KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kormányzati haveri körök nyerték a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatait

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hortobágyo Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatait a helybéli gazdák helyett kormányzati haveri körök nyerték, s így azok, akik amióta a világ világ, a legeltetésből éltek, jószágaikkal együtt tragikus helyzetbe kerültek.

Közeleg április 25-e, a kihajtás ideje, amikorra 40 ezer anyajuh és  több, mint 4 ezer szarvasmarha marad legelőterület nélkül. Beérett a „mutyi” !

A Független Kisgazdapárt állásfoglalása:

Követeljük a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatainak azonnali felülvizsgálatát! A pályázat kiírói és végrehajtói együtt lesznek felelősök ennek az óriási állatállománynak a pusztulásáért.

Követeljük valamennyi „nyertestől”, hogy önként mondjon le pályázati nyereményéről, kötelesek hozzájárulni, hogy a hajdú-bihari gazdák jószágaikat ugyanott legeltethessék, ahol eddig!

Forrás: FKgP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Kormányzati haveri körök nyerték a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatait

  1. Könyörgöm,és hol van az aláírási ív??? Hol lehet aláírni???Hogy adnak nyomatékot a követelésnek, ha nincs mögötte sok- sok ember?
    T.Andrea

    1. 2013 augusztus-szeptemberben kezdődött ez az egész . Volt olyan gazda , akinek 30 napja volt a terület átadására egy képviselő részére . 104 tehenét vágóhídra vitte . Már több tízezer állat van a hűtőházakban . Akárkihez fordultak senki sem segített . Útlezárás , tüntetés , minden volt . Most több gazdát is megkerestek az új bérlők , hogy bérbe adják a legelőt de pénzért , és ha ellenőrzés van azt kell mondani -Ő csak pásztor . De az új bérlők felvették az állami támogatást . ami hektáronként 80 ezer forint . Olyan is van aki 360 hektárt kapott de kb. 30-40 jószága van . Ő legeltet bérbe jó pénzért , pedig felvette az állami támogatást . Olyan is van aki 250 hektárt kapott . A románoktól vett valamennyi jószágot . Nem tette karanténba . Az állatok egy része elpusztult mert ANTRAX fertőzött volt . Ahol éppen legelt és összeesett ott nyúzták meg . A vér ment a talajba . 13-15 évig életképes ez a baktérium . Lefertőzték a területet . Ez az ember ENGEDÉLY NÉLKÜL egy vágóhidat is épített a Nemzeti Parkba , amit Fazekas miniszter fel is avatott . Hiába került 8 ember kórházba , hiába etettek le 4000 gyermeket lépfenével fertőzött húsból készült étellel , nem történt semmi . Az öltönyös gazda él és virul . Sőt az étterem is a mai napig üzemel . Nem találtak bűncselekményt .

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: