KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiszivárgott: Az EU-csúcson megfenyegették a visegrádi országokat

A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében – közölte újságírókkal az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozónak részleteit ismerő brüsszeli forrás péntek hajnalban.

Az uniós vezetők csúcstalálkozóján a migrációs válság lehetséges megoldásairól folytatott vitán Matteo Renzi azzal fenyegette meg Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát, ha nem vesznek részt a menedékkérők tagországok közötti elosztásának rendszerében, csökkenthetik a fejlesztésekre szánt kohéziós alapból származó uniós pénzeket.

„A migrációs krízis minden európai országot érintő közös európai probléma” – hangsúlyozta az olasz kormányfő.

Ha ezek az országok nem mutatnak szolidaritást, akkor az unió költségvetése is kevesebb szolidaritást fog mutatni irányukban – tette hozzá.

a visegrádi négyek kormányfőinek találkozójaA visegrádi négyek kormányfőinek találkozója: a bűnbakkok!!!

Ez a támogatás a volt szocialista országok elmaradottabb régióinak felzárkóztatására szánt, hétéves, 2014-2020 közötti periódusban folyósítandó strukturális alapokra vonatkozó támogatást érintheti – tájékoztatott a neve mellőzését kérő brüsszeli forrás.

Az alap legnagyobb befizetője Németország és Franciaország után Olaszország.

Mivel a menedékkérők számának növekedésével a befogadó országok kiadásai fedezésére uniós támogatáshoz folyamodnak, az unió hat hónapos elnökségét ellátó Hollandia felvetette annak lehetőségét, hogy a strukturális alapok egy részét szükség esetén a migrációs válság kiadásaira fordítanák.

Nincs értelme a válság megoldását célzó, egymástól független terveknek

A közös felelősségvállalás és a tagországok közötti nagyobb szolidaritás vezethet a migrációs válság rendezéséhez – hangzott el Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös, péntek hajnali sajtótájékoztatóján.

A migrációs válságról folytatott, munkavacsorával egybekötött megbeszélés középpontjában a menekültáradat hatékonyabb kezelését célzó intézkedések megvalósítása állt.

donald tusk az európai tanács elnöke és jean-claude juncker, az euróoai bizottság elnöke. (fotó: reuters)Donald Tusk az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Euróoai Bizottság elnöke. (Fotó: Reuters)

Ez is érdekelheti:  EU-féle demokrácia: börtönbüntetést kapott egy kereskedő, mert elektronikus eszközöket szállított Oroszországba

Donald Tusk kijelentette, hogy az Európát érintő migrációs krízis megerősíti az unió egészének elkötelezettségét egy közös megoldás elérésében.

Az ülésen résztvevő politikusok egyetértettek abban, hogy nincs értelme a válság megoldását célzó, egymástól független terveknek, amelyek csak megosztják az uniót.

Ezzel szemben különböző megközelítéséket kell keresni és azok által egységes uniós tervet kell formálni.

A válságra adott válaszokat Brüsszel elfogadja, de elengedhetetlennek tartja azok összehangolását, hogy egy közös európai megoldás jöjjön létre belőlük – hangsúlyozta Tusk.

Az Európai Tanács elnöke végezetül kiemelte, hogy minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így  a menedékkérők tagországok közötti elosztására vonatkozó megállapodást, illetve a schengeni övezet egyezményében foglaltak betartása.

Migránsválság: Törökország nélkül nincs megoldás

A migrációs válság rendezésének érdekében március elején újabb EU-török találkozót tartanak – jelentette be Donald Tusk.

migránsok várakoznak a török-szír határnál.Migránsok várakoznak a török-szír határnál.

Jean-Claude Juncker a sajtótájékoztatón elmondta: a tanácskozáson részt vevő politikusok egyetértettek abban, hogy

nincs más megoldás a migráció okozta problémára, mint a körültekintően létrehozott és minden elemében betartott együttműködés Törökországgal.

Juncker reményét fejezte ki, hogy minden tagállam a probléma megoldására összpontosít, és ennek érdekében azok az országok is részt vesznek a menekültek elosztásában, amelyek korábban ettől elzárkóztak.

Angela Merkel német kancellár a munkavacsora után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Európa szempontjából a legfontosabb  az, hogy a schengeni rendszer ismét működjön. Ennek feltétele a külső határok védelme, a hot spotnak nevezett regisztrációs központok megfelelő üzemeltetése, az EU-Törökország akcióterv maradéktalan végrehajtása, a menekültek unión belüli áthelyezése, valamint a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldése.

Meghökkentő javaslattal állt elő Cameron

Komoly ellenállásba ütközött számos tagállam részéről David Cameron újonan beterjeszett javaslata – állítják névtelenséget kérő források az Európai Tanács csúcstalálkozóján.

Nem csak 13 évig korlátoznának bizonyos juttatásokat a britek, hanem a brit miniszterelnök állítólag egy másik, heves vitákat kiváltó felvetéssel is előállt,

amely az uniós munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentésére vonatkozott.

Ez is érdekelheti:  EU-féle demokrácia: börtönbüntetést kapott egy kereskedő, mert elektronikus eszközöket szállított Oroszországba

A név nélkül nyilatkozó EU-illetékes azt közölte, Cameron új javaslata szerint ebben az esetben nem csökkentenék, hanem teljesen megszüntetnék a családi pótlékot, és ez nemcsak az újonnan érkezőkre, hanem a már a szigetországban dolgozókra is vonatkozna.

Forras: http://www.atv.hu/kulfold/20160219-eu-csucs-megfenyegettek-a-visegradi-orszagokat/hirkereso/ ; MTI

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Kiszivárgott: Az EU-csúcson megfenyegették a visegrádi országokat

  1. Ha minden tagország betartaná a közösen hozott jogszabályokat, már nem lenne Európa, igaz, így is csak a nevében az. Az angolok szokásos, egyedi színjátéka mellett a triumvirátus (Merkel, Juncker, Tusk) eltűnhetne örökre, s vihetnék magukkal Erdogánt is. (A lista folytatódhat.)

  2. Nagyon sokan még mindig nem tudnak különbséget tenni a migráció és az invázió között, holott a különbség nyilvánvaló. Amikor a különbség a sík hülyék számára is nyilvánvaló lesz, akkor réges-rég késő lesz már. A határokat védeni kell. Ha kell, golyózáporral kell távol tartani az ellenséget! Vattay Szabolcs

  3. Egyetértek az előttem szólókkal.
    Le kell váltani Európa áruló vezetőit,hogy érvényesülhessenek a nemzeti érdekek.
    H.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük