KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Koponya és lábszárcsontok – Megjelent Kubínyi Tamás: Álmos hét könyve – II.

Igazi szemcsapda, arannyal díszített szkíta ivóedény, alatta ékköves síp. Az embernek valami motoszkál az agyában, mihez is hasonlít ez a különös tárgy… Ismerős hajlatok, mégis merő idegenség, szokatlan látvány. Megvan! A két cső keresztbe rakott lábszárcsont, fölötte az edény pedig… minden bizonnyal koponya! Persze, hogy az. Mint a kalózzászlón, háborús jelvényen, vagy az amerikai elnököket képző Yale Egyetem szupertitkos világhatalmi szervezetének jelképén: Skull and Bones – koponya és csontok.

Belelapozok, a magyar elfújja a kazár nótáját, mégpedig a kán apjának sípcsontján. Ez a válasz a magyarok ellen elkövetett rituális gyilkosságra. Megdöbbentő jelenet, mikor a kagán rádöbben, mi ez a kedves dallam, ami rabul ejtette. Megrendül, megtántorodik, mikor megtudja. apja csontjából faragott síp, koponyájából ivóedény készült szkíta szokás szerint. A szabír-magyar kegyetlen gyönyörrel emeli szakrális magasságba a diadalt.

Brutális realizmus, mennyei naturalizmus. Az örök jelenbe folyamatos áthallás jellemzi a helyszíni felvételekkel gazdagon illusztrált könyvet. A zsidó hitre tért Kazár Birodalom hódításával szembeszálló magyarok reménytelen küzdelmet vállalnak hatalmas túlerővel szemben. Keleten kazár, délen iszlám, délnyugaton Bizánc, nyugatról Róma keresztényei, északról emberevő szlávok… „A derekasságot nem a nép nagy száma, hanem a lélek bátorsága adja” – hangzik Álmos krónikába mentett szava. Több mint tizenegy évszázad távlatából ma is igaz. A nagykirály – aki ebben a könyvben még csak 14 éves – győzelemre vezeti seregét.

Ilyen még nem volt a magyar könyvpiacon, minden érzék egyszerre szólíttatik meg, kalandregény, keretes szócikkekbe foglalt őstörténeti lexikon, bizonyítékokat sorakoztató fotóarchívum, régészeti tárgyak, dokumentumok, varázslatos tárgyak, helyszínek. És ami igazán szívbemarkoló: minden fejezetben archaikus népi imádság a magyarság pogány korából.

Hús húshoz
Vér vérhöz
Csont csonthoz
Ín ínhoz forrjon vissza
Édes jó Istenem
Testi lelki gyógyulásér esdeklek
Nem az én akaratom
Hanem a Te akaratod legyen meg
Amen

Pogány népi imádság? Ááá, dehogyis! Mitől lenne pogány a Jézus őskereszténységét Kárpát-medencébe hozó magyar? Harcosabb, mint mai utódja, mert magával hozta az ősi tudást, a megmaradás titkát. Puszta létünkkel bizonyítjuk Álmos nemzetstratégiai döntésének helyességét. A hétkötetes életrajz második könyvét foghatja kezébe az Olvasó.

Seregi István

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük