Kivándorlók 1-2. rész (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A legóvatosabb becslések szerint százezer magyar él Londonban, de többen kétszázezer fölé becsülik kint élő honfitársaink számát és Londont a második legnagyobb magyar városnak tartják. Az biztos, hogy nem lehet úgy végigmenni a város forgalmasabb részein, hogy ne találkozzon az ember magyarral, akik többségében gazdasági okokból hagyták elé szülőföldjüket egy jobb élet reményében.

Sorozatunkban olyan honfitársainkat ismerhetnek meg, akik szívükben itthon élnek, de a szükség idegenbe kényszerítette őket, és mindennél jobban szeretnének egyszer hazatérni szülőföldjükre.

I. rész:

Becslések alapján mintegy 25.000 magyar él Írországban. 2000 óta 35.000 ír személyi azonosítót adtak ki magyar állampolgárok részére, így csak megbecsülni lehet a kint élő magyar munkavállalók számát. Sorozatunkban olyan honfitársainkat ismerhetnek meg, akik szívükben itthon élnek, de a szükség idegenbe kényszerítette őket, és mindennél jobban szeretnének egyszer hazatérni szülőföldjükre.

Előző adásunkban megismerhették Tamást Londonból, most Dublinba repülünk, Dorogi Györgyhöz.

II. rész:

https://youtu.be/PDf-Qv1qkGQ

N1Tv

One thought on “Kivándorlók 1-2. rész (videó)

  1. Nos ezek csak becslések szerint mint írja és mondja — viszont a mostani felmérés szerint Magyarország van a ranglétra utolsó lépcsőjén kivándorlás szempontjából – akkor ki beszél mellé . ? a felmérést EU csoport végezte — Jóval magasabb más európai államokból az elvándorlás . Amúgy nincsen abban semmi veszély , hiszen ma ez a menő , aztán elég sokuknak pénzt kell itthonról küldeni ,hogy haza utazhassanak –hol ebben a ráció —

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük