Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kötelezettségszegési eljárást indít az EU Lengyelország, Magyarország és a Cseh Köztársaság ellen, amiért nem fogadnak be menekülteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

EU launches legal cases against Hungary, Poland, Czech Republic for not taking in refugees

FILE PHOTO. Migrants from Syria sit in front of riot police on a field after crossing into Hungary from the border with Serbia near the village of Roszke. © Marko Djurica / Reuters

Az Európai Bizottság jogi eljárást indított Lengyelország, Magyarország és Csehország ellen, mivel a három európai uniós tagállam nem “hozta meg a szükséges intézkedéseket” a bevándorlók és a menekültek kezelése ügyében. A kedden elindított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel azzal indokolja, hogy Varsó, Budapest és Prága nem teljesítették a menekültek szétosztásról 2015-ben meghozott határozat szerint rájuk eső kötelezettségeiket.

© Leonhard Foeger / Reuters Taking in refugees ‘much worse’ than EU sanctions – Polish interior minister

A három európai tagállam “megsérti törvényi kötelezettségeit” – nyilatkozta a Bizottság, hozzátéve, hogy előzőleg figyelmeztették az országokat, hogy “tartsák be Görögországgal, Olaszországgal és más tagállamokkal szembeni kötelezettségvállalásaikat”.

A Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország “még nem tette meg a szükséges intézkedéseket,” – mondja a nyilatkozat, állítva, hogy még egyetlen személyt sem fogadtak be. “Mindezek alapján határozott úgy a Bizottság, hogy jogi eljárást indít a három tagállam ellen.”

Január óta a közösség más országai Olaszországból és Görögországból közel 10 300 embert költöztettek át a bizottság szerint. “Az áttelepülés üteme jelentősen megnőtt” – hozzátéve, hogy “ötszörös növekedést” tapasztaltak az előző év azonos időszakához képest.

Összesen közel 21 ezer menedékkérőt osztottak szét Európában, Görögországból mintegy 14 ezret vettek át, a többit pedig Olaszországból.

Továbbiak: német férfiak bevándorló gyerekeket fogadnának örökbe, pénzért

A Cseh miniszterelnök, Bohuslav Sobotka bírálta Brüsszel döntését, és a bevándorlók szétosztásának tervét “működésképtelennek” nevezte – áll a Reuters jelentésében.

“Az Európai Bizottság vakon ragaszkodik a működésképtelen kvóta elképzeléséhez, amely az európai polgárok bizalmának csökkenéséhez vezetett és háttérbe szorította a bevándorlási válság megoldásának érdemi kidolgozását,” – idézte a hírügynökség Sobotka email-ban tett nyilatkozatát.

© Reuters Hungary opens 2nd military base to help anti-migrant border patrols

Varsó szintén válaszolt a brüsszeli döntésre, mondván, hogy nem változtat a jelenlegi bevándorlási politikáján és nem szándékozik elfogadni a kvóta szerinti elosztást. Készen állunk az Európai Bíróságon is megvédeni erre vonatkozó jogunkat – mondta a lengyel külügyminiszter, Konrad Szymanski a PAP (Polish Press Agency) hírügynökségnek kedden.

A jogi eljárás megindítása csak tovább fokozná az EU megosztottságát és még jobban eltávolítja a közösséget a kontinenst sújtó bevándorlási válság megoldásához “szükséges politikai megegyezéstől” – mondta a miniszter.

Tévesnek” nevezte a 2015-ös tervet és azzal érvelt, hogy Varsó “az Unió külső határainak védelmével és a régió humanitárius tevékenységében való rendszeres részvételével hozzájárul a migránsválság megoldásához.”

Az EU Bizottság keddi nyilatkozatában az Unió bevándorlási biztosát, Dimitris Avramopoulos-t idézte, aki azt mondta: “Az áttelepítéssel kapcsolatban azt szeretnénk, ha világossá válna; az áthelyezésről szóló tanácsi határozatok végrehajtása jogi kötelezettség, nem pedig választható lehetőség.

“Az elosztás működik, ha van politikai akarat” – állítja Brüsszel.

Továbbiak: ‘Ultimátum’: az EU a bevándorlási vitában ‘gyilkosnak’ nevezi Magyarországot, és nyomást próbál gyakorolni a bíróságra – miniszter

2015 szeptemberében az uniós miniszterek tervet fogadtak el, annak a több mint 100 000 bevándorlónak a szétosztására, akik már elérték a kontinenst. Azonban nem minden EU-tagállam tartotta elfogadhatónak ezt az intézkedést, mondván, hogy a migráns válság nem oldható meg kötelező kvótákon keresztül.

Forrás: Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: