍNYI TAMÁS FELHÍVÁSA

0 thoughts on “Kubinyi PÁL-fordulása is Petőfiért történik? Vagy valami/valaki másért?

  1. Hála Morvainak, sok kevesek által ember ily módon válik ismertebbé szélesebb körökbe. Gondolom, nem „rágni” kell a témát, nem csamcsogni, hanem ez a sok okos fej űljön össze, és fundálja ki hogyan is lehetne mozgósitani a MAGYAROKAT, hogy rá kényszeritsék a MTA „túdósait” és a „magyar” kormányt állást foglalni, és megnevezni a vétkeseket, nevüket ki tenni a NEMZETÜNK SZÉGYENEI listájára…

  2. Az igazság, és a jog nem lehetne szimpátia kérdése!,különben értelmét veszti minden. Az akadémia részéről kötelező lett volna a legjobb tudásuk szerinti állásfoglalás. Persze ha az ” állam ezt gátolja, vagy ellenkező utasítást ad, attól még bűnösök közt cinkos aki néma. Nem beszélnék arról,ha „júdáspénz fejében „szakértettek. Lelkük rajta, nekik kell elszámolni vele. Attól még az igazság létezik,csak a hazugságot találják ki. Ez olyan ország, ahol soha senki, semmiért nem vállalja a felelősséget, és nem vonják alá. Ha a fentiek közül bármelyik is igaz, méltatlan arra,hogy akár tudományosnak,akár akadémikusnak mondja magát. Egyszerűen, HAZUG !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük