Krasznai Zoltán: A kommunista múltat végképp eltörölni!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Természetesen semmilyen múltat nem lehet eltörölni, nemcsak végképp nem, de ideiglenesen sem. Pedig jó lenne kitörölni az elmúlt, több mint hat évtizedet a magyar történelemből; kezdve a dicstelen megszálló szovjet hadsereg árnyékában végrehajtott kommunista „ferdület évétől”, a rákosista terroruralommal, majd folytatva az 56-os forradalom és szabadságharc leverését követő kádárista rémuralommal és „a kádári konszolidációnak” nevezett rafinált „gulyáskommunista, legvidámabb barakkos” lélekvásárlással, s hozzáadva mind ehhez – „…mert mikor ledobtad, el nem tiportad”1 – a rendszerváltoztatásnak hazudott poszt-kommunista nemzetvesztés időszakát.

Sajnos, nem lehet eltörölni ezeket az évtizedeket, sem a kommunisták által véghezvitt országrontást, és -kifosztást, nemzetvesztést, s mindazt a mérhetetlen emberi szenvedést, anyagi kárt, amelyet 45 év alatt okoztak ezek a politikai bűnözők. S nem lehet eltörölni az elmúlt poszt-kommunista két évtized – majdnem egy emberöltő! – további pusztításait sem, a már amúgy is lepusztított, fogyó népességű hazánkban, a nemzeti önismeretében, önfenntartó erejében és önvédelmi képességében súlyosan károsított magyarságban; amelyeket a kommunista gengszterek jogfolytonos poszt-kommunista utódai követtek el.

Ám ha eltörölni nem is lehet – ezen írás címe a kommunisták voluntarista történelemszemléletére kíván némi gúnnyal utalni –, a kommunista múlt és a poszt-kommunista közelmúlt bűneit megtorolni azért lehet!  Sőt, szükséges is! Az új parlamentnek – s benne a kétharmados többséget szerzett FIDESZ-nek – ezért egyik első és megkerülhetetlen feladata (lenne), hogy törvényt hozzon a kommunizmus és poszt-kommunizmus bűneinek elítéléséről és e bűnök még élő elkövetőinek példás megbüntetéséről. Orbán Viktor a választások után arról beszélt, hogy most következett be az eddig regnáló rezsim elsöprése. Ha ezt a nyilatkozatot – amit egyelőre, jóhiszeműen tekintsünk egy jövőre vonatkozó ígéretnek – nem követik tettek, akkor a világ és az ország népe előtt újra be fog bizonyosodni, hogy a FIDESZ elnöke, s az ország leendő miniszterelnöke csupán a szájkarate műfajában – orálisan – kívánt leszámolni a nemzet morálisan ép érzékű többsége által gyűlölt kommunista múlttal és közelmúlttal.

Képzeljük csak el, mi történt volna, ha a nácizmus bűneit nem ítélik el a II. világháború végén? Németországban ma is létezne egy reform-náci párt, mely többször is miniszterelnököt adott volna a németeknek; a kivénhedt főnácik kihalása után pl. a Hitlerjugend egyik vezetőjének személyében. (Remélem, a párhuzam Gyurcsánnyal mindenki számára világos!) Ebben a reform-nácizmussal terhelt, képzeletbeli német “rendszerváltozásban” minden előző intézmény megszűnt volna, de továbbra is működhetett volna a Gestapo és az SS. Változatlan szervezettel és állománnyal, de az előző átkeresztelve – mondjuk – Demokrácia-mentési Hivatallá, az utóbbi pedig Szabadságjogi Őrezreddé.

Magyarországon az elmúlt 20 évben ehhez hasonló történt. A “reform-internácik”  még mindig köztünk vannak, 4 + 8 évig ők regnáltak, eladósították és tönkretették, morálisan szétzüllesztették, gátlástalan nemzetközi spekulánsok és brutális cigány-bűnözők szabad prédájává tették hazánkat. S képviselőik, az a számtalan közutálatra szert tett figura, megint ott trónolnak az új országgyűlésben.

Az új országgyűlésnek, amelyben – ne feledjük! – a FIDESZ-nek 2/3-os többsége van, nemcsak a kommunizmus és poszt-kommunizmus bűneit kell elítélnie, hanem TÖRVÉNNYEL KELL BETILTANIA A KOMMUNISTA UTÓDPÁRTOT ÉS A HAZAÁRULÁS, ORSZÁGKIÁRUSÍTÁS ÉS NEMZETGYALÁZÁS BŰNE ESETÉBEN VISSZA KELL ÁLLÍTANIA A HALÁLBÜNTETÉST ÉS – MELLÉKBÜNTETÉSKÉNT – RENDELKEZNIE KELL A TELJES VAGYONELKOBZÁSRÓL! (Ha emlékezetem nem csal, Bárdossy László volt miniszterelnököt ennél kevesebbért végezték ki az első rákosista kirakatperben.) A kisebb bűnök elkövetőinek pedig életfogytig tartó kényszermunka legyen a büntetése, pl. az újra megnyitott recski munkatáborban igazi rákosista retro-élményhez juthatnának. Képzeljük csak el Kóka(dt) pannon puma ötletgazdát és Veres János volt pénzügyminisztert, ahogy Draskoviccsal, Szilvásyval, Bajnaival és a többi csirkefogóval együtt – kommunista mozgalmi dalokat énekelve, a „Gyurcsány Fletó sztahanovista szocialista brigád” tagjaiként – egymás mellett vígan törik a követ napi 12 órában! Életük végéig, savanyú káposztalevesen és száraz kenyéren. (Micsoda komoly hozzájárulás lenne ez a hazai autópálya építések költségeinek csökkentéséhez!)

Valami azt súgja nekem, hogy egy ilyen törvényt a Jobbik parlamenti frakciója minden fenntartás nélkül megszavazna. (Bár az sem kizárt, hogy a törvényjavaslatot ők nyújtják majd be, ha a FIDESZ nem tenné meg.) Az LMP parlamenti állásfoglalását nem tudom prognosztizálni, de az biztos, hogy számukra ez a szó igazi értelmében tetemrehívás lesz. (Gondoljunk csak egy bizonyos Szakasits nevű cégéres kripto-kommunista hazaárulóra2, Schiffer András LMP pártalapító nagypapájára!)

A FIDESZ számára az üzenet: Hic Rhodus, hic salta! Megvan hozzá a 2/3!! Lehet ugrani!

Dr. Krasznai Zoltán

[1] Idézet Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról c. verséből.

[2] A Szociáldemokrata Párt részéről – pártelnökként és beépítetett kommunistaként – ő hozta tető alá a Kommunista Párttal történt egyesülést, 1948-ban. Ezt az árulást – a szocdem párt de facto felszámolását – honorálták számára Rákosiék a köztársasági elnöki poszttal.

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük