Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Közeleg a robotvilág? – Mire képesek az intelligens robotok?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A fordító bevezetője:

Aki ismeri Isaac Asimov robottörténeteit, az bizonyára maga is felteszi a kérdést, hogyan lehetséges az, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia fejlesztésének ebben a mai előrehaladott szakaszában még senkinek sem jutott eszébe, hogy alkalmazza és a mesterséges intelligencia modellekbe beépítse az Asimov által megalkotott, a robot-ember, ember-robot együttélését biztosító hármas szabályt, a ROBOTIKA HÁROM TÖRVÉNYÉT?

Isaac Asimov

  1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
  2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
  3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

Milyen nagyszerű is lenne, ha az ember-ember kapcsolatot is valami ilyesféle törvény szabályozná. . . Persze szabályozza! Ez pedig a TÍZPARANCSOLAT, noha liberális és szekularizált világunk heves gyűlölettel fordul feléje, de a természet egészséges harmóniája felé is. Mindezeket pedig az ultraliberális, az erőszakos, ún. „emberi jogi” törvények alkalmazásával kívánja felülírni, a család, az egészséges nemi identitás, a nemzet, a hagyományok, (melyek a természettel való együttélésből fakadtak) megsemmisítésével.

Az alábbi cikkben, amely szóhasználatában emberi fogalmakat használ a robotokkal kapcsolatban, a Berkeley kutatócsoportja matematikai modellekkel kísérletezve próbálja összehangolni az emberi társadalommal az AI Robotokat, az – Artificial Intelligence –, azaz mesterséges intelligenciával felruházott masinákat. Mindnyájunk érdekében ez talán előbb-utóbb majd elvezeti őket Asimov törvényeihez is. (ford.)

(A hivatkozásokat és továbbiakban felsorolt videókat érdemes megnézni. – NIF szerkesztő megjegyzése)

Félénk robotok

A félénk robotok kisebb valószínűséggel fognak AI (Mesterséges Intelligencia) felkelést indítani- tanulmány

Published: 8 Jun 2017 | 16:51 GMT

Félénk robotok létrehozása megakadályozhatja, hogy a gépek *megvitassák a világot, az AI technológiával kapcsolatos új kutatások szerint.

*(bővebb értelmezésben: fellázadjanak – ford.)

A kaliforniai egyetem kutatói egy olyan matematikai modellre alapozták a megállapításaikat, amely az ember és a robotok közötti kölcsönhatást szimulálta. A kutatócsoport úgy találta, hogy ezzel a modellel alacsonyabb szintre csökkenthetik a robot alapértelmezés szerinti megingathatatlan önbizalmát, azért, hogy jobban engedelmeskedjék az emberi parancsoknak.

Rakodó robot

Továbbiakban: Ne féljünk a robotok lázadásától

Egy szimuláció során a robot ’elme’ lehetőséget kapott arra, hogy visszakapcsolja magát, ha egy ember kikapcsolta. Míg a legtöbb AL, mesterséges intelligenciájú robot minden bizonnyal felülírná a parancsot, ez a robot a beépített önbizonytalanság miatt úgy döntött, hogy nem kérdőjelezi meg az ember kívánságát, és kikapcsolva marad

Robotkutya

A kutatók megjegyezték, hogy fontos megtalálni a megfelelő bizalmi egyensúlyt, mert a túl kicsi önbecsülés az jelenthetné, hogy akár egy gyermek is képes lehetne felülbírálni egy robot sokkal jobb döntését.

Továbbiakban: A gépek felemelkedése: A szuperintelligens kiborg megteszi az első lépéseket a globális uralomra (VIDEÓ ITT).

Összességében a Berkeley csapata úgy véli, hogy ez az új modell jobban fel tudja készíteni a robotokat, hogy beilleszkedjenek a társadalomba és harmonikusan éljenek közöttünk.

További videók:

  1. Robotok
  2. Kapus robot
  3. Robotkutyák
  4. Repülő robotmadár és robot állatkert

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: Russia Today (RT) hírek ()

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: