Koponya és lábszárcsontok – Megjelent Kubínyi Tamás: Álmos hét könyve – II.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Igazi szemcsapda, arannyal díszített szkíta ivóedény, alatta ékköves síp. Az embernek valami motoszkál az agyában, mihez is hasonlít ez a különös tárgy… Ismerős hajlatok, mégis merő idegenség, szokatlan látvány. Megvan! A két cső keresztbe rakott lábszárcsont, fölötte az edény pedig… minden bizonnyal koponya! Persze, hogy az. Mint a kalózzászlón, háborús jelvényen, vagy az amerikai elnököket képző Yale Egyetem szupertitkos világhatalmi szervezetének jelképén: Skull and Bones – koponya és csontok.

Belelapozok, a magyar elfújja a kazár nótáját, mégpedig a kán apjának sípcsontján. Ez a válasz a magyarok ellen elkövetett rituális gyilkosságra. Megdöbbentő jelenet, mikor a kagán rádöbben, mi ez a kedves dallam, ami rabul ejtette. Megrendül, megtántorodik, mikor megtudja. apja csontjából faragott síp, koponyájából ivóedény készült szkíta szokás szerint. A szabír-magyar kegyetlen gyönyörrel emeli szakrális magasságba a diadalt.

Brutális realizmus, mennyei naturalizmus. Az örök jelenbe folyamatos áthallás jellemzi a helyszíni felvételekkel gazdagon illusztrált könyvet. A zsidó hitre tért Kazár Birodalom hódításával szembeszálló magyarok reménytelen küzdelmet vállalnak hatalmas túlerővel szemben. Keleten kazár, délen iszlám, délnyugaton Bizánc, nyugatról Róma keresztényei, északról emberevő szlávok… „A derekasságot nem a nép nagy száma, hanem a lélek bátorsága adja” – hangzik Álmos krónikába mentett szava. Több mint tizenegy évszázad távlatából ma is igaz. A nagykirály – aki ebben a könyvben még csak 14 éves – győzelemre vezeti seregét.

Ilyen még nem volt a magyar könyvpiacon, minden érzék egyszerre szólíttatik meg, kalandregény, keretes szócikkekbe foglalt őstörténeti lexikon, bizonyítékokat sorakoztató fotóarchívum, régészeti tárgyak, dokumentumok, varázslatos tárgyak, helyszínek. És ami igazán szívbemarkoló: minden fejezetben archaikus népi imádság a magyarság pogány korából.

Hús húshoz
Vér vérhöz
Csont csonthoz
Ín ínhoz forrjon vissza
Édes jó Istenem
Testi lelki gyógyulásér esdeklek
Nem az én akaratom
Hanem a Te akaratod legyen meg
Amen

Pogány népi imádság? Ááá, dehogyis! Mitől lenne pogány a Jézus őskereszténységét Kárpát-medencébe hozó magyar? Harcosabb, mint mai utódja, mert magával hozta az ősi tudást, a megmaradás titkát. Puszta létünkkel bizonyítjuk Álmos nemzetstratégiai döntésének helyességét. A hétkötetes életrajz második könyvét foghatja kezébe az Olvasó.

Seregi István

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük