KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Kisemberek” is kaphatnak-e EU-s pénzeket vagy csak „csókosok”? -Morvai kérdése és Csepreghy válasza

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai uniós pénzek felhasználásáról szóló vitában megosztottam azokat a tapasztalataimat a magyar képviselőtársaimmal és a kormány jelenlévő képviselőivel, amelyeket „az utca emberétől” szereztem az ország legkülönbözőbb pontjain.

Felhívtam a figyelmet arra, hogy az emberek nagy része teljes kiszolgáltatottságban él, anyagi és munkajogi értelemben egyaránt, nekik is kedvezményezettjeinek kellene lenniük az európai uniós forrásoknak.

Miért ne nyithatna valaki egy kis vegyesboltot, fodrászüzletet, pékséget vagy éppen kőműves-műhelyt az ahhoz szükséges eszközökkel – ha éppen nincs megfelelő munkája, és ő maga szeretne a saját maga számára „munkahelyet teremteni”. Hasonlóképpen: a kisgazdákat, kistermelőket is megilletné az európai uniós támogatás, tekintet nélkül arra, hogy vannak-e megfelelő „kapcsolataik”.

Hosszabban idéztem egy budapesti élelmiszerüzlet eladójával folytatott beszélgetésemből.

Erre reagált Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azzal, hogy valóban vannak ilyen források, amelyek a hasonló helyzetben lévő „kisemberek” számára teremtenek munkalehetőségeket, önálló vállalkozás-indítási vagy gazdálkodási lehetőséget. Csepreghy államtitkár arra kért, hogy adjam meg az illető hölgy adatait, hogy a Miniszterelnökség kapcsolatba lépjen vele, és tájékoztassa a pályázati lehetőségekről.

A mellékelt (nyílt) levélben Csepreghy államtitkár urat arra kérem, hogy ne csak ennek az egy hölgynek „tárják föl” a rendelkezésre álló EU-s pénzlehetőségeket, hanem igyekezzenek minden „kisember” számára is proaktív módon, felvilágosítással, tájékoztatással, az érintettek megkeresésével segíteni abban, hogy ők is haszonélvezői legyenek a tengernyi EU-s forrásnak.

A nyílt levél linkje:
http://morvaikrisztina.hu/images/doku…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “„Kisemberek” is kaphatnak-e EU-s pénzeket vagy csak „csókosok”? -Morvai kérdése és Csepreghy válasza

  1. A „menekültek” , mármint azok, akik elrohantak városra, nem igen ismerik a földmunkát, pontosabban azt, hogy a Jó Isten áldásáért nem kell olyan keservesen megdolgozniuk, mint a régi öregek, köszönhető ez a gépesítésnek. Nem ismerik továbbá a teremtés örömét, azt hogy aránylag kevés munkával bőségek kosarakba gyönyörködhetnek.
    A médiának pedig egyáltalán nincs ideje ezt népszerűsíteni, mert akkor-úgy-e? mi lesz azzal a sok gyilkossággal…
    A polgármesterek szintén nem érnek rá ilyesmire (tisztelet a kivételnek)
    mert Őkemék más tojásokat forgatnak. Pedig ott a sok elárvult gazdaság,a sok falusi ház,talán még tanyák is, jó magyar föld !

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: