KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Krizáék leszavazták a miskolciak fizetésemelését

A Fidesz napirendre sem vette a miskolciak fizetésemeléséről szóló jobbikos javaslatot a városi közgyűlés múlt heti ülésén, a Jobbik így a miskolci testület támogatása nélkül próbálja a parlamenten keresztülvinni a béremelés ügyét.

Jakab Péter, a Jobbik helyi frakcióvezetője hétfői tájékoztatóján elmondta: szerették volna, ha Miskolc fideszes többségű közgyűlése is támogatja azt a jobbikos javaslatot, amely megtiltaná az állami vállalatoknak, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet fizessenek egy miskolcinak, mint egy nyugat-dunántúli munkavállalónak.

A politikus külön felhívta a figyelmet: a Jobbik olyan javaslatot dolgozott ki, amely az önkormányzatnak egyetlen forintjába sem kerül, ennek ellenére azt a Fidesz vita nélkül leszavazta, mondván, ez a kérdés nem rájuk tartozik. „Úgy tűnik, a városvezetés nem érdekelt a miskolciak fizetésemelésében, ami nem meglepő azok után, hogy nemrég egy gazdasági fórumon épp az alacsony bérekkel reklámozták Miskolcot a befektetőknek” – fogalmazott Jakab Péter.

A frakcióvezető sajnálatosnak nevezte, hogy Kriza Ákost nem érdekli a miskolciak megélhetése, ugyanakkor jelezte: a Jobbik a közgyűlés támogatása nélkül is a parlament elé viszi a bérkérdést, ott ugyanis, ahol a lakosság 65 százaléka él a létminimumon, nem várhat tovább a fizetések rendezése.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük